Φεβ 022011
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Φιλίππων σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Καβάλας διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

H συνεργατική μάθηση στην εκπόνηση εργαστηριακών ασκήσεων Βιολογίας Γυμνασίου και Λυκείου

Σκοπός της επιμόρφωσης αυτής είναι η υλοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων του αναλυτικού προγράμματος σπουδών Γυμνασίου και Λυκείου κατά τη διαδικασία του μαθήματος.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ04 της Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας. Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι συνάδελφοι που το βασικό τους πτυχίο δεν είναι του τμήματος Βιολογίας ενώ διδάσκουν Βιολογία κατά το σχολικό έτος 2010-11. Για τους υπόλοιπους συναδέλφους θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΚΠΕ Φιλίππων, την:

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 από τις 12:00 – 14:00

Στο σεμινάριο θα γίνουν εισηγήσεις από το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Καβάλας και από την Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλίππων κα Ελένη Τουλιοπούλου. Θα διδάξουν οι: κα Ελένη Τουλιοπούλου (Βιολόγος, M.Sc.) και Μαρία Τζούμα (καθηγήτρια Γυμνασίου Ελευθερούπολης)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και επιμόρφωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι συνάδελφοι με τρεις τρόπους:

Μέσα από την ιστοσελίδα http://users.sch.gr/stoumpektsis/ επιλέγοντας το σύνδεσμο «Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο εργαστηριακών ασκήσεων Βιολογίας»

Με αποστολή mail στο stoumpektsis@sch.gr στο οποίο θα αναγράφονται: α)το ονοματεπώνυμο, β)η ειδικότητα (Βιολόγος, Χημικός κλπ), γ)το σχολείο που υπηρετεί, δ)αν διδάσκει Βιολογία το σχολικό έτος 2010-11 και ε)έγκυρο e mail επικοινωνίας

Τηλεφωνικά στο 2510291627 καθημερινά από τις 11.30-13.00 (κα Μαρίνα Ιωαννίδου)

Το πρόγραμμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι το ακόλουθο:

11:30-12:00

Προσέλευση

12:00-12:10

«Το εργαστηριακό μάθημα της Βιολογία στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο: ομοιότητες και διαφορές» Σωκράτης Τουμπεκτσής, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών

12:10-12:20

«Σχεδιασμός της ομαδοσυνεργατικής μάθησης: τεχνικές για επιτυχημένη διδασκαλία σε ετερογενές σχολικό περιβάλλον» Ελένη Τουλιοπούλου (Βιολόγος, M.Sc.)

12:20-14:00

Χωρισμός σε ολιγομελείς ομάδες. Εφαρμογή της συνεργατικής μάθησης στην εκπόνηση εργαστηριακών ασκήσεων βιολογίας. Ελένη Τουλιοπούλου και Τζούμα Μαρία