Τελικά οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν θα είναι προνόμιο των εξωγήινων. Η NASA κατασκευάζει τον δικό της ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σαν σκάφος δοκιμών για μελλοντικές πτήσεις προς τον πλανήτη Άρη.
Ο ιπτάμενος δίσκος της NASA ονομάζεται LDSD (Low-Density Supersonic Decelerator), για την κίνησή του χρησιμοποιεί πυραύλους και η συναρμολόγησή του ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις Pacific Missile Range Facility του Αμερικανικού Ναυτικού, στη Χαβάη.
Το LDSD πρόκειται να εκτελέσει δοκιμές και προσομοιώσεις διάρκειας τριών εβδομάδων, πριν πραγματοποιηθεί η παρθενική του πτήση στις 3 Ιουνίου. Σκοπός του προγράμματος, που ολοκληρώθηκε υπό την εποπτεία του Jet Propulsion Laboratory της NASA, είναι η διερεύνηση καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές προς τον Άρη.
Η δοκιμαστική πτήση του Ιουνίου θα περιλαμβάνει ένα αερόστατο το οποίο θα μεταφέρει το όχημα της δοκιμής σε ύψος 36,576 χιλιομέτρων (120.000 πόδια). Εκεί, το όχημα θα αφεθεί στο κενό και οι ενσωματωμένες ρουκέτες προώθησης θα αναλάβουν να το φέρουν σε ύψος 54,864 χιλιομέτρων (180.000 πόδια), επιτυγχάνοντας επιτάχυνση της τάξης των 4 Mach. Σε αυτό το ύψος το LDSD πρόκειται να εκτελέσει μια σειρά αυτοματοποιημένων δοκιμών.
Ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα νέο τρόπο προβολής τρισδιάστατων εικόνων, ο οποίος δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών για να γίνουν ορατές. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη μέθοδο επιτυγχάνεται η προβολή διαφορετικής προοπτικής, του ίδιου αντικειμένου, ανάλογα με το που βρίσκεται ο θεατής.
Η προσέγγιση του MIT βασίζεται στην ιδέα να δημιουργηθεί ένα σύστημα προβολής τρισδιάστατου βίντεο που δεν θα απαιτεί γυαλιά, θα επιτρέπει τη θέαση υπό ευρείες γωνίες, θα προσφέρει υπέρ-υψηλές αναλύσεις και συγχρόνως θα είναι μηχανικά απλό. Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορεί να αποτελέσει μία πιο οικονομική εκδοχή από τα συστήματα ολογραφικής προβολής, αλλά με ανάλογη ποιότητα εικόνας.
Το σύστημα του MIT δεν δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός αντικειμένου, αλλά δημιουργεί μία πραγματική αλλαγή της προοπτικής για πολλαπλούς θεατές που παρακολουθούν την ίδια εικόνα από διαφορετικές γωνίες θέασης. Όπως δηλαδή θα συνέβαινε αν παρακολουθούσαν ένα πραγματικό αντικείμενο. Επιπρόσθετα, παρέχει καλύτερη ανάλυση και αντίθεση σε σχέση με το συμβατικό 2D βίντεο.
Εφαρμογή ασφαλείας ειδοποιεί συγγενείς και φίλους και συνδέεται με τα social media σε περίπτωση κινδύνου. Ονομάζεται EyeOnMe και αποτελεί τη δωρεάν εφαρμογή (για Android, iOS) που δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία του κατόχου της σε περίπτωση απειλής.
Τον τελευταίο χρόνο ολοένα και περισσότερες εφαρμογές προσωπικής προστασίας, κάνουν την εμφάνισή τους, δίνοντας στο κινητό τον ρόλο του σωματοφύλακα. Το EyeOnMe, έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταμορφώνει το smartphone σε ένα ηλεκτρονικό «κουμπί πανικού». Κατά το πάτημά του, ο χρήστης αποστέλλει ειδοποιήσεις σε συγγενείς και φίλους ενημερώνοντας ότι χρειάζεται βοήθεια, ενώ σε επόμενη φάση κοινοποιεί την κατάστασή του στα social media.
Ο χρήστης οφείλει να έχει επιλέξει από τις επαφές που έχει αποθηκευμένες στο κινητό του, τα άτομα που επιθυμεί να λαμβάνουν την «κόκκινη» ενημέρωση σε περίπτωση κινδύνου.
Το κουμπί πανικού έχει πενταπλή δράση: στο πρώτο πάτημα, ειδοποιεί προσωπικά φίλους και συγγενείς. Στο δεύτερο, ποστάρει την κατάστασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), ενώ στο τρίτο και στο τέταρτο πάτημα ενεργοποιεί την κάμερα και λαμβάνει φωτογραφίες του δράστη ή του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Στο πέμπτο πάτημα, το φωτογραφικό υλικό δημοσιεύεται στα social media. Όλα τα βήματα περιέχουν λεπτομέρειες, γύρω από τις συντεταγμένες του χρήστη για τον εύκολο εντοπισμό του στον χάρτη.
Νέες διαστάσεις στη γραφή έρχεται να δώσει ένα στυλό που κυριολεκτικά γράφει στον αέρα. Πώς γίνεται αυτό; Θερμαίνει πλαστικό, το οποίο απελευθερώνει σε «κλωστές» ενώ γράφουμε και στη συνέχεια αυτό κρυώνει και στερεοποιείται, δημιουργώντας... θαύματα.
Η χρήση της μήκους 16,3 εκατ., πάχους 1,4 εκατ. και βάρους 34,9γρ. πένας Lix ? η οποία εκ πρώτης όψης μοιάζει με ένα κοινό μαρκαδοράκι - σύμφωνα με την εταιρεία είναι πανεύκολη. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει με τη βοήθεια ενός ειδικού καλωδίου το 3D πενάκι με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω θύρας USB προκειμένου να αντλήσει την απαιτούμενη ενέργεια και να προσθέσει την ειδική «μελάνη» πλαστικού υπό μορφή στερεάς λωρίδας στο πίσω μέρος της συσκευής. Κάθε στικ πλαστικού επιτρέπει τη χρήση της πένας για περίπου δύο λεπτά. Αμέσως μετά απαιτείται η ανατροφοδότησή της.
Στο εσωτερικό του θερμαίνει πλαστικό στους 150 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια το πλαστικό τρέχει από το στόμιο, όπως το μελάνι από τα συμβατικά στυλό, με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι δημιουργεί σχήματα στον αέρα σε δευτερόλεπτα. Αυτά μάλιστα μπορούμε να τα ενώσουμε, για εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.