Μέλη της οικογένειας Αποστόλου εμφανίζονται, ήδη από την πρώιμη περίοδο, ως ιδιοκτήτες γης και ως πρόκριτοι ή δημογέροντες, όπως ο Χαρ. Χατζηευστρατίου, που διετέλεσε δημογέροντας το 1841, ενώ οι Γαβριήλ και Εμμανουήλ Ευστρατίου, εκτός από ιδιοκτήτες μεγάλης γαιοκτησίας στα Λουτρά, υπογράφουν ως πρόκριτοι ή ως έφοροι Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης. Ο Θεμ. Ευστρατίου αναφέρεται ως ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στο Σκαλοχώρι το 1920 και ο Πιττακός Ευστρατίου ως αντιπρόσωπος της Αιγυπτιακής ναυτιλιακής εταιρείας Χατζή Νταούτ.

Ο Απόστολος Ευστρατίου νυμφεύτηκε την Μερόπη, κόρη του Γιαννίκου Χριστοφίδη, ο οποίος είχε ήδη ανεγείρει τρεις κατοικίες εκατέρωθεν του ποταμού της Αλυσίδας. Μια από τις κατοικίες αυτές ήταν προίκα της συζύγου του. Η κατοικία της Αλυσίδας, άγνωστο για ποιος λόγους, εγκαταλείφθηκε όταν ο Απόστολος Ευστρατίου έκτισε νέα, μόνιμη αυτή κατοικία στη Σουράδα, με την χρηματική προίκα της συζύγου του, που ανέρχονταν στο ποσό των 30.000 λιρών.

Ο Απόστολος Ευστρατίου είχε ζήσει πολλά χρόνια στην Αγγλία και ταξίδευε συχνά στο εξωτερικό. Η κατοικία δεν παρέμεινε σε απογόνους της οικογενείας, τελευταία επισκευάστηκε και κατοικείται από νέους ιδιοκτήτες, στην οικογένεια της κας Αικ. Βουλιουρή-Χατζηγιάννη