Βράβευση της ταινίας «Φίλο(ι)…Ξένοι» από το Camera Zizanio

Μια ακόμη διάκριση για το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Η ταινία «Φίλο(ι)…Ξένοι/BORDERS EVERYWHERE» απέσπασε το 1o βραβείο στη Β’ κατηγορία, στην οποία συμμετείχαν 45 ελληνικές ταινίες και αφορά ταινίες παιδιών 13-16 ετών.

Στο Φεστιβάλ Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση. Είναι η τέταρτη φορά που το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου συμμετέχει στο φεστιβάλ και η τρίτη φορά που βραβεύεται, μετά το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Β’ για την ταινία «Θα δούμε» και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Γ’ με την ταινία «τι τους νοιάζει…»

Οι μαθητές του σχολείου δείχνουν πολύ ενθουσιασμένοι και γι’ αυτό ετοίμασαν το παρακάτω βίντεο

Βέβαια η διάκριση αυτή είναι μέρος μιας προσπάθειας που γίνεται συλλογικά από το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου για άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, προηγήθηκε η συνάντηση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου των μαθητών της Α’ Λυκείου, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Ειρήνης Περδίκη, με την συγγραφέα Έρη Ρίτσου, κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Η Έρη Ρίτσου συζητά με τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η μελέτη των μαθητών της Α’ Λυκείου του βιβλίου της Έρης Ρίτσου «ο νεκρός δολοφονήθηκε», στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *