Αρχική

Διαμεσολάβηση. Σχολική Διαμεσολάβηση. Νομική Διαμεσολάβηση. Σας ακούγεται γνωστός ο όρος; Ξέρετε τι σημαίνει; Το Γυμνάσιο Βεύης για πρώτη φορά γνώρισε τη Διαμεσολάβηση το 2015. Από τότε την ερωτεύτηκε και ξεκίνησε μαζί της μια σχέση που κρατάει 3 χρόνια. Εκείνη εμφανίστηκε στους μαθητές ως ενότητα ενός Προγράμματος Αγωγής Υγείας. Τους ενόχλησε βγάζοντάς τους από το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Τους απασχόλησε σε διαλείμματα, κενά και εκδρομές. Έφτασε μέχρι τα αυτιά των γονιών τους, μπήκε στα σπίτια τους, οργανώθηκαν συναντήσεις σχολείων, εκδρομές και σχολικές εκδηλώσεις στο όνομά της. Αρκούσε ένα μήνυμα σε ομαδική συνομιλία στο viber ή στο messenger για να κινητοποιηθούν μαμάδες και να στρωθεί πλούσιος μπουφές στο άψε σβήσε. Ας μην μπούμε εδώ σε τεχνικές λεπτομέρειες για το τί είναι η Διαμεσολάβηση και ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο των συναντήσεών μας τα τρία τελευταία χρόνια. Ας πούμε όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης που μας ένωσε, μας διασκέδασε και μας έκανε να αισθανθούμε μέλη μιας ομάδας. Δεν είναι εδώ το τέλος για τη Διαμεσολάβηση στο σχολείο μας, αντιθέτως είναι μια νέα αρχή καθώς το Πρόγραμμά μας αποκτά Ευρωπαϊκή διάσταση.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΥΗΣ

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΥΗΣ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο της διάχυσης των δράσεων και των αποτελεσμάτων του σχεδίου μας δημιουργήσαμε μια σελίδα στο Facebook και λογαριασμούς στο Instagram και στο Twitter για να μοιραζόμαστε τα νέα μας και να αλληλεπιδρούμε με άτομα, σχολεία και φορείς που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Μπορείτε να μας ακολουθήσετε πατώντας τα αντίστοιχα εικονίδια που βρίσκονται δεξιά στο βασικό μενού. 

GROWING RAPIDLY


 Η περίληψη του σχεδίου μας ανέβηκε στην επίσημη πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προγράμματα Erasmus+ και μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΚΥ 

Η πολυπόθητη έγκριση ήρθε!

Το πρόγραμμα του Γυμνασίου Βεύης με κωδικό 2018-1-EL01-KA101-047519 και τίτλο «Peer mediation in schools: the benefits of peaceful conflict resolution for students and teachers» εγκρίθηκε από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού / ΙΚΥ για το σχολικό έτος 2018-2019! Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα 2018 για τα υποβληθέντα σχέδια Βασικής Δράσης 1 εδώ.

Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΜΑΣ

-Προχωρώ 2015-2016-

Το βίντεο που απέστειλε η Ομάδα Υποδοχής Μαθητών του Δημοτικού στους μαθητές της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βεύης. Η ψηφιακή ξενάγηση στον σχολικό χώρο και πρόσκληση για συνεορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Γυμνάσιο Βεύης αποσκοπούν στη γνωριμία και εξοικείωση των μικρών μαθητών με τον χώρο του Γυμνασίου και στην ομαλή Μετάβασή τους κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμά μας έληξε στις 31/08/2019.