kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Αντικατάσταση κωδικών με κοσμήματα

ΔαχτυλίδιΣτα πλαίσια της έρευνας σχετικά με την κατάργηση της πληκτρολόγησης των κωδικών πρόσβασης, η Google έχει δημιουργήσει δαχτυλίδια που δεν κοσμούν μόνο τα δάχτυλα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή ή online λογαριασμό.

Η γνωστή εταιρεία της παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης αποκάλυψε πρώτα τα σχέδιά της να θέσει τέλος στους κωδικούς πρόσβασης, σε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο που δημοσιεύθηκε online τον Ιανουάριο. Η προσπάθεια επικεντρώθηκε στην κατοχή μικρών κλειδιών USB που παρέχουν τα διαπιστευτήρια πρόσβασης των χρηστών. Η δυνατότητα χρήσης ειδικών κοσμημάτων για τον ίδιο λόγο, αναφέρεται επίσης στο εν λόγω έγγραφο.

Στο συνέδριο ασφάλειας της RSA στο Σαν Φρανσίσκο, ο Mayank Upadhyay, επικεφαλής μηχανικός της Google, που ειδικεύεται στον τομέα της ασφάλειας, έγινε το πρώτο πρόσωπο της Google που μίλησε στο κοινό για την έρευνα.

Δήλωσε ότι, η χρήση προσωπικών αντικειμένων για τη σύνδεση σε έναν υπολογιστή ή λογαριασμό, θα εξαλείψει τους κινδύνους από την επαναχρησιμοποίηση των κωδικών πρόσβασης ή τη γραφή τους σε χαρτί. Επίσης, πιστεύει ότι οι χρήστες θα αισθάνονται κάποια εξοικείωση με αυτήν την προσέγγιση.

Ο Upadhyay δήλωσε ότι η Google επικεντρώθηκε σε ένα λεπτό κλειδί USB που εκτελεί μια συναλλαγή κρυπτογραφημένη με μια online υπηρεσία, για να ελέγξει την εγκυρότητα του κλειδιού, όταν αυτό είναι συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή. Το κλειδί έχει επίσης ένα εσωτερικό τσίπ, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθείτε μέσω κινητών συσκευών.

 

Η Google ήδη συζητά με άλλες εταιρείες για να θέσουν τις βάσεις για τη χρήση της τεχνολογίας. Ο Upadhyay δήλωσε ότι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, και προσπαθούν να συνεργαστούν με όσες περισσότερες εταιρίες μπορούν πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι συνομιλίες έχουν ήδη αρχίσει με την FIDO Alliance, μια συνεργασία που ξεκίνησε το Φεβρουάριο σχετικά με τεχνολογία που προορίζεται να επιτρέπει την ανάπτυξη νέων μεθόδων ασφαλούς log-in.

ΠΗΓΗ: SecNews.gr

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος