Συνοπτική περιγραφή των ξένων σχολείων

ο I.IS.S.S «STENIO» είναι ένα τεχνικό και επαγγελματικό λύκειο με διάφορα τμήματα: τμήμα σπουδών επιχειρήσεων, τμήμα ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών. Έχει περισσότερους από 900 μαθητές και περίπου 140 καθηγητές. Το σχολείο  I.IS.S.S «STENIO» αναπτύσσει δραστηριότητες πρακτικής άσκησης και μαθητείας και προσφέρει δυνατότητες εξάσκησης των μαθητών του στον εργασιακό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Οι μαθητές  βελτιώνουν τις ικανότητές τους εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, εταιρείες και εργοστάσια.

 

 

Το Zesp?? Szkol Νο 1  είναι  σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας. Το σχολείο  αποτελείται από Γυμνάσιο και Τεχνική Σχολή.  Σ΄αυτό διδάσκουν εννενήντα εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι 40 καθηγητές, διδάσκουν τόσο μαθήματα γενικής παιδείας, αλλά και μαθήματα τεχνολογικά. Οι μαθητές/τριες προέρχονται κυρίως από αγροτικές περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας (ποσοστό ανεργίας φθάνει το 16% κατ ‘έτος). Η πλειοψηφία των μαθητών/τριών προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες. Οι περισσότεροι από αυτούς μετακινούνται στο σχολείο από τα χωριά που βρίσκονται σε απόσταση 5-40 χλμ από Rzesz?w, την πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Podkarpackie. Το σχολείο είναι ένας χώρος μάθησης με εμπειρία τόσο στην τεχνική όσο και στην επαγγελματική εκπαίδευση και έχει την εμπιστοσύνη των μαθητών και των γονέων. Εργάζονται σ΄αυτό καλά εκπαιδευμένοι και διαρκώς εξελισσόμενοι καθηγητές, ενώ και η διοίκηση του προσωπικού λειτουργεί άψογα.

 

Το Γυμνάσιο Δροσιάς στη Λάρνακα. Φοιτούν περίπου 427 μαθητές και υπηρετούν περίπου 50 εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές  προέρχονται από πολλές χώρες (από το Ιράν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Συρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία). Στο σχολείο  φοιτούν μαθητές από 12-15 ετών. Στο πρόγραμμα σπουδών υπάρχει  ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων Μαθηματικών, Επιστημών, Γεωγραφίας, Ιστορίας, Αρχαίων Ελληνικών, Νέων Ελληνικών, Αγγλικών, Γαλλικών, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Οικιακής Οικονομίας, Τεχνολογίας, Φυσικής Αγωγής και Πληροφορικής. Τα περισσότερα από τα θέματα είναι θεωρητικά αλλά ορισμένα από αυτά όπως η τεχνολογία και η πληροφορική από την άλλη πλευρά προσφέρονται για  την υλοποίηση project και δραστηριότητες που αναπτύσσουν στους/στις μαθητές κίνητρα μάθησης. Το σχολείο διαθέτει επίσης ειδικό τμήμα για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, όπου η διδακτέα ύλη του σχολείου διδάσκεται διαφοροποιημένη, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών/τριών.

 

Η ένωση των σχολείων Barcelos ιδρύθηκε στις 4 Ιουλίου 2012, λόγω της ενοποίησης της Σχολής Abel Verzim  και του σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μπαρσέλος.

Πρόκειται για μια ένωση σχολείων με σημαντική διάσταση για μια εκτεταμένη περιοχή της περιφέρειας Barcelos στις δύο όχθες του ποταμού C?vado και δίνει μια εκπαιδευτική απάντηση στις ανάγκες των μαθητών  από την αστική περιοχή του Μπαρσέλος ως τη  σύνοριακή γραμμή του Povoa de Varzim και Esposende .

Η περιοχή επιρροής της Ένωσης γίνεται αισθητή βαθιά στις κοινότητες των Barcelos Arcozelo Vila Boa Vila Fresquinha Barqueiros, Cristelo, Faria, Formelos, Gilmonde, Milhazes, Paradela, Vila Seca e Vilar de Φηγός αλλά επεκτείνεται, μέσω της δύναμης της παράδοσης σε όλες τις κοινότητες του Μπαρσέλο , ιδιαίτερα σε αυτές που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Cavado.

Εσωτερικά, εκτός από τη διοίκηση, που βρίσκεται στο σχολείο Barcelos δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ένωση είναι οργανωμένη με 5 συντονιστικα σχολεία της εγκατάστασης, που είναι, η Verzim Σχολή, στην Vila Seca, το σχολείο κέντρο Barqueiros,  το σχολείο Gilmonde, Milhaze δημοτικό σχολείο και τα συντονιστικά της ένωσης της EB1 με Ingreja Κριτήρια και EB1 / J1 της Ferreiros Cristelo και EB1 της Paradela.