e-twinning: Me, myself and i

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2015 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο 2016. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης αντάλλαξαν επιστολές με μαθητές αντίστοιχων τάξεων από την Πολωνία και την Τουρκία.

Η θεματική των επιστολών ακολούθησε τη θεματολογία του βιβλίου αγγλικών της Δ΄ τάξης σε αντιστοιχία μίας επιστολής ανά διδακτέο κεφάλαιο. Αναλυτικά, οι μαθητές έγραψαν για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, την τάξη και το σχολείο τους, τα αγαπημένα τους σπορ και χόμπι, την πόλη και τη χώρα τους, το κατοικίδιό τους, τον καλύτερο φίλο τους καθώς και τον παραδοσιακό εορτασμό Χριστουγέννων και Πάσχα της χώρας τους.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη δημοτική αγορά και το παλιό λιμάνι της πόλης. Οι μαθητές φωτογράφησαν τα αξιοθέατα και δημιούργησαν παρουσίαση Power Point. Παρουσιάσεις Power Point  πραγματοποιήθηκαν και για να παρουσιάσουν οι μαθητές τα σχολεία τους στις συνεργαζόμενες χώρες.

Οι στόχοι του προγράμματος υλοποιήθηκαν καθώς οι μαθητές έμαθαν να εκφράζονται με άνεση για διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς τους στα αγγλικά, ερχόμενοι σε επαφή με άτομα αντίστοιχης ηλικίας, διαφοερτικού όμως πολιτιστικού υπόβαθρου και κουλτούρας.

You may also like...

Σχολιάστε