Περιεχόμενα

ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΤΑ ΝΤΕΡΤΙΑ 
Το Διδακτήριον Κεφαλόβρυσου - Δια χειρός Κων/νου Κούρου (Ντίνα Δάσκαλου)
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΠεριεχόμεναΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΤΑ ΝΤΕΡΝΤΙΑ
  Ξένε που μόνος κι έρημος σε ξένους τόπους τρέχεις
πες μου ποιος είν' ο τόπος σου και ποια πατρίδα έχεις;
Στ' αγαπημένο μου χωριό έχει ομορφιά και χάρη
Το ταπεινότερο δενδρί το ποιο φτωχό χορτάρι...
«Χωριό οσάν το Μιτζιντιέ δεν γνώρισα, δεν είδα
όπου κι αν ξενιτεύτηκα στη γη όπου κι αν πήγα»

Ο σύλλογος Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας μετά τρία χρόνια χωρίς χορό, φέτος διοργάνωσε ένα πολύ πετυχημένο γλέντι, στις 21 Φλεβάρη ημέρα απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Πλήθος χωριανών μας, μικροί και μεγάλοι από αρκετές πόλεις της Γερμανίας, και φίλοι αυτών γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του χορού. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με αμείωτο το κέφι. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε παιδικό χορευτικό με παραδοσιακές βλάχικες φορεσιές του χωριού μας.
Τα ξενιτεμένα μας αδέλφια, με το σώμα τους στην Γερμανία μα με την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα τους στο χωριό δεν παραλείπουν να ποτίζουν τις ψυχές των παιδιών τους με αυτή τους την αγάπη. Η μεγά-

λη τους αγωνία είναι να μην ξεκοπεί η νέα γενιά από τις ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, τις παραδόσεις μας, τον τόπο των πατέρων μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνουν μεγάλες προσπάθειες και είναι αξιέπαινοι.
Αυτόν τον τόπο που δεν τον χόρτασαν οι ίδιοι γιατί σημεία των καιρών και ανάγκες επιβίωσης βίαια τους πήγαν μακριά, επιδιώκουν και θέλουν σαν αποζημίωση να τον γευτούν να τον χορτάσουν τα παιδιά τους. Οι ίδιοι ζουν και ανασαίνουν με την ελπίδα όσο γίνεται γρηγορότερα να έρθουν για πάντα στο αγαπημένο τους χωριό.
Το διοικητικό τους συμβούλιο αποφάσισε και απέστειλε οικονομική ενίσχυση 250 ευρώ
σε άπορη ηλικιωμένη γυναίκα του χωριού. Επίσης αποφάσισε συμβολική οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ στην ομάδα μας την Αναγέννηση. Στο χορό μοιράστηκε το προηγούμενο φύλλο της ΠΗΓΗΣ που βιαστήκαμε λιγάκι να το βγάλουμε για να προλάβουμε τον χορό. Τα 120 φύλλα της ΠΗΓΗΣ που στείλαμε έγιναν ανάρπαστα και όπως μας είπαν συνέβαλε να ανέβει το κέφι τους, να αισθανθούν πιο κοντά στο χωριό. Με επιστολή τους ευχαριστούν θερμά τονΣύλλογο του χωριού μας, επίσης μέσω της ΠΗΓΗΣ ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν στο χορό τους.
   Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Κεφαλοβρυσιτών Γερμανίας που εκλέχθηκε στις 29-4-2004.
Χρήστος Καραμάνης:   Πρόεδρος
Αθανάσιος Ντεμίρης:    Αντιπρόεδρος
Θωμάς Μεντής:              Γραμματέας
Γεώργιος Φούκης:          Ταμίας
Απόστολος Τζιόγκας:     Μέλος
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και σ' όλους τους χωριανούς μας γρήγορη επιστροφή στο χωριό. Θέλουμε επίσης να καλέσουμε ξανά όσους δεν λαβαίνουν την εφημερίδα να μας κάνουν γνωστή την διεύθυνση τους.
 

Περιεχόμενα

 

Περιεχόμενα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
Συγχαρητήρια στον σύλλογο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας συγχαίρει τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας και ειδικότερα τη συντακτική επιτροπή για την επανέκδοση της "ΠΗΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ". Το γεγονός μας χαροποίησε ιδιαίτερα διότι, εκτός από την καλαίσθητη εμφάνιση της λόγω ανανέωσης ως προς το σχήμα, την ποιότητα του χαρτιού, τις έγχρωμες εκτυπώσεις κ.λ.π., θεωρούμε τελείως απαραίτητη την κυκλοφορία της για την ενημέρωση των απανταχού Κεφαλοβρσιτών και φίλων του χωριού μας που θα τη διαβάσουν. Πιστεύουμε ότι κάθε Κεφαλοβρυσίτης, όπου και αν βρίσκεται, περιμένει με λαχτάρα να μάθει κάποιο νέο από
το αγαπημένο του χωριό αλλά και από τους συγχωριανούς που βρίσκονται μακριά του. Το νέο αυτό, μικρό ή μεγάλο, θα το μάθει από την "ΠΗΓΗ", αφού κανένα άλλο ενημερωτικό έντυπο δεν κυκλοφορεί ούτε από το Δήμο ούτε από άλλο φορέα του χωριού μας.
Εμείς σαν αδελφότητα ζητάμε από το σύλλογο να μας παραχωρήσει μια σελίδα για να καταχωρούμε τα νέα, τις δραστηριότητες και άλλα θέματα που θεωρούμε χρήσιμα για
 την ενημέρωση των μελών μας αλλά και των άλλων συγχωριανών μας που θα τη διαβάσουν.
Προτείνουμε δε και ο Δήμος να έχει στην εφημερίδα ανάλογο δικό του χώρο, για τηνενημέρωση των χωριανών και λοιπών δημοτών για τις δραστηριότητες, τα προβλήματα και λοιπά θέματα του Δήμου.
Εύγε λοιπόν στο σύλλογο και τη συντακτική επιτροπή γι' αυτή την προσπάθεια. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καινούριο για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας και την τακτική (ανά τρίμηνο προς το παρόν), έκδοση της "ΠΗΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ".
Είναι προτιμότερο να κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, έστω και με λιγότερη ύλη, παρά, να μη γνωρίζει ο παραλήπτης την πιθανή περίοδο έκδοσης της, περιμένοντας να συμπληρωθεί η ύλη.
   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΕΡΜΟΤΣΗΣ

 

Περιεχόμενα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
Στο εξής τα μέλη της Αδελφότητας θα πληροφορούνται για τις δραστηριότητες τον προγραμματισμό εκδηλώσεων κ.λ.π., από την "ΠΗΓΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ" που είναι και δική μας εφημερίδα και στην οποία θα έχουμε δική μας σελίδα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι, η εφημερίδα να εκδίδεται τακτικά ανά τρίμηνο και να φθάνει έγκαιρα στον αναγνώστη και όχι "κατόπιν εορτής".

Θα αναρωτηθούν ίσως μερικοί πως παίρνουν την εφημερίδα στο σπίτι τους ενώ κανείς δεν τους έχει ζητήσει διεύθυνση και λοιπά στοιχεία. Τους πληροφορούμε ότι η αδελφότητα, σε συνεννόηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, έδωσε τα στοιχεία τους για το σκοπό αυτό, χωρίς να έχουν γραφεί, πολλοί από αυτούς, ως τακτικά μέλη της. Αυτό γιατί θεωρούμε μέλη όλους τους χωριανούς μας που μένουν στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της παρακάμπτοντας τη στενή έννοια του όρου 'τακτικό μέλος" όπως καθορίζεται από το καταστατικό. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να είναι μέλος δεν έχει παρά να το δηλώσει. Όσοι όμως θέλουν να είναι μέλη της αλλά από αμέλεια ή για άλλους λόγους δεν έχουν επικοινωνήσει με την αδελφότητα για να το δηλώσουν, μπορούν να γράφουν τώρα, πληρώνοντας τη συνδρομή του τρέχοντος έτους. Τα έσοδα της αδελφότητας, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών της εξόδων και την εκπλήρωση των σκοπών της, είναι γνωστό ότι προέρχονται κυρίως από τις ετήσιες συνδρομές των μελών της και από το περίσσευμα (αν προκύψει), από τις προσκλήσεις και τη

λαχειοφόρο αγορά του ετήσιου χορού.
Παρόλα αυτά δεν θα πιέσουμε για συνδρομές παρελθόντων ετών, αν και αδικούνται όσοι είναι τακτικοί στις υποχρεώσεις τους, γιατί ο σκοπός μας δεν είναι τόσο να μαζέψουμε χρήματα, όσο κυρίως να φέρουμε στους κόλπους της αδελφότητας, όσο το δυνατόν περισσότερους Κεφαλοβρυσίτες, κυρίως από τις νεότερες γενιές για να διατηρήσουν την επαφή με τις ρίζες τους και την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας αποφάσισε, στα! πλαίσια των δυνατοτήτων της, να συνδράμει οικονομικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την έκδοση και αποστολή της εφημερίδας στα μέλη της, ανεξάρτητα από τη θέληση του καθενός να ενισχύσει και προσωπικά το Σύλλογο για το σκοπό αυτό.