Δεκ 022019
 

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας θα διοργανώσουν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 τον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων – EUSO 2020.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας. Θα διεξαχθεί στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου. Οι μαθητές που θα απαρτίσουν τις ομάδες πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/2003.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους συμπληρώνοντας την δήλωση συμμετοχής, και να την αποστείλουν με email στο οικείο Ε.Κ.Φ.Ε. μέχρι τη Δευτέρα 25-11-2019. Κάθε σχολείο μπορεί να στείλει στο διαγωνισμό μία τριμελή ομάδα μαθητών. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της προκήρυξης της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και εδώ της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., καθώς και τον κατάλογο οργάνων και πειραματικών διατάξεων με τα οποία πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι μαθητές που θα διαγωνισθούν.

Η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και βράβευσης των διακριθέντων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/12/2019 στις 11.00 π.μ. στο αμφιθέατρο «Κώστας Βουτάς» του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, από κοινού με τα ΕΚΦΕ Ευόσμου & Νεάπολης. Κρίνεται απαραίτητη η παρουσία στην τελετή, όλων των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί προσεχώς.