Μαγειρική -Ζαχαροπλαστική

Λαλαγγιτες

Οι Λαλαγγίτες

 Οι λαλαγγίτες είναι τηγανήτες πολύ εύκολοι και πολύ γρήγορα  παρασκευάζονται Σε  ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα Σε ένα τηγάνι ζεστάνουμε λάδι και όταν πια ζεσταθεί ρίχνουμε τις λαλαγγίτες με το κουτάλι στο καυτό λάδι και τις αφήνουμε να τηγανιστούν μόνες τους. Μόλις μαγειρευτούν τις σερβίρουμε με μέλη ή ζάχαρη.

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Τρώγονται σκέτοι ή με ζάχαρη ή με ζαχαρόνερο. Διαλύουμε ζάχαρη 1 κ.σ σε 500 ml νερού και βουτάμε μέσα τους λαλαγγίτες  Η πιο καλή έκδοση όμως είναι με μέλι. Ζεσταίνουμε μέλι σε μπρίκι και όσο είναι ακόμα ζεστό βουτάμε τους λαλαγγίτες Στο τηγάνη προτιμούμε ελαιόλαδο αλλά και το ηλιέλαιο κάνει καλή δουλειά Μπορούμε αντί για λάδι να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο και φυσικά μπορούμε στο ζυμάρι να βάλουμε και κανέλα όπως επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαγιά στη ζύμη. Μια καλή ιδέα είναι να έχεις λαλαγγίτες και φρέσκο κατσικίσιο τυρί. Τυλίγεις ένα κομμάτι τυρί στην τηγανήτα κια φτιάχνεις το νοστιμότερο σάντουιτς στο κόσμο. Αν το τυρί δεν είναι φρέσκο τότε το κόβεις σε μικρά κομμάτια και το απλώνεις πάνω στην τηγανήτα και μπορεί να συνοδεύεται και με ντομάτα ώριμη Επίσης αντί για μέλι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μαρμελάδα σταφύλι ή δαμάσκηνο αν και αυτή η γεύση δεν είναι  συνηθισμένη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση