2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

 

11  Δεκεμβρίου 2017 Αυτό είναι το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών για το 2018 που είναι προσφορά του Άγγελου Τσούπα (τον ευχαριστούμε πάρα πολύ)! Μπορείτε να το προμηθευτείτε δωρεάν από τα καταστήματα του χωριού!

11  Νοεμβρίου 2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως: 

1. Προκειμένου να αναβιώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2018», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο  του Συλλόγου   Αργύρη Καραλιόλιο    (τηλ. 6978142551) μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου 2017.

 2. Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των «ρουγκατσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα ρουνγκουτσάρια θα επισκεφθούν όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3.00μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.

 3. Tην Κυριακή 7 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα διοργανώσει την παραδοσιακή «γιορτή τσιγαρίδας» και την κοπή της «βασιλόπιτας του Συλλόγου» με δωρεάν τσιγαρίδες, κρασί και γλέντι με το μουσικό συγκρότημα των Κώστα και Σάκη Τσιοτίκα.

4. Προκειμένου να δημιουργήσουμε μία έκθεση αυθεντικής παραδοσιακής φορεσιάς (αντρική και γυναικεία), παρακαλούμε όσους συγχωριανούς έχουν παλιές παραδοσιακές φορεσιές να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο (τηλ. 6978142551).

 5. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11.30π.μ. θα κλαδέψουμε και θα στολίσουμε για τις γιορτές τα δέντρα της πλατείας. Σας παρακαλούμε όλους να συμμετέχετε. 

           Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2018.               

28 Οκτωβρίου 2017 Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινότητας Αμυγδαλιών οι εορταστικές εκδηλώσει για την 28η Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο, δεξίωση από την Τοπική Κοινότητα, επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των πεσόντων. Στεφάνια κατατέθηκαν από την Κοινότητα, την Εθνική Αντίσταση, τους  Ανάπηρους και Θύματα Πολέμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο:  https://www.youtube.com/watch?v=Rjprl_wCU0Q&feature=share

13/8/2017 Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το   3o αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών το Σάββατο 12 Αυγούστου με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα και στο τραγούδι το Σάκη Τσιοτίκα και την Ελένη Θυμιούλα.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους  εκατοντάδες Αμυγδαλιώτες και φίλοι του Συλλόγου,  ενώ για μια  ακόμη φορά  ήταν βροντερό το παρόν της νεολαίας.  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και τoν περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιάννη Γιάτσιο που ήταν χορηγός της εκδήλωσής μας.

Φέτος στην προετοιμασία και διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντικά οι: Δημήτρης Αγραφιώτης, Σαράντης Κ.  Κουταλής, Χρήστος Δ.  Λιάκας, Κώστας Χάτσιος, Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας, Ευτυχία Δεινόπαπα, Κατερίνα Παπαδοπούλου,  Γιώργος Παπαθανασίου, Κων/νος Κιούρκας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γιώργος Α. Καραλιόλιος, Δημήτρης Στεριόπουλος, . Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους!

Ένα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=zbKW6u7A3GE&feature=em-upload_owner 

27/7/2017 Επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου στο δήμο Γρεβενών:

Κύριε Δήμαρχε

Σας στέλνουμε νέα επιστολή, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών αποφάσισε στην 5/19-7-2017 συνεδρίασή του να δώσει στη δημοσιότητα, με το περιεχόμενο των επιστολών που στείλαμε στο δήμο Γρεβενών το προηγούμενο διάστημα και που αφορούσαν σε αιτήματα – προτάσεις στα οποία ή δεν πήραμε  καθόλου απάντηση ή πήραμε αρνητική απάντηση. Οι επιστολές αυτές αναφέρονται: 

1. Παραχώρηση του κτιρίου του πρώην παιδικού σταθμού. (Πήραμε αρνητική  απάντηση με την οποία διαφωνούμε και επιμένουμε στο αίτημά μας)

2. Στην έγκριση και βοήθεια στη  μεταφορά του νερού από τη δεξαμενή της Αγίας Βαρβάρας και την κατασκευή βρύσης  στον Άγιο Χριστόφορο. (Δεν πήραμε καμία απάντηση)

3. Για τη διαμόρφωση του χώρου στο κιόσκι στον Άγιο Χριστόφορο. (Δεν πήραμε καμία απάντηση)

4. Για την αντικατάσταση των φωτεινών σωμάτων στην πλατεία και την είσοδο του χωριού. (Πήραμε αρνητική  απάντηση με την οποία διαφωνούμε και επιμένουμε στο αίτημά μας)

5. Για την επισκευή των υδρορροών,  της στέγης και του συστήματος θέρμανσης στο κτίριο του Σχολείου και του Συλλόγου. (Δεν πήραμε καμία απάντηση)

6. Για την απομάκρυνση της κεραίας και του κτιρίου της από τον Άγιο Χριστόφορο. (Πήραμε αρνητική  απάντηση με την οποία διαφωνούμε και επιμένουμε στο αίτημά μας)

7. Για την αλλαγή ονόματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. (Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα)

8. Αν μπορεί ο δήμος να μας προμηθεύσει έναν κυκλοφορητή καλοριφέρ. (Δεν πήραμε καμία απάντηση) Ήδη μόνοι μας επισκευάσαμε τα σπασμένα, λόγω του παγετού, δίκτυα ύδρευσης του σχολείου, τα κάγκελα, τις υδρορροές και τη στέγη της αίθουσας του συλλόγου.

9. Να τοποθετήσετε παγκάκια στην πλατεία και άλλους χώρους του χωριού. (Δεν πήραμε καμία απάντηση)

10. Αίτηση για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. (Δεν πήραμε καμία απάντηση)

(Όλες τις αιτήσεις μας θα τις βρείτε εδώ: http://users.sch.gr//karaliolio/synedriaseis%20DS.htm )

Στα παραπάνω προσθέτουμε και τρία νέα αιτήματα:

1.     Την κατασκευή – τοποθέτηση παιδικής χαράς στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του πρώην παιδικού σταθμού. (Πρόσφατα το ίδιο έγινε σε όμορη κοινότητα)

2.     Τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Δημητρίου (πρώην νεκροταφείο)

3.     Τον καθαρισμό της χωματερής και την περίφραξη του χώρου.

19/7/2017 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών διοργανώνει το 3ο αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών το Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Κώστα Tσιοτίκα. Στο τραγούδι ο Σάκης Τσιοτίκας  και η Λένα Θυμιούλα. (Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων (όλα θα γίνουν με εθελοντική εργασία), απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύριο Καραλιόλιο (2462088414 – 6978142551) μέχρι στις 6 Αυγούστου 2017.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 11 Αυγούστου και ώρα 5.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 7.00μ.μ.

09/7/2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 εκδήλωση - μνημόσυνο για τους 8 άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας της 7ης Ιουλίου 1944 όταν οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έκαψαν αφού πρώτα λεηλάτησαν όλα σχεδόν τα σπίτια του χωριού. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος κ. Νικολακόπουλος και αρκετοί κάτοικοι του χωριού, τους ευχαριστούμε πολύ όλους.  https://www.youtube.com/watch?v=DV_-ULTFUG0&feature=share

26/6/2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:

  1. Τo Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (Λούτσα Πρέβεζας). Η συμμετοχή θα είναι 5 ευρώ  για τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακά εντάξει και για όλους  τους υπόλοιπους  15 ευρώ. (Τα χρήματα   προκαταβάλλονται με την εγγραφή και οι κάτω των 18 ετών υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται).                                                      

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Συλλόγου στο τηλ. 6978142551 μέχρι την Πέμπτη 6  Ιουλίου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής).

2. Την Κυριακή 9 Ιουλίου και ώρα 10.30  θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, για τους οχτώ άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας του ολοκαυτώματος του χωριού μας στις 7 Ιουλίου 1944.

3. Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί το 3ο αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών με το συγκρότημα των Κώστα – Σάκη Τσιοτίκα & Λένα Θυμιούλα.

25/6/2017 Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 η δημοτική βραδιά της 22ης Γιορτής Κερασιού με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη και στο τραγούδι την Έλλη και τον Κώστα Παΐλα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν ο πάρα πολύς κόσμος (ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας), κυρίως νέοι, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι το πρωί.

Γι΄ αυτό τα  μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την τεράστια από κάθε πλευρά επιτυχία της «22ης Γιορτής Κερασιού 2017», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια τους κερασοπαραγωγούς που πρόσφεραν κεράσια   και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο ιερέας της ενορίας μας ο Παπασταύρος, ο Βουλευτής μας κ. Μπγιάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σημανδράκος, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Πέτρου, κ. Αδάμος, κ. Τριγώνης, κ. Κιάκιας, κ. Φαρμάκης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών  π. Δήμαρχος & Νομάρχης  κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιάτσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Πέτρου, κ. Κώστας Μπουρέλλας, κ. Τάσος Τσιρίκας, κ. Κώστας Παλάσκας,  καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Γιάτσο για τη δωρεάν εκτύπωση των προσκλήσεων της εκδήλωσης, το δήμο Γρεβενών για τη βοήθειά του, καθώς και όλα τα  ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά που πρόβαλλαν  την εκδήλωσή μας.

          Κεράσια πρόσφεραν οι: Κριθαριώτης Διονύσης, Καραλιόλιος Αχιλλέας ,
Στεριόπουλος Κώστας, Τούλια Πόπη, Ευδοκία Α.  Κιούρκα, Κουταλή Άννα, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Βοήθησαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, οι:

1. Στη διαμόρφηση του χώρου: Αργύρης Καραλιόλιος,  Νίκος Δεινόπαπας,  Κώστας Σίνης, Κώστας Χάτσιος, Χρήστος Δ.  Λιάκας, Νίκος Σ.  Παπαλιούρας, Στέλιος Παπαθανασίου,  Δημήτρης Στεριόπουλος , Μαργαρίτης Ζεμπίλης,  Νίκος Β.  Ζεμπίλης,  Σαράντης Κουταλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου,  Κώστας Κιουλακιώτης, Δημήτρης Δημότσιος και Λάμπης Καραγιάννης

2. Καθαρισμό τραπεζιών – καρεκλών,  Κων/να Κιούρκα, Εύη Κουταλή, Πωλίνα Μολλά, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Κώστας Σίνης

3. Τη βραδιά της εκδήλωσης: Χάτσιος Κώστας, Σαράντης Κουταλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Πέτρος Παπαθανασίου, Δημήτρης Στεριόπουλος, Νίκος Β.  Ζεμπίλης, Κώστας Σίνης,   Στέλιος Παπαθανασίου, Γιώργος Α.  Καραλιόλιος,  Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Κιούρκας, Θωμάς Ν. Ρότσικας, Θανάσης Μ. Κουταλής, Χρήστος Δ. Λιάκας, Γρηγόρης Μπαχτσεβάνος, Βασίλης Κ. Κιούρκας, Κατερίνα Παπαδοπούλου

4. Στην επιστροφή καρεκλών – τραπεζιών: Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Σίνης, Κώστας Χάτσιος, Σαράντης Κουταλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κώστας Β. Κιούρκας, Νίκος Ζεμπίλης, Κώστας Κιουλακιώτης, Δημήτρης Στεριόπουλος και στον ηλεκτροφωτισμό ο  Νέστορας Βασίλειος.

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες: ...1, ..2, ...3, ...4, ...5  και εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=UMvNyPEYgVg&feature=youtu.be

8/6/2017 Την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 18.30π.μ. θα κολλήσουμε τις αφίσες για την 22η Γιορτή Κερασιού στα Γρεβενά. (Στις 18.30 στα ΚΤΕΛ Γρεβενών).
Την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 12.00μ.μ. θα κόψουμε τα χόρτα στον παιδικό σταθμό.
Επίσης την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 8.00μ.μ. θα κάνει πρόβα το χορευτικό των γυναικών για τη γιορτή κερασιού.
Σας παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας. 
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν εδώ. (σε σχόλιο)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών

28/5/2017 Τελικά μόνο οι Μαργαρίτης Ζεμπίλης, Αργύρης Καραλιόλιος, Στέλιος Παπαλιούρας, Κων/νος Κουλιακιώτης και Δημήτρης Δημότσιος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν στο κόψιμο των χόρτων και στην καθαριότητα του προαύλιου του σχολείου και της πλατείας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ! Την επόμενη φορά περισσότεροι... 
Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Αμυγδαλιών

2/5/2017 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών διοργανώνει την «22η Γιορτή Κερασιού» το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη. Στο τραγούδι η Έλλη   και ο Κώστας Παΐλας. Στην αρχή της εκδήλωσης  θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας και φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν. (Η είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων (φέτος για δεύτερη φορά όλα θα γίνουν με εθελοντική εργασία), απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς και κυρίως στους κερασοπαραγωγούς, πρώτον για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και επίσης πρόσκληση απευθύνουμε στους κερασοπαραγωγούς να φέρουν αρκετά και καλά κεράσια το Σάββατο 24 Ιουνίου και από ώρα 4.00μ.μ. - 6.00μ.μ. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν μόνο τα κεράσια που θα προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς οι κερασοπαραγωγοί, ενώ θα ανακοινωθούν και τα ονόματά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία και προσφορά κερασιών θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο μέχρι στις 17 Ιουνίου 2017.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 5.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 6.00μ.μ.

Επίσης ανακοινώνει ότι την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 11.30π.μ. θα κάνουμε γενική καθαριότητα στην αίθουσα του Συλλόγου, στο προαύλιο του σχολείου και  στην πλατεία και παρακαλεί όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν (όσοι έχουν θαμνοκοπτικά - χλοοκοπτικά να τα φέρουν).

 

2/5/2017 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού με μεγάλη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε αρκετός κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού - χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε  ο Γρηγόρης Κ. Κουταλής. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

(Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=WDi6GSszWI4&t=2s )

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε επίσης με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία η αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» και του «διπλώματος του χορού» από το λαογραφικό - χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπουρέλλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκας και αρκετός κόσμος. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

(Βίντεο:  https://www.youtube.com/watch?v=dIentdpc-iE&feature=youtu.be )

20/4/2017 Επισκευάσαμε και ξανατοποθετήσαμε τα κάγκελα στην αίθουσα του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Παύλο Δήλμα για την εθελοντική εργασία και τα δωρεάν υλικά. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι νεαροί να μην τα σπάσουν!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

20/4/2017 Τις προηγούμενες ημέρες ο Φώτης Δ. Λιάκας επισκεύασε με εθελοντική εργασία τους σωλήνες της ύδρευσης των αιθουσών του Συλλόγου που είχαν σπάσει από τον παγετό. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

9/4/2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1. Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 το πρωί,  διοργανώνει σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

2. Το απόγευμα της ίδιας μέρας  και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού  θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς» και «του διπλώματος  του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού.  

3. Προκειμένου να προετοιμάσουμε καλύτερα την 22η γιορτή κερασιού 2017, παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο   (τηλ. 2462088414) μέχρι στις  15  Μαΐου.

Τέλος το Δ.Σ. εύχεται σε όλους τους Αμυγδαλιώτες και όλους τους φίλους του Συλλόγου Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!

9/4/2017 Με πρωτοβουλία και έξοδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, στο μνημείο των πεσόντων κολλήθηκαν τα μάρμαρα, τοποθετήθηκαν τα μάρμαρα που έλειπαν, τοποθετήθηκε νέος σταυρός (ο παλιός είχε σπάσει) και ξαναγράφτηκαν τα γράμματα που είχαν σβήσει. Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Σ. Κουταλή για την εθελοντική εργασία... Δείτε εδώ μία φωτογραφία...

9/4/2017 Από σήμερα σε αυτό το χώρο θα δημοσιεύονται για καλύτερη ενημέρωσή σας και για περισσότερη διαφάνεια όλες οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου:

2/4/2017 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 12.00 η εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης "let's do it Greece". Καθαρίσαμεμε την πλατεία και φυτεύσαμε 40 λουλούδια που μας παραχώρησε ο δήμος Γρεβενών. Συμμετείχαν οι: Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Ελένη Η. Παπαζήση, Γεωργία Δεινόπαπα, Κων/να Κιούρκα, Χρήστος Δ. Λιάκας, Κων/νος Χάτσιος και ο μικρός Ευθύμης. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης ευχαριστούμε πολύ και το δήμο Γρεβενών για τα λουλούδια που μας παραχώρησε! 
Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες ...1, ...2, ...3, ....4, ....5, ....6, ....7, ....8

8/3/2017 Την Κυριακή 26 Μαρτίου  2017 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών που εκλέχτηκε από τις αρχαιρεσίες 12ης Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της 26ης Μαρτίου 2017, ως εξής: 

 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αργύριος  Καραλιόλιος,

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Δ. Λιάκας,

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κων/νος  Χάτσιος,

ΤΑΜΙΑΣ: Κων/νος Β. Κιούρκας,

ΜΕΛΗ:  

Κων/νος Σίνης, 

Στέργιος Παπαλιούρας,

Δημήτρης Παπαϊωάννου

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

Στέργιος Σ. Λιάκας,

Θωμάς Ν. Ρότσικας,

Θανάσης Κουταλής,

Νικόλαος Α. Δεινόπαπας,

 

Στην Επιτροπή Οικονομικού ελέγχου εκλέχτηκαν οι:

    1. Λιάμπα Ευθυμία

    2. Παπαδοπούλου Αικατερίνη

    3. Κιούρκα Α. Ευδοκία

 

25/3/2017 Πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις φια την 25η Μαρτίου. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες  ...1,  ...2, ...3, ....4, ...5, ....6

8/3/2017 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών προσκαλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, στην 12η  Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών την Κυριακή 26  Μαρτίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Συλλόγου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

1. Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα και πρόγραμμα δράσης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και έκθεση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Στη συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακά εντάξει.

Όσοι και όσες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου,  πρέπει να το δηλώσουν γραπτά στο Γραμματέα του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο μέχρι την Παρασκευή 24  Μαρτίου 2017.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο  την  Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ.

27/2/2017 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....

1. Την Κυριακή 26  Φεβρουαρίου  έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού» κάτω από συνεχή βροχόπτωση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τη συμμετοχή  λίγων φίλων του Συλλόγου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν  δωρεάν σουβλάκια  (προσφορά του Συλλόγου) και κρασί (προσφορά του Στέφανου Παπαλιούρα  τον οποίο και  ευχαριστούμε πολύ). Φέτος στην προετοιμασία του φανού συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Κιούρκας, Κωνσταντίνος Β. Στεριόπουλος, Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Χρήστος Δ. Λιάκας, Φώτης Δ. Λιάκας, Κωνσταντίνος Χάτσιος, Σαράντης Κουταλής, Ανδρέας Ζεμπίλης, Μαργαρίτης Ζεμπίλης, Δημήτρης Στεργιόπουλος, Χρήστος Μουσαράι, Λεωνίδας Μουσαράι, Βασίλης Νέστορας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και του χρόνου περισσότεροι!!! Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας και λίγοι φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

3. Την Καθαρά Δευτέρα και λόγω της κακοκαιρίας η εκδήλωση για τα κούλουμα, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου. Μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα,  (την έφτιαξε η Χαρίκλεια Γάτου και την  ευχαριστούμε πάρα πολύ), οι πολύ νόστιμες λαγάνες, τα νηστίσιμα εδέσματα,  και κρασί (Οι λαγάνες ήταν προσφορά του αρτοποιείου του Δημήτρη Καραλιόλιου και το κρασί του Στέφανου Παπαλιούρα, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ). Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας  και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ ...1, ....2, ....3, ....4 και βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=bH6J0lg4Dqg

https://www.youtube.com/watch?v=Es93IdSbYsw

https://www.youtube.com/watch?v=2rLRxFiOXak  

28/1/2017 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι  για τις Απόκριες 2017 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα.

2) Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού» στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.  Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με μουσική από τη  δημοτική ορχήστρα του Χρήστου Δ. Λιάκα, σουβλάκια, κρασί και τσίπουρο (δωρεάν).  (Το κρασί προσφορά του Στέφανου Παπαλιούρα)

         3) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα  λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου.

7/1/2017 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.  Την εκδήλωσή μας φέτος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του Συλλόγου, με βροντερό το παρόν της νεολαίας για μια ακόμη φορά. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γλέντι με τοπικούς καλλιτέχνες. Έπαιξαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς οι: Τάσος Δανόγλου (κιθάρα-τραγούδι), Χρήστος Δ. Λιάκας (κλαρίνο), Κων/νος Β. Στεριόπουλος (τραγούδι), Σαράντης Κουταλής (ντέφι). Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί το κέρδισε η Αναστασιάδου Σταυρούλα και μαζί κέρδισε μια ηλεκτρική σκούπα προσφορά του Μπάμπη Ν. Κωνσταντινίδη ELECTRONET τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες : ...1, ...2, ...3 και εδώ ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις: https://www.youtube.com/watch?v=4RMMIpZA9Wg&feature=youtu.be

1/1/2017 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των «ρουγκουτσαριών 2017» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρουγκουτσάρια αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία.

Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια πρώτα απ’ όλα όλους όσους συμμετείχαν στα ρουνκουτσάρια με μεγάλη προθυμία, όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα ρουγκουτσάρια στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά» και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες : ...1, ...2, ...3, ...4   και εδώ ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις: https://www.youtube.com/watch?v=BS5k2AVAIvA&feature=youtu.be

 

Αρχική

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006