2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

 

14/12/2018 Σήμερα στο www.greveniotis.gr  δημοσιεύτηκε πίνακας με τα ονόματα Αμυγδαλιωτών που μετανάστευσαν στην Αμερική το 1900-1920. Δείτε εδώ τον πίνακα:

 

 

17/11/2018 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:

 

1. Το Σάββατο 1  Δεκεμβρίου 2018 καθαρίσαμε την πλατεία, το προαύλιο του σχολείου και στολίσαμε την πλατεία για τις γιορτές. Συμμετείχαν εθελοντικά και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ οι Νέστορας Βασίλειος, Κώστας Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας, Γιώργος Κουταλής και Αργύρης Καραλιόλιος. Φέτος δεν στολίζουμε την είσοδο του χωριού, γιατί ο ειδικός που ρωτήσαμε μας είπε ότι είναι επικίνδυνο. Επίσης φέτος μετά από πολλά χρόνια συνεργείο του δήμου κλάδεψε τα δέντρα του παιδικού σταθμού, της πλατείας και του προαύλιου του σχολείου. Γι αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ το δήμο Γρεβενών που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και συγχαρητήρια στο συνεργείο του δήμου για την πολύ καλή δουλειά που έκανε...

 

2. Προκειμένου να αναβιώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2019», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο  του Συλλόγου   Αργύρη Καραλιόλιο    (τηλ. 6978142551) μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου 2018.

 

3. Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των «ρουγκατσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα ρουνγκουτσάρια θα επισκεφθούν όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3.00μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.

 

4. Tην Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 11.00π.μ. στο καφε-ψησταριά του Παπαλιούρα Στέφανου  θα διοργανώσει  εκδήλωση για την κοπή της «βασιλόπιτας του Συλλόγου». Στην εκδήλωση  θα υπάρχει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τον Κώστα Τσιοτίκα και άλλους ντόπιους μουσικούς και θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών.

 

5. H 13η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση  του Συλλόγου θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου (ώρα 6.00μ.μ.) και αν δεν υπάρξει απαρτία η επαναληπτική θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου (ώρα 6.00μ.μ.).

 

6. Συγχαίρει όλους τους Αμυγδαλιώτες/τισσες  που εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τους εύχεται καλές σπουδές.

 

             Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2019.

 

25/3/2018  Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινότητας Αμυγδαλιών οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο, δεξίωση από την Τοπική Κοινότητα, επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των πεσόντων. Στεφάνια κατατέθηκαν από την Κοινότητα, την Εθνική Αντίσταση, τους  Ανάπηρους και Θύματα Πολέμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=bocXrNVwBgQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR08TuJGVzq_mNbqW1MGCvVXGDJfD9lSXCspPs5gfPYVxXn1wpkvC7407bc

26/8/2018 Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων των Αμυγδαλιών και του Αγίου Γεωργίου που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Βαγγέλη Δ. Κιούρκα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης, ο πρώην Νομάρχης και πρώην Δήμαρχος κ. Κουπτσίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καναβός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παλάσκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιρίκας,  ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Γρεβενών κ. Μήτας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκας και πάρα πολλοί φίλοι του Γρεβενιώτικου ποδοσφαίρου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους παλαιμάχους του Αγίου Γεωργίου που δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2 – 2 και τα γκολ σημείωσαν για την ομάδα των Αμυγδαλιών οι Σαντιξής Γιώργος και Δροβατζήκας Βαγγέλης, ενώ για την ομάδα του Αγίου Γεωργίου οι Γάγαλης Ζήνος και Μπασδέκης Λάμπρος.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση http://users.sch.gr/karaliolio/2018.htm   και εδώ ένα βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=Lb2lxSI1sJQ&feature=youtu.be

Το Δ.Σ. του Α.Φ.Σ.  Αμυγδαλιών και  Το Δ.Σ. του Πολ. Συλ. Αμυγδαλιών

21/8/2018 Το Αθλητικό Φίλαθλο Σωματείο Αμυγδαλιών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών σας προσκαλούν να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των παλαίμαχων των Αμυγδαλιών και του Αγίου Γεωργίου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 5.00μ.μ. για να τιμήσουμε τη μνήμη του Βαγγέλη Δ. Κιούρκα.

19/8/2018 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το   4o αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών και φίλων το Σάββατο 18 Αυγούστου με το συγκρότημα «λαλητάδες».

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Νομάρχης & πρώην Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ισαακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας,  αρκετοί Αμυγδαλιώτες και φίλοι του Συλλόγου.  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και  όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Φέτος στην προετοιμασία συμμετείχαν εθελοντικά οι Ευτυχία Δεινόπαπα, Κων/νος Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Νίκος Σ. Παπαλιούρας και Κων/νος Κουλιακιώτης, στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντικά οι: Ευτυχία Δεινόπαπα, Κατερίνα Παπαδοπούλου-Ζεμπίλη, Ουρανία Δροβατζήκα,  Κων/νος Σίνης,   Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Κιούρκας, Βασίλης Κ. Κιούρκας, Σαράντης Κουταλής και Δημήτρης  Παπαϊωάννου, ενώ στην επιστροφή των καρεκλών-τραπεζιών και καθαριότητα συμμετείχαν εθελοντικά οι: Κατερίνα Σίνη, Ευτυχία Δεινόπαπα, Κατερίνα Παπαδοπούλου-Ζεμπίλη, Ουρανία Δροβατζήκα, Κων/νος Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας,  Αργύρης Καραλιόλιος, Σαράντης Κουταλής,  Δημήτρης Στεριόπουλος, Κων/νος Κουλιακιώτης και Χρήστος Μουσαράι. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους!

Ένα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=MA2-W3Pl9LQ&feature=youtu.be

22/7/2018 Με την ευκαιρία του 4ου ανταμώματος και μετά από αίτημα αποδήμων Αμυγδαλιωτών, την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 1.00μ.μ. θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Συζήτηση για το 5ο αντάμωμα των Αμυγδαλιωτών 
2. Εγγραφές νέων μελών στο Σύλλογο 
Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και μπορεί να την παρακολουθήσουν όλοι όσοι το επιθυμούν (αυτό ισχύει για όλες τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου)

20/7/2018  Εδώ μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια (πάνω από έξι ώρες) από μια υπέροχη εκδήλωση με γρεβενιώτικα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, όπως παλιά... Τραγουδούν ο Χρήστος Ντάγκαλας, ο Θανάσης Παπαργύρης και η Μάρω Παναγούλα, ενώ παίζουν κλαρίνο ο Κώστας Τσιοτίκας, βιολί ο Γιώργος Στάμος, λαούτο ο Θωμάς Σβώλος και ντέφι ο Κώστας Γιαννούλας.  https://www.youtube.com/watch?v=QadfpmOs_d0&feature=share

7/7/2018 Το πρόβλημα με το ρετσίνι στα παγκάκια της πλατείας αποκαταστάθηκε (και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί). Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Βασίλη Τσιόλια που για μια ακόμη φορά εργάστηκε αφιλοκερδώς για την αποκατάσταση του προβλήματος. 

5/7/2018  Τα παγκάκια της πλατείας έβγαλαν ρετσίνι. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα παρακαλούνται οι κάτοικοι να προσέχουν για να μην λερώσουν τα ρούχα τους.

24/6/2018 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1. Την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 10.30  θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων για τους οχτώ άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας του ολοκαυτώματος του χωριού μας στις 7 Ιουλίου 1944.

2. Την Κυριακή 5 Αυγούστου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (Λούτσα Πρέβεζας). Η συμμετοχή είναι 5 ευρώ για τα ταμειακά εντάξει μέλη του Συλλόγου και για τους υπολοίπους  15 ευρώ. (Τα χρήματα   προκαταβάλλονται με την εγγραφή και οι κάτω των 18 ετών υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται).                                                      

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Αργύρη Καραλιόλιο 6978142551 μέχρι την Παρασκευή 3 Αυγούστου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής).

3. Διοργανώνει το 4ο  αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών το Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα «Λαλητάδες». (Eίσοδος 5 ευρώ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης  απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύριο Καραλιόλιο (2462088414 – 6978142551) μέχρι στις 11 Αυγούστου 2018.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 6.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 7.00μ.μ.

24/6/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 η παραδοσιακή γρεβενιώτικη δημοτική βραδιά της 23ης Γιορτής Κερασιού με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα και στο τραγούδι το Χρήστο Ντάγκαλα, το Θανάση Παπαργύρη και τη Μάρω Παναγούλα, παρά τις πάρα πολύ για την εποχή αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν για μια ακόμη φορά το βροντερό παρόν της νεολαίας, η εξαιρετική από κάθε πλευρά παρουσία της γρεβενιώτικης ορχήστρας, η βράβευση του Χρήστου Ντάγκαλα και του Θανάση Παπαργύρη για την προσφορά τους στο γρεβενιώτικο τραγούδι, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά κεράσια που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους και η θαυμάσια εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης και των γυναικών του Συλλόγου μας, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι το πρωί.

Γι΄ αυτό τα  μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την επιτυχία της «23ης Γιορτής Κερασιού 2018», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια το Συνεταιρισμό Κερασοπαραγωγών, καθώς και τους κερασοπαραγωγούς που πρόσφεραν κεράσια   και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο ιερέας της ενορίας μας ο Παπασταύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σημανδράκος, ο Αντιδήμαρχος κ.  Αδάμος,  ο πρώην Δήμαρχος και πρώην Νομάρχης  κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Πέτρου, κ. Κώστας Μπουρέλλας, κ. Τάσος Τσιρίκας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών κ. Ρότσικας, ο δημοσιογράφος του WEST CHANNEL κ. Βακρατσάς και της ΕΡΤ κ. Νασιάδης, καθώς και  εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Γιάτσο, το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Γρεβενών, τη μπουγάτασα «Αχιλλέας» και το Σάκη Παναγιωτόπουλο που ήταν χορηγοί  της εκδήλωσης, το Σύλλογο Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του, τον αντιδήμαρχο του δήμου Γρεβενών κ. Κιάκια για τη βοήθειά του, το WEST CHANNEL που κάλυψε την εκδήλωσή μας, καθώς και όλα τα  ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά που διαφήμισαν  την εκδήλωσή μας.

Κεράσια πρόσφεραν οι: Συνεταιρισμός Κερασοπαραγωγών, Ουρανία Δροβατζήκα, Στεριόπουλος Δημήτρης, Τούλια Πόπη, Ευδοκία Α.  Κιούρκα, Χρήστος Τσούπας, Γιάννης Ρότσικας, Χαρίκλεια Γάτου, Δημήτρης Μπουρέλας, Άλεξ Μουσαράι, Δημήτρης Χ. Λιάκας, Καραλιόλιος Αχιλλέας, Γιάννης Ντινόπαπας, Βασίλης Λιάκας  τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Βοήθησαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, οι:

1. Στη διαμόρφηση του χώρου:  Νίκος Δεινόπαπας, Νίκος Παπαλιούρας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Σαράντης Κουταλής, Κων/νος Κιούρκας, Κων/νος Σίνης, Δημήτρης Δημότσιος, Κων/νος Κουλιακιώτης, Αργύρης Καραλιόλιος, Κατερίνα Ζεμπίλη- Παπαδοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Μπουρέλας.

2. Καθαρισμό τραπεζιών – καρεκλών:   Ευτυχία Δεινόπαπα, Μαρία Κιούρκα, Κατερίνα Ζεμπίλη - Παπαδοπούλου, Σαράντης Κουταλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος και Κώστας Σίνης

3. Τη βραδιά της εκδήλωσης: Σαράντης Κουταλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Στεριόπουλος, Κώστας Σίνης,    Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Κιούρκας, Γρηγόρης Μπαχτσεβάνος, Ευτυχία Δεινόπαπα και  Κατερίνα Ζεμπίλη - Παπαδοπούλου

4. Στην επιστροφή καρεκλών – τραπεζιών: Κων/νος Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Κων/νος Κιούρκας, Δημήτρης Στεριόπουλος, Σαράντης Κουταλής, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Χρήστος Μουσαράι και Κων/νος Κουλιακιώτης.

Δείτε εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=lBNkX-a-ksI&feature=youtu.be

16/6/2018  Διαβάστε εδώ ένα άρθρο του προέδρου του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιου για το γρεβενιώτικο δημοτικό τραγούδι...

20/6/2018 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών διοργανώνει την 23η Γιορτή Κερασιού το Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα. Στο τραγούδι ο Χρήστος Ντάγκαλας, ο Θανάσης Παπαργύρης και η Μάρω Παναγούλα. Στην αρχή της εκδήλωσης  θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών  του Συλλόγου μας και το χορευτικό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, ενώ  φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν για την προσφορά τους στο γρεβενιώτικο τραγούδι ο Χρήστος Ντάγκαλας και ο Θανάσης Παπαργύρης.  (Είσοδος ελεύθερη, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

 Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων, απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς και κυρίως στους κερασοπαραγωγούς, πρώτον για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και επίσης πρόσκληση απευθύνουμε στους κερασοπαραγωγούς να φέρουν αρκετά και καλά κεράσια το Σάββατο 23 Ιουνίου και από ώρα 6.00μ.μ. - 7.00μ.μ. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν μόνο τα κεράσια που θα προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς οι κερασοπαραγωγοί, ενώ θα ανακοινωθούν και τα ονόματά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία και προσφορά κερασιών θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο μέχρι στις 16 Ιουνίου 2018.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 5.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 6.00μ.μ.

2/5/2018  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού με μεγάλη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε αρκετός κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού - χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε  ο Γρηγόρης Κ. Κουταλής. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε επίσης με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία η αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» από το λαογραφικό - χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη  μας (Πατήρ Ευθύμιος Καραπούλιος), ο αντιδήμαρχος κ. Αδάμος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ισαακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπουρέλλας και αρκετός κόσμος. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε  ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις:  https://www.youtube.com/watch?v=f_4PybBpDyc&feature=youtu.be  

12/6/2018 Αφού πέρασε ένας χρόνος από τότε που με έγγραφο ζητήσαμε από το δήμο Γρεβενών να αντικαταστήσει τα ξύλα από τα παγκάκια της πλατείας και δεν πήραμε καμία απάντηση, το κάναμε εμείς... Με έξοδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών και εθελοντική εργασία των Βασίλη Τσιόλια, Παύλου Δήλμα και Κων/νου Σίνη αντικαταστήσαμε όλα τα ξύλα και επιδιορθώσαμε όλα τα παγκάκια της πλατείας... Ευχαριστούμε πολύ όσους εργάστηκαν εθελοντικά και παρακαλούμε τους κατοίκους να τα προσέχουν για να κρατήσουν πολύ...

25/3/2018  Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινότητας Αμυγδαλιών οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο, δεξίωση από την Τοπική Κοινότητα, επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των πεσόντων. Στεφάνια κατατέθηκαν από την Κοινότητα, την Εθνική Αντίσταση, τους  Ανάπηρους και Θύματα Πολέμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο:  https://youtu.be/EEksl1E07d4

18/3/2018 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1. Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 το πρωί,  διοργανώνει σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

2. Το απόγευμα της ίδιας μέρας  και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού  θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς» και «του διπλώματος  του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού. 

Το χορευτικό των γυναικών θα κάνει δύο πρόβες την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ. και την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ.

3. Προκειμένου να προετοιμάσουμε καλύτερα την 23η γιορτή κερασιού 2018, παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο   (τηλ. 2462088414) μέχρι στις  18  Μαΐου.

19/2/2018 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....

1. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού», με τη συμμετοχή  πάρα πολλών φίλων του Συλλόγου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν δωρεάν σουβλάκια, τσίπουρο και κρασί (το κρασί ήταν προσφορά του  Στέφανου Παπαλιούρα, τον  ευχαριστούμε πάρα πολύ). Την εκδήλωσή μας τίμησαν  με την παρουσία τους  πάρα πολύ φίλοι  του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Φέτος στο κόψιμο των κέδρων συμμετείχαν οι Κων/νος Β. Στεργιόπουλος, Αργύρης Καραλιόλιος, Παναγιώτης Κιούρκας, Σάκης Κουταλής, Ανδρέας Ζεμπίλης, Δημήτρης Στεργιόπουλος, Φώτης Λιάκας και Λεωνίδας Μουσαράι (τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ)

2. Την Καθαρά Δευτέρα και λόγω της κακοκαιρίας η εκδήλωση για τα κούλουμα, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου. Μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα,  (την έφτιαξε η Χαρίκλεια Γάτου, την  ευχαριστούμε πάρα πολύ), οι πολύ νόστιμες λαγάνες, τα νηστίσιμα εδέσματα,  αρκετό τσίπουρο και κρασί (το κρασί ήταν προσφορά της Ελένης Η. Παπαζήση και του  Στέφανου Παπαλιούρα  και τους  ευχαριστούμε πολύ). Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος κ. Κουπτσίδης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ισαακίδης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας  και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους και πιο πολύ ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στη διενέργεια των εκδηλώσεων. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην Αγία Βαρβάρα διεξήχθη μετά από πολλά χρόνια και ο διαγωνισμός χαρταετού με λίγες συμμετοχές και νικητή τον Κώστα Β. Στεργιόπουλο.

Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ: ...1,  ...2, ...3 και βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gTq4MROJ2ZA&feature=youtu.be

30/1/2018 Σήμερα (30/1/2018) χειροτονήθηκε διάκονος ο συγχωριανός μας (γαμπρός) Γιάννης Λαζαρίδης... ΑΞΙΟΣ!!!

Δείτε εδώ ένα βίντεο...

27/1/2018 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι  για τις Απόκριες 2018 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Το  Σάββατο 17 Φεβρουαρίου    και ώρα 10.00π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας το κόψιμο και η μεταφορά των κέδρων θα γίνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00π.μ.)

2) Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού» στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.  Στην εκδήλωση θα υπάρχει μουσική, χορός,  σουβλάκια, κρασί και τσίπουρο (δωρεάν).

3) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα  λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου.

3/1/2018 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της «γιορτής τσιγαρίδας» και της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας. Χόρεψε το χορευτικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και ακολούθησε γλέντι με το συγκρότημα των Κώστα και Σάκη Τσιοτίκα. Την εκδήλωσή μας φέτος τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαβίδ, ο πρώην βουλευτής κ. Κοψαχείλης, δημοτικός σύμβουλος κ. Μπουρέλας και πολλοί φίλοι του Συλλόγου, με βροντερό το παρόν της νεολαίας για μια ακόμη φορά. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για τη συμμετοχή τους. Πιο πολύ όμως ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν  στην προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και τους Ελένη Η. Παπαζήση και Στέφανο Παπαλιούρα που μας πρόσφεραν κρασί και τους Ζεμπίλη Γιώργο και Κων/νο Σ. Κουταλή που μας πρόσφεραν κρέας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί το κέρδισε ο Θωμάς Η. Λιάκας και μαζί κέρδισε ένα μπουφάν προσφορά του Συλλόγου!

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες : ...1,  ...2,  ...3,  ....4,  ....5,   .....6 και εδώ ένα βίντεο από την εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=gsOF8Tp748k&feature=youtu.be

3/1/2018 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των «ρουνγκουτσαριών 2018» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρουνγκουτσάρια αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία.

Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια πρώτα απ’ όλα όλους όσους συμμετείχαν στα ρουνκουτσάρια με μεγάλη προθυμία, όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα ρουνγκουτσάρια στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά» και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες : ...1, ...2, ....3,  ....4,  ....5, ...6, ...7 και εδώ ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις: https://www.youtube.com/watch?v=P1jSFS4RJqU&feature=player_embedded

Επόμενη εκδήλωση την Κυριακή 7 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι με την παραδοσιακή «γιορτή τσιγαρίδας» και την κοπή της «βασιλόπιτας του Συλλόγου» με δωρεάν τσιγαρίδες, κρασί και γλέντι με το μουσικό συγκρότημα των Κώστα και Σάκη Τσιοτίκα.

 

Αρχική

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006