Μαρ 242022
 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «Εκφραστικής – Θεατρικής  Ανάγνωσης στα Γαλλικά» που διοργανώνει για 8η χρονιά η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί μετά από την έγκρισή που έλαβε στις 21-3-2022 με το υπ. αριθμόν έγγραφο Φ15/30600/Δ2/17-3-2022 του ΥΠΑΙΘ κατέληξε στα εξής:

Σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού για τη σωστή προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών απαιτείται ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες  όλων των επιπέδων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, να εξασκηθούν επαρκώς και να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εκφραστική – θεατρική ανάγνωση της γαλλικής γλώσσας. Επίσης. με βάση τις χρονικές προθεσμίες που θέτει ο Κανονισμός του Διαγωνισμού και απορρέουν από τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ο διαγωνισμός πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Επειδή (μετά την από 17/3/2022 έγκριση του διαγωνισμού) ο χρόνος που υπάρχει πλέον στη διάθεση των μαθητών και μαθητριών για μια ισότιμη προετοιμασία τους δεν επαρκεί και επειδή τα χρονικά περιθώρια για την διεξαγωγή του διαγωνισμού είναι εκτός των χρονικών ορίων που ορίζονται από τον Κανονισμό, η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «Εκφραστικής – Θεατρικής  Ανάγνωσης στα Γαλλικά» που διοργανώνει η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί αποφάσισε την ματαίωση  του φετινού 8ου Διαγωνισμού (έτος 2022) και δεσμεύεται να επαναπροκηρύξει τον 8ο Διαγωνισμό την επόμενη σχολική χρονιά (2022-23, έτος 2023) με το ίδιο θέμα: «Ιστορίες που να μας κάνουν να γελάμε»

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Σωκράτης Τουμπεκτσής
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου
1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας
(Συντονιστής Παιδαγωγικής Ευθύνης Γυμνασίου Καλαμαρί )