2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

 

      

24/12/2016Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 1η «γουρνοχαρά» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους  δεκάδες Αμυγδαλιώτες, φίλοι του Συλλόγου και  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας, ενώ για μια  ακόμη φορά  ήταν βροντερό το παρόν της νεολαίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν η μεγάλη εθελοντική συμμετοχή των νέων του χωριού στην προετοιμασία -  διοργάνωση της εκδήλωσης και το μοναδικό κέφι  που κράτησε μέχρι το βράδυ.  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ένα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=nA37AUzcE8E&feature=youtu.be  και φωτογραφίες και περισσότερα εδώ ....1, .....2

21/11/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως: 

1. Προκειμένου να αναβιώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2017», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου, να επικοινωνήσουν με τον γραμματέα  του Συλλόγου   Αργύρη Καραλιόλιο    (τηλ. 6978142551) μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου 2016

2. Tο Σάββατο 24/12 και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα διοργανώσει την παραδοσιακή «γουρνοχαρά» με δωρεάν τσιγαρίδες και κρασί και γλέντι με τοπικό μουσικό συγκρότημα των Κώστα και Σάκη Τσιοτίκα.  

 3. Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των «ρουγκατσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα ρουνγκουτσάρια θα επισκεφθούν όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3.00μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.  

4. Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8.00μ.μ. στην ψησταριά του Βασίλη Νέστορα θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Στην εκδήλωση θα υπάρχει  ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με  έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια από τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. (Είσοδος ελεύθερη)

           Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2017.     

22/10/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών παρακαλεί τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη τώρα, να συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7μ.μ.                

23/7/2016 Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το   2o αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους  εκατοντάδες Αμυγδαλιώτες και φίλοι του Συλλόγου, ο Βουλευτής κ. Μπγιάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σημανδράκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χριστοφορίδης,   ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας, ο δημοσιογράφος του west channel κ. Μπακρατσάς, ενώ για μια  ακόμη φορά  ήταν βροντερό το παρόν της νεολαίας. Φέτος τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν η μεγάλη εθελοντική συμμετοχή των νέων του χωριού στην προετοιμασία -  διοργάνωση της εκδήλωσης και το μοναδικό κέφι που κράτησε μέχρι το πρωί.  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και το west channel που για μια ακόμη φορά κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωσή μας.

Φέτος στην προετοιμασία και διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντικά οι: Χάρης Βασιλειάδης, Στέλιος Παπαθανασίου, Μαργαρίτης Ζεμπίλης, Ηλίας Λιάκας, Νίκος Ζεμπίλης, Σαράντης Κ.  Κουταλής, Χρήστος Δ.  Λιάκας, Νίκος Β.  Ζεμπίλης, Κώστας Χάτσιος, Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας, Ευτυχία Δεινόπαπα, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Δροβατζήκα, Πέτρος Παπαθανασίου, Κων/νος Κιούρκας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Βασίλης Κ.  Κιούρκας, Γιώργος Α. Καραλιόλιος, Δημήτρης Στεριόπουλος, Βασίλης Νέστορας και  Παναγιώτα Παπαζήση. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους!

Ένα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8aCpf18qeUc&feature=youtu.be και φωτογραφίες εδώ: ...1,  ...2,  ...3, ...4, ....5, ....6

 

23/7/2016 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών διοργανώνει το 2ο αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών το Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Κώστα Tσιοτίκα. Στο τραγούδι ο Σάκης Τσιοτίκας  και η Μάρω Παναγούλα. (Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων (όλα θα γίνουν με εθελοντική εργασία), απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Δεινόπαπα (2462088443 – 6948978953) μέχρι στις 7 Αυγούστου 2016.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 4.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 14 Αυγούστου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 7.00π.μ.

 Επίσης ανακοινώνει ότι διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (Λούτσα Πρέβεζας) την Κυριακή 31 Ιουλίου. Η συμμετοχή 5 ευρώ για τα ταμειακά εντάξει μέλη του Συλλόγου και για τους υπολοίπους  13 ευρώ. (Τα χρήματα   προκαταβάλλονται με την εγγραφή και οι κάτω των 18 ετών υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται).                                                       

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαο Δεινόπαπα 2462088443 – 6948878953 μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουλίου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής).

03/7/2016 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

   Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, για τους οχτώ άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας του ολοκαυτώματος του χωριού μας στις 7 Ιουλίου 1944.

Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Δεινόπαπας τόνισε:

«Ήταν Ιούλιος του 1944 όταν οι Γερμανοί κατακτητές μαζί με τους Έλληνες συνεργάτες τους (Παοτζήδες) του Μιχάλαγα, θα θελήσουν να εκδικηθούν την απελευθέρωση των Γρεβενών και γενικά τη δράση των αντιστασιακών δυνάμεων. Έτσι καταφθάνουν με ισχυρές δυνάμεις στο Νομό Γρεβενών και παραδίνουν στις φλόγες και την καταστροφή ότι βρίσκουν μπροστά τους. Είναι η επιχείρηση «Σταυραετός»  με  το 8ο Σύνταγμα των  SS, που αποτελούσαν την Οµάδα «Ανατολή», διοικητής τους ήταν ο Αντισυνταγµατάρχης Χέλµουτ Ντέρνερ. Η προέλαση της οµάδας αυτής προς τα Γρεβενά,  συνοδεύτηκε από πυρπολήσεις χωριών και εκτελέσεις αµάχων.

 Την  Πέμπτη 7 Ιουλίου 1944 ξημερώνει μια «μαύρη» μέρα για το χωριό μας. Οι Γερμανοί καταφθάνουν στο σχεδόν έρημο από κατοίκους χωριό, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων  κρύφτηκε στα γύρω δάση και αμέσως αρχίζουν να καίνε σπίτια και αποθήκες. Κάψανε τα περισσότερα σπίτια και αποθήκες του χωριού και μαζί το Σχολείο και το Κοινοτικό Κατάστημα. Σύμφωνα με κάποιες προφορικές μαρτυρίες, μόνο δέκα περίπου σπίτια του χωριού δεν κάηκαν, ενώ αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι τα σπίτια του χωριού τότε είχαν πολύ καλύτερη δόμηση και αρχιτεκτονική, από αυτά που χτίστηκαν μετά και που θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και που γκρεμίστηκαν μετά το σεισμό του 1995.  Μαζί κάψανε ζωντανούς μέσα στα σπίτια τους και τρεις χωριανούς, τους:

1)            Αικατερίνη Ζεμπίλη

2)            Ευδοκία Λιάκα

3)            Πέτρος Λιάκας

 Λίγο έξω από το χωριό σκότωσαν και τους:

1)            Μαρία Λιάκα

2)            Βασιλική Δροβατζήκα

3)            Δημήτριος Μπαχτσεβάνος

4)            Κυριάκος Οικονόμου

5)            Στεριανή Σαμαρά

Τη μνήμη αυτών των νεκρών τιμούμε σήμερα και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ξαναζήσει ο τόπος μας τέτοια γεγονότα. Ποτέ πια πόλεμος – ποτέ πια φασισμός.»

Την εκδήλωσή μας τίμησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Μπουρέλας και αρκετοί κάτοικοι του χωριού. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους!

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=hQxcamqUhR8&feature=youtu.be

 

  26/6/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:

1. Την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 10.30  θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, για τους οχτώ άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας του ολοκαυτώματος του χωριού μας στις 7 Ιουλίου 1944.

2. Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (Λούτσα Πρέβεζας). Η συμμετοχή θα είναι 5 ευρώ για τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακά εντάξει και για όλους  τους υπόλοιπους  13 ευρώ. (Τα χρήματα   προκαταβάλλονται με την εγγραφή και οι κάτω των 18 ετών υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται).          Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Συλλόγου στο τηλ. 2462088433 μέχρι την Πέμπτη 7  Ιουλίου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής).

3. Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 2ο αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών με το συγκρότημα των Κώστα Τσιοτίκα (κλαρίνο) – Σάκη Τσιοτίκα (τραγούδι) - Μάρω Παναγούλα (τραγούδι) και Γιώργος Στάμος (βιολί).

19/6/2016 Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 η δημοτική βραδιά της 21ης Γιορτής Κερασιού με το συγκρότημα του Δημήτρη Λαμπάκη και στο τραγούδι τη Διαλεχτή και το Δάσκαλο. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν ο πάρα πολύς κόσμος, κυρίως νέοι, περισσότεροι ίσως από κάθε άλλη φορά, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι το πρωί.

Γι΄ αυτό τα  μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την τεράστια από κάθε πλευρά επιτυχία της «21ης Γιορτής Κερασιού 2016», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια τους κερασοπαραγωγούς που πρόσφεραν κεράσια   και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών κ.κ. Σεραφείμ, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών  π. Δήμαρχος & Νομάρχης  Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιάτσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Πέτρου, Κώστας Μπουρέλλας, Τάσος Τσιρίκας, Κώστας Παλάσκας, Απόστολος Τσένης και Μιχάλης Μαγιάνης καθώς και ο Δημοσιογράφος του WEST CHANNEL Δημήτρης Βακρατσάς,  καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Γιάτσο για τη δωρεάν εκτύπωση των προσκλήσεων της εκδήλωσης, το WEST CHANNEL που πρόβαλε και κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση, καθώς και όλα τα άλλα  ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά που πρόβαλλαν  την εκδήλωσή μας.

Κεράσια πρόσφεραν οι: 1. Κριθαριώτης Διονύσιος, 2. Στεριόπουλος Β. Κων/νος 3.  Κιούρκα Κίτσα, 4. Ρότσικας Ανδρέας, 5. Δεινόπαπας Αθ. Γιάννης, 6. Γάτου Χαρίκλεια,  7. Δεινόπαπα Ευτυχία τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Βοήθησαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, οι: Δημήτρης Στεριόπουλος, Αργύριος Καραλιόλιος, Γιώργος Αρ. Καραλιόλιος, Νικόλαος Δεινόπαπας, Παπαϊωάννου Δημήτρης, Κων/νος Σίνης, Χρήστος Δ. Λιάκας, Κων/νος Β. Κιούρκας, Κων/νος Χάτσιος, Κων/νος Σίνης, Μαρία Δροβατζήκα, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κων/νος Β. Στεριόπουλος Βασίλειος Κ. Κιούρκας, Πέτρος Παπαθανασίου, Ευτυχία Δεινόπαπα, Λάμπης Καραγιάννης, Δημήτρης Δημότσιος, Κων/νος Κουλιακιώτης, Σαράντης Κουταλής, Τάσος Δανόγλου, Νίκος Παπαλιούρας, Χρήστος Μουσαράι, Μαργαρίτης Ζεμπίλης, Άρης Ζεμπίλης, Λιάκας Εμ.  Βαγγέλης, Νίκος Ζεμπίλης και στον ηλεκτροφωτισμό ο  Νέστορας Βασίλειος.

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες: ...1, ...2, ...3, ....4, ....5, .....6, ....7,  .....8   και εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=1NE4mY12RNA  

3/6/2016 Τις πρώτες εκλογές πραγματοποίησε ο νεοσύστατος Συνεταιρισμός Κερασιών Αμυγδαλιάς Γρεβενών το Σάββατο 2 Ιουνίου. Από τις εκλογές εκλέχτηκε 5μελές Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος : Εμμανουήλ Λιάκας
Αντιπρόεδρος: Μινασίδης Ελευθέριος
Ταμίας: Πιλιτσίδης Αποστόλης
Γραμματέας: Ντινόπαπα Γεωργία
Μέλος : Κων/νος Ρότσικας
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
 

15/5/2016  O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών διοργανώνει την «21η Γιορτή Κερασιού» το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Δημήτρη Λαμπάκη. Στο τραγούδι ο Δάσκαλος  και η Διαλεχτή. Στην αρχή της εκδήλωσης  θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας και φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν. (Η είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων (φέτος για πρώτη φορά όλα θα γίνουν με εθελοντική εργασία), απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς και κυρίως στους κερασοπαραγωγούς, πρώτον για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και επίσης πρόσκληση απευθύνουμε στους κερασοπαραγωγούς να φέρουν αρκετά και καλά κεράσια το Σάββατο 18 Ιουνίου και από ώρα 4.00μ.μ. - 6.00μ.μ. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν μόνο τα κεράσια που θα προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς οι κερασοπαραγωγοί, ενώ θα ανακοινωθούν και τα ονόματά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία και προσφορά κερασιών θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Δεινόπαπα μέχρι στις 14 Ιουνίου 2015.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 4.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 4.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 9.00π.μ.

 8/5/2016 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία η αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» και του «διπλώματος του χορού» από το λαογραφικό - χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πέτρου και αρκετός κόσμος. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε  πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση  ...1, ...2, ....3, .....4, ....5, ....6, ....7, ......8, ....9,  ....19

και βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=orF8rHm0Nu0&feature=youtu.be

 3/5/2016 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 3 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού με μεγάλη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε αρκετός κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού - χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε ξανά  ο Χρήστος Μουσαράι. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

 Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού θα γίνει αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» και του «διπλώματος του χορού» από το λαογραφικό - χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πρωτοσύγκελος της Ιερής Μητρόπολης Γρεβενών κ.κ. Σεραφείμ,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας και αρκετός κόσμος. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από την εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=1hSjNzGOy-U&feature=youtu.be  και εδώ φωτογραφίες: ...1, ...2, ...3, ....4

Δείτε εδώ τι γράφει η Βουλγάρικη vikipedia για τις Αμυγδαλιές Γρεβενών

3/4/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1. Την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 το πρωί,  διοργανώνει σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

2. Την Κυριακή 8 Μαΐου (του Θωμά)  και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού  θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς» και «του διπλώματος  του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού.  

3. Προκειμένου να προετοιμάσουμε καλύτερα την 21η γιορτή κερασιού 2016, παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Δεινόπαπα   (τηλ. 2462088443) μέχρι την Κυριακή 15  Μαΐου.

 25 Μαρτίου 2016 Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινότητας Αμυγδαλιών οι εορταστικές εκδηλώσει για την 25 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Δεινόπαπα, δεξίωση από την Τοπική Κοινότητα, επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των πεσόντων. Στεφάνια κατατέθηκαν από την Κοινότητα, την Εθνική Αντίσταση, τους  Ανάπηρους και Θύματα Πολέμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες:  ...1,  ....2,  ....3, .....4, .....5, ...6, ....7

14/3/2016 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....

1. Tο παιδικό πάρτι μεταμφιεσμένων που διοργανώθηκε τo Σάββατο 12 Μαρτίου με τη συμμετοχή των μικρών φίλων του Συλλόγου.

2. Την Κυριακή 13 Μαρτίου έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού» κάτω από συνεχή βροχόπτωση, με τη συμμετοχή  λίγων φίλων του Συλλόγου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκε δωρεάν τσίπουρο και κρασί (προσφορά της Ελένης Η. Παπαζήση και του  Στέφανου Παπαλιούρα αντίστοιχα και τους  ευχαριστούμε πολύ). Φέτος στην προετοιμασία του φανού συμμετείχαν οι: Χρήστος Μουσαράι, Μαργαρίτης Ζεμπίλης, Κων/νος Κουλιακιώτης, Δημήτρης Δημότσιος, Γρηγόρης Κ. Κουταλής, Βαγγέλης Ε. Λιάκας, Δημήτρης Στεριόπουλος, Βασίλης Νέστορας, Κων/νος Β. Στεριόπουλος, Παναγιώτης Κιούρκας, Αργύρης Καραλιόλιος, Στέλιος Λιάκας . Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και του χρόνου περισσότεροι!!! Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του  ο Βουλευτής του νομού κ. Μπγιάλας και λίγοι φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

3. Την Καθαρά Δευτέρα και λόγω της κακοκαιρίας η εκδήλωση για τα κούλουμα, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου. Μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα,  (την έφτιαξε η Χαρίκλεια Γάτου και την  ευχαριστούμε πάρα πολύ), οι πολύ νόστιμες λαγάνες,  τα νηστίσιμα εδέσματα,  αρκετό τσίπουρο και κρασί. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας  και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες ...1, ...2, ...3, ...4 και εδώ ένα βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=JwznwS9ze1g&feature=youtu.be

4/3/2016 Για κέδρα τελικά θα πάμε αύριο Σάββατο 5/3/2016 και ώρα 10.30 Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να βρίσκονται την προαναφερόμενη ώρα στην πλατεία!

17/2/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι  για τις Απόκριες 2016 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα.

2) Χορό μεταμφιεσμένων για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου το Σάββατο 12  Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, με μουσική, χορό και με μπουφέ (ποτά και αναψυκτικά του Συλλόγου).  (Είσοδος δωρεάν).

3) Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού» στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.  Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με μουσική από τη  δημοτική ορχήστρα του Χρήστου Δ. Λιάκα,  κρασί και τσίπουρο δωρεάν. (Το κρασί προσφορά του Στέφανου Παπαλιούρα)

         4) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα  λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου.

       5) Επίσης ανακοινώνει ότι το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μ.μ.  διοργανώνει στην αίθουσα του Συλλόγου συζήτηση με όλα τα μέλη των χορευτικών με θέμα: «Το μέλλον των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου».                             

14/2/2016 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.  Την εκδήλωσή μας φέτος τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαβίδ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σημανδράκος, ο Δήμαρχος κ. Δασταμάνης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πασχαγιαννίδης,  ο Αντιδήμαρχος κ. Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας, ο Σύμβουλος της Κοινότητας κ. Δροβατζήκας και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γλέντι με τοπικούς καλλιτέχνες. Έπαιξαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς οι: Χρήστος Δ. Λιάκας (κλαρίνο), Κων/νος Β. Στεριόπουλος (ντέφι-τραγούδι), Ανδρέας Ζεμπίλης (μπουζούκι), Βασίλειος Κ. Κιούρκας (μπουζούκι-τραγούδι), Δροβατζήκας Βαγγέλης (ντέφι-τραγούδι), Κων/νος Κιούρκας (τραγούδι). Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα τρία φλουριά τα κέρδισαν οι: Χρυσούλα Γκίλια, Χρήστος Δ. Λιάκας και Ευδοξία Δ. Κιούρκα και κέρδισαν τα τρία δώρα των χορηγών μας: Νίκος Βάιος – Χρυσοχοείο, Ελληνική Διατροφή – Σούπερ Μάρκετ και Βιβλιοκίνηση – Παιχνιδούπολη τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες : ...1, ...2, ....3, ....4,  ....5, ....6  και εδώ ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις: https://www.youtube.com/watch?v=Ujko7dx2pzs&feature=youtu.be

6/2/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι  το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00μ.μ. στην ταβέρνα «Η ωραία Αμυγδαλιά»  στις Αμυγδαλιές θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Θα μας τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει την κοπή της  βασιλόπιτάς μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαυίδ. Στην εκδήλωση θα παίξει κιθάρα και θα τραγουδήσει έντεχνα λαϊκά τραγούδια ο Τάσος Δανόγλου και μπουζούκι - τραγούδι ο Ανδρέας  Ζεμπίλης. Επίσης δημοτικά τραγούδια θα παίξει με το κλαρίνο του ο Χρήστος Δ. Λιάκας και θα τραγουδήσει ο Κων/νος Β. Στεριόπουλος.  Είσοδος  ελεύθερη.

6/2/2016 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι  για τις Απόκριες 2016 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα.

2) Χορό μεταμφιεσμένων για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου το Σάββατο 12  Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, με μουσική, χορό και με μπουφέ (ποτά και αναψυκτικά του Συλλόγου).  (Είσοδος δωρεάν).

3) Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού» στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.  Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με μουσική από τη  δημοτική ορχήστρα του Χρήστου Δ. Λιάκα,  κρασί και τσίπουρο δωρεάν. (Το κρασί προσφορά του Στέφανου Παπαλιούρα)

 4) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα  λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου.

       5) Επίσης ανακοινώνει ότι το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μ.μ.  διοργανώνει στην αίθουσα του Συλλόγου συζήτηση με όλα τα μέλη των χορευτικών με θέμα: «Το μέλλον των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου».

1/1/2016 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία και παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των «ρουγκουτσαριών 2016» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρουγκουτσάρια αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία.

Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια πρώτα απ’ όλα όλους τους νέους του χωριού μας που για μια ακόμη χρονιά συμμετείχαν στα ρουνκουτσάρια με μεγάλη προθυμία, παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα ρουγκουτσάρια στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά» και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες  ...1, ...2, ...3, ...4, ...5  και εδώ ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις: https://www.youtube.com/watch?v=3ofTLvKSQIg&feature=youtu.be

Αρχική

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006