kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

3D στυλό γράφει στον αέρα!

Το μολύβι από αλουμίνιο παρουσίασε η εταιρεία Lix με έδρα το Λονδίνο και λειτουργεί στη λογική των εκτυπωτών 3D και συνδέεται σε υπολογιστές μέσω θύρας USB...

Το 3D στυλό...
Νέες διαστάσεις στη γραφή έρχεται να δώσει ένα στυλό που κυριολεκτικά γράφει στον αέρα. Πώς γίνεται αυτό; Θερμαίνει πλαστικό, το οποίο απελευθερώνει σε «κλωστές» ενώ γράφουμε και στη συνέχεια αυτό κρυώνει και στερεοποιείται, δημιουργώντας... θαύματα.

Η χρήση της μήκους 16,3 εκατ., πάχους 1,4 εκατ. και βάρους 34,9γρ. πένας Lix ? η οποία εκ πρώτης όψης μοιάζει με ένα κοινό μαρκαδοράκι - σύμφωνα με την εταιρεία είναι πανεύκολη. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει με τη βοήθεια ενός ειδικού καλωδίου το 3D πενάκι με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω θύρας USB προκειμένου να αντλήσει την απαιτούμενη ενέργεια και να προσθέσει την ειδική «μελάνη» πλαστικού υπό μορφή στερεάς λωρίδας στο πίσω μέρος της συσκευής. Κάθε στικ πλαστικού επιτρέπει τη χρήση της πένας για περίπου δύο λεπτά. Αμέσως μετά απαιτείται η ανατροφοδότησή της.

Στο εσωτερικό του θερμαίνει πλαστικό στους 150 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια το πλαστικό τρέχει από το στόμιο, όπως το μελάνι από τα συμβατικά στυλό, με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι δημιουργεί σχήματα στον αέρα σε δευτερόλεπτα. Αυτά μάλιστα μπορούμε να τα ενώσουμε, για εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.

Έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά τον Σεπτέμβριο έναντι 85 λιρών.

ΠΗΓΗ: nooz.gr