Περιεχόμενα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ
Πολιτιστικός Λαογραφικό Σύλλογος Κεφαλοβρυσιτών - Ο Αποκριάτικος χορός
Ο χορός της Ένωσης Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων
Το χορευτικό Κεφαλόβρυσου
Ο χορός της Αναγέννησης

Απονομή από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεφ/των Ιωαννίνων
 

Ο προπονητής στα ύψη
 

Ο αρχηγός σηκώνει το κύπελλο 

Απονομή του κυπέλλου από το Σύλλογο
 

Τον Κίμωνα πονάει το ποδαράκι
 

Αφιερωμένο εξαιρετικά από το Σύλλογο

 
 Πολιτιστικός Λαογραφικό Σύλλογος Κεφαλοβρυσιτών 
Ο Αποκριάτικος χορός

   Με επιτυχία έγινε και ο φετινός αποκριάτικος χορός του συλλόγου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Αν και οι παρευρισκόμενοι ήταν σχετικά λίγοι και η αρχική ατμόσφαιρα κάπως κρύα η εξέλιξη του ήταν φανταστική. Τον τόνο και το χρώμα έδωσαν οι μασκαράδες που έσυραν το χορό.
   Ο Σύλλογος βράβευσε τους τρεις καλύτερους με 50, 30 και 20 ευρώ αντίστοιχα. Το γλέντι που ακολούθησε ήταν κατά γενική ομολογία από τα λίγα που έχουν γίνει σ' αυτόν τον χώρο.
   Η ψυχή του χορού και του γλεντιού όπως και πολλές άλλες φορές ήταν ο Κώτσιος Νατσίκος, ο Κώστας Μεντής, ο Ηλίας Τόνης με τις παρέες τους. Νάναι καλά οι άνθρωποι και να τους βλέπουμε πάντα έτσι γιατί δυστυχώς λιγόστεψαν δραματικά εκείνοι που φτιάχνουν κέφι στο χορό.
   Σ' αυτό το γλέντι όμως ήταν και πολλοί άλλοι που έβαλαν την δική τους υπογραφή και φτάσαμε ως τα ξημερώματα, όπως ο Σταύρος Γραμμόζης, ο Βασίλης Νατσίκος, ο Τόλης Γραμμόζης, ο Σπύρος Καραμάνης και όλοι οι άλλοι.
   Μας έπεσε βέβαια και μια νύφη όπως λέμε κοινώς και το πράμα έδεσε για τα καλά. Ο Δημήτρης Ντεμίρης (Μητσιάνης) χόρεψε με την αρραβωνιαστικιά του και όπως ήταν επόμενο ο χορός έγινε σαν σε γάμο και όλοι γνωρίζουμε πως τότε γίνεται πραγματικό γλέντι. Ευχόμαστε στον Μητσιάνη και στην εκλεκτή της καρδιάς του καλά στέφανα και νάναι ευτυχισμένοι.
   Κατά τα ξημερώματα μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό το έβαλα ο ακαταμάχητος Νάσιος Γόρας που χόρεψε τον χορό της κοιλιάς.
   Να μην παραλείψουμε ότι τα μέγιστα συνέβαλαν και ο Σταύρος και Γιάννης Καψάλη με το συγκρότημα τους.

Περιεχόμενα
Ο χορός της Ένωσης Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων

   Αρκετά καθυστερημένα έγινε εφέτος το χορός της Ένωσης. Ίσως αυτό να συνέβαλε ώστε η προσέλευση να ήταν περιορισμένη. Μετά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της Διοίκησης ο χορός πήρε μπροστά και εξελίχθηκε σε ένα καλό γλέντι. Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο στυλοβάτης της ομάδας μας της Αναγέννησης, ο Νίκος Γραμμόζης.
   Να που και εδώ έπεσε νύφη στο χορό. Ο Νίκος χόρεψε με την αρραβωνιαστικιά του και όλοι τους καμαρώναμε. Οι ευτυχισμένοι γονείς Μήτσος και Καλλιρρόη και οι γονείς της νύφης έλαμπαν στον χορό. Και πώς να μην έλαμπαν από χαρά, υπάρχει πιο ωραία στιγμή για τους γονείς. Ευχόμαστε ολόψυχα στον Νικόλα και στην εκλεκτή του, καλά στέφανα και νάναι ευτυχισμένοι.
   Η αίθουσα του Κέντρου Διογένης στην Ελεούσα που έγινε ο χορός ήταν πολύ όμορφη και η κουζίνα του εκλεκτή. Πολύ καλό σέρβις και φαγητό. Πιστεύουμε ότι από πλευράς Διοίκησης έγινε καλή προσπάθεια και ο χορός τελικά ήταν πετυχημένος.

Περιεχόμενα
Το χορευτικό Κεφαλόβρυσου

   Στις 2 Μάη στο Κεφαλόβρυσο έγινε κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Κεφαλοβρυσιτών και της Ένωσης Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα: Την ευθύνη για την συγκρότηση, οργάνωση και παρουσίαση του χορευτικού Κεφαλόβρυσου αναλαμβάνει η Ένωση Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων. Ο δε Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κεφαλοβρυσιτών θα καλύπτει την μισή δαπάνη για τις μετακινήσεις του. Τα δύο Δ.Σ. από κοινού καλούν τους νέους και τις νέες να φορέσουν με περηφάνια την τιμημένη παραδοσιακή στολή του χωριού μας.

Ο χορός
της Αναγέννησης
Την ημέρα του Πάσχα το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου έγινε ο χορός της Αναγέννησης. Αν για τους άλλους χορούς είπαμε ότι είχαν λίγο κόσμο εδώ η προσέλευση ήταν άνευ προηγουμένου. Η αίθουσα κατάμεστη δεν έπεφτε καρφίτσα. Πάρα πολλές παρέες δεν μπόρεσαν να βρουν θέσεις και έφυγαν. Σ' αυτόν τον χορό αυτή η τερά- στια αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή. Με τόσο κόσμο ήταν επόμενο ο χορός να γίνει σαν πανηγύρι. Όλα εφέτος στην ομάδα μας πάνε καλά πάνε κατ' ευχήν και ευχόμαστε να πάνε πάντα έτσι κι ακόμα καλύτερα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές της φετινής Αναγέννησης από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.