Διακρίσεις για το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου

Μεγάλη διάκριση για το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο για την Επιστήμη, που θα γίνει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας στις 22-27 Ιουλίου 2016.
Με εκπρόσωπο του σχολείου το Φάνη Κοτσώνη και εκλέκτορα την Ελένη Μπέλκα, μαθητές της Β΄Λυκείου, το 1ο Λύκειο Κερατσινίου κατόρθωσε να κλέψει τις εντυπώσεις και σε πρώτη φάση να κερδίσει την υποστήριξη των άλλων σχολείων της επιτροπής 4 του Ελληνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου για την Επιστήμη δίνοντάς 4 ψήφους και την πρώτη θέση (στη δεύτερη και τρίτη θέση κατόπιν κληρώσεως λόγω ισοψηφίας αναδείχθηκαν το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας-Γεννάδιο και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη από τη Θεσσαλονίκη). Η επιτροπή 4 ασχολήθηκε με το θέμα «ο ενισχυμένος άνθρωπος – η βελτιστοποίηση του ανθρώπου».
Στην επόμενη φάση, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, συγκλήθηκε η ολομέλεια του Ελληνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου, η οποία απαρτιζόταν από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στις εργασίες της εκδήλωσης. Εκεί κλήθηκαν όσοι είχαν επιλεγεί από τις επιτροπές να αναδείξουν τις θέσεις τους, που στηρίζονταν σε ένα κείμενο 8 σημείων, στο οποίο κάθε επιτροπή είχε αποφασίσει τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης. Η ομιλία του Φάνη Κοτσώνη έκανε αίσθηση στέλνοντας το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου στο Μάντσεστερ!
Η μαθήτρια του σχολείου μας Ελένη Μπέλκα θα συμμετάσχει και στις ημερίδες του «EUROSCOLA» στο Στρασβούργο της Γαλλίας που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρώπης ηλικίας 16-18 ετών, τη δυνατότητα να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Κερατσινίου υπό το συντονισμό της εκπαιδευτικού Μαιριλού Γλύπτη (ΠΕ10-Κοινωνιολόγος) συμμετείχαν σε γραπτό διαγωνισμό με θέμα τη Συνθήκη της Λισαβόνας και των μεταρρυθμιστικών διατάξεών της, στον οποίο έλαβαν μέρος 13 μαθητές και μαθήτριες από Β Λυκείου και Γ΄ Λυκείου με απαραίτητη προϋπόθεση την πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας. Η Περιφέρεια του Πειραιά μαζί με τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Αττική ανάδειξε 24 παιδιά. Ανάμεσα σ’ αυτούς η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Ελένη Μπέλκα κατάφερε να προκριθεί και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων στο Στρασβούργο.

 

 

 

 

Μια σκέψη στο “Διακρίσεις για το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου”

  1. Είναι πολύ θετικό να δοκιμαζόμαστε , να μαχόμαστε , να επιχειρηματολογούμε, να ξεπερνούμε όρια και να θέτουμε νέους ορίζοντες. Κάθε τέτοιο επιχείρημα ανεξαρτήτως αποτελέσματος αξίζει συγχαρητήρια , σε παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

    Ευχαριστούμε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *