Περιεχόμενα

Επιστολή της Αναγέννησης - Το Δ.Σ.
Δόξα και τιμή στην Αναγέννηση
Χαριτολογώντας- Ένα αφιέρωμα του Μπάμπη Μεντή 

 Επιστολή της Αναγέννησης
Κεφαλόβρυσο 10-5-204
Φίλες και φίλοι της Αναγέννησης
   Το όνειρο έγινε πραγματικότητα η ομάδα του χωριού μας είναι πλέον στην Α" Κατηγορία για πρώτη φορά στα χρονικά της. Τερματίσαμε πρώτοι και με διαφορά στον όμιλο μας, δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα ένα επίτευγμα που οφείλεται κυρίως στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή μας Νίτα Νικόλαο του οποίου στα τόσα συν είναι και το ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Μαγική χρονιά φίλοι μας που δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη έχουμε σχέδια για την καινούργια χρονιά, πρώτ' απ' όλα να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, το έμψυχο υλικό και με μια - δυο προσθήκες είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά στα σαλόνια της Α' Κατηγορίας. Σας θέλουμε όλους από κοντά, η παρουσία σας στα γήπεδα είναι απαραίτητη μας δίνει δύναμη, όσο για την οικονομική στήριξη αυτήν την θεωρούμε δεδομένη το 'έρχεται αποδείξει άλλωστε επανειλημμένα, εμείς δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφερθούμε σε ονόματα θα ήταν άδικο, άλλωστε άλλος πολύ άλλος λιγότερο ο καθένας με τις δυνατότητες που διαθέτει βοηθάει, αλλά νιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε στον Δήμαρχο Άνω Πωγωνίου κ. Νίτα Αθανάσιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεχή στήριξη κάθε μορφής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφ/σου που είναι τόσο κοντά στην ομάδα που ώρες ώρες νομίζουμε ότι είμαστε ένα ενιαίο συμβούλιο την Ένωση Κεφ/των Ιωαννί-
νων που όποτε τους χρειαζόμαστε είναι παρόντες και βοηθάνε.
   Τον Όμιλο Μυτιληναίο για την οικονομική ενίσχυση σας ευχαριστούμε όλους.
   Στις 9 Μαΐου οργανώσαμε μια εκδήλωση για την πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να το γιορτάσουμε όλοι μαζί, έτσι και έγινε, πετυχημένο το '"τσιμπούσι" η συμμετοχή μεγάλη, μεγάλη και η προσφορά τα ψηλά ήταν προσφορά από τους Γραμμόζη Βασίλειο, Τσίτο Βαγγέλη (Μπασιούλη τον ξέρουμε εμείς στο χωριό) Γραμμόζη Σταύρο, Γραμμόζη Περικλή, Ντεμίρη Δημήτριο, Φούκη Κων/νο (Ντίνος) Σίμο Γεώργιο και να μην ξεχνάμε το τέλειο δωρεάν ψήσιμο του μάστορα Πορίκη Βασίλειο. Έγιναν πολλά σ' αυτήν την εκδήλωση μας βράβευσαν με τιμητικές πλακέτες το Δημοτικό Συμβούλιο και η Ένωση Κεφ/των Ιωαννίνων και με ένα πανέμορφο κύπελλο ο Πολιτιστι-
κός Συλλογος Κεφ/σου.
   Ατραξιόν της εκδήλωσης ο Μπάμπης ο Μεντής με τα στιχάκια του που δημοσιεύονται σ' αυτή την έκδοση της εφημερίδας, τι να πούμε για τον Μπάμπη μας λείπουν τα λόγια, είναι όλα τόσο πετυχημένα που αρχικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό μετά όμως ακολούθησε ένα γέλιο που ακόμα έχουμε κράμπα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
   Τέλος να αναφέρουμε μια αλλαγή στο Συμβούλό μας την θέση του Αντιπροέδρου κατέχει πλέον ο Γκορίτσας Σωτήριος στη θέση του πρώην Κούρου Νικόλαου που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ευχαριστούμε τον Νίκο για την συμμετοχή του και λυπούμαστε που αποχώρησε γιατί η συνεργασία μας ήταν άψογη. Τέλος να ευχηθούμε μόνο επιτυχίες.
Το Δ.Σ.
 
 Δόξα και τιμή στην Αναγέννηση
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους νέους του χωριού μας που μας έκαναν όλους περήφανους. Το πρωτάθλημα έληξε και η ομάδα μας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια. Ο τελευταίος αγώνας έγινε στο γήπεδο μας με αντιμέτωπο το ΚΑΣΤΡΟ. Για την ιστορία η Αναγέννηση κέρδισε με σκορ 2-1. Με την λήξη του αγώνα, παίκτες, προπονητής, διοίκηση και όλος ο κόσμος έγιναν ένα κουβάρι. Τα πυροτεχνήματα και οι φωτοβολίδες άστραψαν στον ουρανό του Κεφαλόβρυσου. Εκεί επιδόθηκε τοι έπαθλο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου (ένα βαρύτιμο κύπελο) το οποίο οι παίκτες μας το σήκωσαν ως τον οιυρανό. Το πανηγύρι μεταφέρθηκε στην πλατεία και στο καφενείο της. Τα τραπέζια ήταν στρωμένα με ψητά κρασιά και άλλα τέτοια. Η αίθουσα του Καφενείου (κατά την Δημοτική αρχή δενλειτουργεί) γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που τα πρόσωπα τους έλαμπαν από χαρά.
   Εκεί από τον κ. Δήμαρχο επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Αναγέννησης ένας ασημένος δίσκος και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεφ/των Ιωαννίνων μια αναμνηστική πλακέτα.
Χαριτολογώντας
Οι αντίπαλοι ανάβουνε λαμπάδα και καντήλι, Χριστέ βάλε το χέρι σου μη γίνουμε ρεζίλι. Αχ Παναγιά μου βόηθα μας μη πάθουμε χουνέρι, τι θέλαμε και ήρθαμε σε τούτα εδώ τα μέρη; Εδώ δεν είναι Γιάννενα, Σταυράκι ούτε Ζίτσα, εδώ έχουμε να κάνουμε με κάπα και με γκλίτσα. Χαλάλι αν μας πάρουνε σόβρακα και φανέλες, μα μη μας πάρουν την τιμή, μη γίνουμε κοπέλες.
Τι πανικός στην άμυνα τι τρόμος και τη φρίκη, αυτό δεν είναι χαβαλές ούτε καλαμπαλίκι, σαν καταιγίδα έρχεται ο Γιώργος το σκοιυλήκι.
Μπορεί να θέλει τον καφέ και κάνα τσιγαράκι, μπορεί και ξάπλα να τον δεις κάτω στο χορταράκι. Μα αν σηκωθεί αλίμονο στης άμυνας την κλίκα, βαστάτε Τούρκοι τα' άλογα γιατί ο Μπέλος πλάκωσε μαζί με την νταλίκα.
Στην άμυνα τα παίζανε κοιτάνε σαστισμένοι, που διάολο να βρίσκεται η μπάλα ή γα....νη; Που πας εσύ ρε φουκαρά; Που πας σαν τσάπος γέτσιος; Τι ψάχνεις; Που τον έχασες; Μέσα απ' τα πόδια σου περνά ο σίφουρας Καλέτσιος.
Κι αυτός που σέρνει τέσσερις σαν άλογο βαρβάτο; Ωχ νάτος, πάλι έπεσε με το κεφάλι κάτω. Αυτός που ερωτεύτηκαν αγόρια και κορίτσια, γειά-σου ρε ταύρε ατίθασε, γειάσου Πάνο Γκορίτσα.
Μια ζωή στα γήπεδα και από τόπι στάλα! Πως έβγαλε τέτοιο παιδί που να μιλάει στη μπάλα; Μαέστρος, μάγος στο γκαζόν που τύφλα νάχει ο Βερόν. Και δεν μιλάμε για Πελέ ούτε για τον Τιγκανά, μιλάμε για τον Θοδωρή του Αλέκου απ' τα Φραστανά.
Με της Ρεάλ τον Πρόεδρο μιλούσα τις προάλλες και μούλεγε ο φουκαράς έχει πολλές αντράλες. Να μην το πάρετε στραβά γιατί μιλάω σοβαρά. Μου είπε ο άνθρωπος αμάν, θα διώξω Μπέκαμ και Ζιντάν αν πάρω Νάσιο Καραμάν.
Ένα βουνό στην άμυνα που μύγα δεν περνάει και μεσ' στα ζόρια πάντοτε και από ένα γκολ πετάει. Γύρισε και έδεσε γερά του Μιτζιντιέ η παρέα γεια σου Νικόλα γίγαντα γιέ του Μήτσιου καφέα.
Ποιος είναι αυτός που έχτισε τοίχο μπροστά στο τέρμα, που όχι μπάλα δεν περνά μα ούτε και η σφαίρα, που σαν θα μπουν αντίπαλοι μεσ' την περιοχή του αυτός χτενίζει απαθής το κατσαρό μαζί του. Ντερβίσης λεβεντόπαιδο αξίζει πολλά φράγκα, γεια σου τσακάλι κέρβερε γεια σου Κίμωνα μάγκα.
Ο Κίμωνας στο τέρμα του περνά ζωή και κότα σαν έχει φύλακα μπροστά στην άμυνα του Σώτα.
Φεύγει πάει για τσίσα του ότου Τόλη το αμπέλι όταν στο κέντρο βρίσκί ται ο Πάνος του Βαγγέλη.
Τι πάθαν οι αντίπαλοι και φεύγουν σαν αγέλη; Μην είδανε τον Χάροντα, τον λήσταρχο Νταβέλη; Μην είδανε τον Δρακουμελ τον Καπετάν Τρομάρα και πάθανε ταράκουλο και πάθανε λαχτάρα. Κατάπιανε τη γλώσσα τους, τους στέγνωσε το σάλιο μόλις μπροστά τους είδανε τον Γιάννη τον γκαμπάλιο.
Σύστημα και τακτική δεν στέκουνε στην λογική. Βραχνάς για τον προπονητή αφού η ομάδα η μισή χρειάζεται να κρατηθεί ο Κώστας του Βασίλ Με-ντή.
Ορχήστρα η Αναγέννηση και καλοκουρδισμένη, που να σταθεί αντίπαλος και τι τον περιμένει. Ορχήστρα για συμφωνική, κοντσέρτο και κρεσέντο και έχει για πρώτο της βιολί τον Γκόγκο το ταλέντο.
Τριπλάρει όποιον μπροστά του βρει, λαϊσμάν και διοικητή. Σαν φτάνει στην περιοχή εκεί κάνει μεταβολή. Νάτος, έρχεται κατά δω μ' αγριεμένο βλέμμα, αμάν παιδιά κρατήστε τον θα μπέρδεψε το τέρμα. Πιάστε τον απ' το σόβρακο απ' των μαλλιών τη φούντα, γεια σου ρε σινονόματε γεια σου ρε Μπάμπη Ρούντα.
Τι τρέμουν οι. αντίπαλοι σαν φύλα στους βοριάδες; Μην είδαν όνειρο κακό με δράκους και νεράιδες; Μην είδαν να τους κυνηγούν σαράντα δυό παπάδες; Τους έπεσε η πίεση πριν ακουστεί μπιρμπίλιο και μόνο που σκεφτότανε τον Βλέτσα και τον Μήλιο.
Σαν βγαίνει η μπάλα απ' την γραμμή όλο και την καθυστερεί. Αν η ανάγκη το απαιτεί πιάνει την μπάλα απ' το μαλί και την πετάει στο πι και φι. Αυτός ο αγριόγατος είναι ο Πάνος του Ηλί.
Προπονητές μαζεύτηκαν από την Ευρολίγκα. Βαστάνε τα χαρτιά κλειστά το στόμα σαν τη σφίγκα. Μαζί τους ο Αλέφαντος ο Σούμ και ο Τραπα-τόνι. όλοι τους περιμένουνε στο μπαρ του Λία Τόνη, να τελειώσει η γιορτή προτού περάσει η νύχτα, να πάρουνε μαθήματα από τον Νίκο Νίτα.
Πρόεδροι όλων των Π.Α.Ε. τρέξανε μάνι μάνι και τώρα πίνουνε καφέ στο Φώτο Καραμάνη. Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης και εκείνος με το πούρο ήρθανε να υποκλιθούν όλοι στον Σταύρο Κούρο.
Στον αρχηγό και πρώτο σκόρερ. Ο Δήμαρχος κανόνισε του Μπέλουτην νταλίκα, τούδωσε μάλιστα μπροστά σαράντα νοίκια προίκα. Ο Μπέλος δεν θα φεύγει πια στα ξένα μπούρου - μπούρου θα κουβαλάει στο εξής τα γκολ του Γιώργου Κούρου.

Ένα αφιέρωμα του Μπάμπη Μεντή
 
 

Λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα
 
 

Η ομάδα που έπαιξε στο τελευταίο ματς
 
 

Απονομή από τον Δήμαρχο