Μαρ 022019
 

Στο πλαίσιο επιμορφωτικών σεμιναρίων που γίνονται στη Σχολή Θετικών Επιστημών για εκπαιδευτικούς Φυσικών Επιστημών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/2/2019 στον Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας σεμινάριο με θέμα: «Ο Θαυμαστός Κόσμος των Ορυκτών»

Το σεμινάριο διεξήγαγαν οι Βασίλης Μέλφος, Λαμπρινή Παπαδοπούλου και Τριαντάφυλλος Σολδάτος, αναπληρωτές καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ., και περιλάμβανε:

– Εισήγηση με θέμα «Ορυκτά και πετρώματα στο χώρο του Αιγαίου: μία διαχρονική σχέση με την εξέλιξη του πολιτισμού»
– Εργαστήριο πάνω στην ορυκτοδιάγνωση (μακροσκοπική και μικροσκοπική)
– Γνωριμία με την ηλεκτρονική ανάλυση των ορυκτών και τον ηλεκτρονικό μικροαναλυτή.

Συμμετείχαν 35 εκπαιδευτικοί που επέδειξαν πρωτοφανή ανταπόκριση, ενθουσιασμό και διάθεση για απόκτηση και αφομοίωση νέων γνώσεων.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν στις σύγχρονες εξελίξεις στη Βιολογία, Γεωλογία, Φυσική και Χημεία διοργανώνονται από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών Δρ. Σουλτάνα Λευκοπούλου και Δρ. Σωκράτη Τουμπεκτσή του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και τα ΕΚΦΕ Κέντρου και Τούμπας της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και απευθύνονται προς εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα σχολεία των Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.