2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 

   23/12/2019 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως: 

1. Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των «ρουγκουτσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα ρουνγκουτσάρια θα επισκεφθούν όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3.00μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.  

2. To Σάββατο 4 Ιανουαρίου και ώρα 8.00μ.μ. στο καφε-ψησταριά του Νέστορα Β.  θα διοργανώσει  εκδήλωση για την κοπή της «βασιλόπιτας του Συλλόγου».  

           Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2020.

21/11/2019 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως προκειμένου να αναβιώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2020», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο στο τηλ. 6978142551 ή στο messenger μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Επίσης συγχαίρει όλους τους Αμυγδαλιώτες/τισσες  που εισήχθησαν  φέτος στα ΑΕΙ της χώρας και τους εύχεται καλές σπουδές.

28/10/2019  Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Κοινότητας Αμυγδαλιών οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο, δεξίωση από την Τοπική Κοινότητα, επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των πεσόντων. Στεφάνια κατατέθηκαν από την Κοινότητα, την Εθνική Αντίσταση, τους  Ανάπηρους και Θύματα Πολέμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο...

23/10/2019 Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών: To διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών διαμαρτύρεται εντονότατα για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σε σχέση με τη θέρμανση των κατοίκων του χωριού μας το χειμώνα που μας έρχεται (ήρθε). Έτσι ενώ μέχρι και πέρσι προμηθευόμασταν καυσόξυλα από τα γειτονικά δάση, φέτος αν και έχουμε φτάσει στο χειμώνα δεν έχει γίνει τίποτα. Και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει μία έγκυρη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι από τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς, πολιτικούς ή πολιτειακούς παράγοντες, ώστε να ξέρουν και οι κάτοικοι τι να κάνουν. Αντ’ αυτού υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση, φημολογία και αποποίηση ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Προσυπογράφουμε το σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και επιπλέον ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες τα κάτωθι:

1. Να υπάρξει τώρα μία υπεύθυνη γραπτή ενημέρωση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το δασαρχείο, περιφέρεια, δήμο, αποκεντρωμένη διοίκηση και βουλευτή για το τι πρόκειται να γίνει με το θέμα της προμήθειας καυσόξυλων των μόνιμων κατοίκων των Αμυγδαλιών. 

2. Φέτος κατ’ εξαίρεση να επιτραπεί σε όλους τους κατοίκους των Αμυγδαλιών να προμηθευτούν τα καυσόξυλά τους από τα δάση που γειτονεύουν με τα κτήματά τους, όπως γίνονταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο κάτω κάτω τα δάση αυτά δημιουργήθηκαν με τη φροντίδα τη δική μας και των προγόνων μας.

3. Εναλλακτικά και σε αντίθετη περίπτωση ζητούμε να δοθεί σε όλους τους μόνιμους κατοίκους των χωριών των Γρεβενών, μόνο για φέτος, έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για την προμήθεια καυσόξυλων από το εμπόριο.

4. Να λυθεί το συντομότερο, νομοθετικά, μόνιμα και με σαφήνεια  από τους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες το πρόβλημα της προμήθειας των καυσόξυλων από τα δάση των χωριών για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών των Γρεβενών.

Δώστε λύση τώρα. Ήδη και εξ αιτίας αυτής της κατάστασης ένας συγχωριανός μας έχασε τη ζωή του. Ας μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα από το κρύο του χειμώνα που έρχεται!

17/8/2019 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά την απρόσμενη για την εποχή κακοκαιρία,  το   5o αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών και φίλων το Παρασκευή 16 Αυγούστου με το συγκρότημα του Αλέξη Κασιάρα και στο τραγούδι το Νίκο Χριστοδούλου και την Κων/να Ξενοπούλου.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ισαακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας,  αρκετοί Αμυγδαλιώτες και φίλοι του Συλλόγου.  Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και  όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Φέτος στην προετοιμασία συμμετείχαν εθελοντικά οι Πέτρος Τσικούρας (γαμπρός του Χρήστου Γελαδάρα), Ευτυχία Δεινόπαπα, Νίκος Δεινόπαπας, Κώστας Σίνης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κώστας Χάτσιος, Φώτης Δ. Λιάκας, Χρήστος Δ. Λιάκας και Αργύρης Καραλιόλιος, στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντικά οι: Ευτυχία Δεινόπαπα, Κατερίνα Παπαδοπούλου-Ζεμπίλη, Κων/νος Σίνης,   Αργύρης Καραλιόλιος, Παναγιώτης Κιούρκας, Δροβατζήκας Βαγγέλης, Κώστας Κιούρκας και Δημήτρης  Παπαϊωάννου, ενώ στην επιστροφή των καρεκλών-τραπεζιών και καθαριότητα συμμετείχαν εθελοντικά οι: Βασίλης Κ. Κιούρκας, Κώστας Β. Κιούρκας,  Βασίλης Κ. Κιούρκας, Κων/νος Σίνης, Νίκος Δεινόπαπας,  Αργύρης Καραλιόλιος  και Λεωνίδας Μουσαράι. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους!

Ένα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=rwJpJ0b-5-8&feature=share

 

7/7/2019 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1.  Την Κυριακή 11 Αυγούστου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (Λούτσα Πρέβεζας). Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα ταμειακά εντάξει μέλη του Συλλόγου και τα μέλη του χορευτικού τμήματος και για τους υπολοίπους  15 ευρώ. (Τα χρήματα   προκαταβάλλονται με την εγγραφή και οι κάτω των 18 ετών υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύονται).           

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Αργύρη Καραλιόλιο 6978142551 μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής).

2. Διοργανώνει το 5ο  αντάμωμα των απανταχού Αμυγδαλιωτών και΄Φίλων την  Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Αλέξη Κασιάρα και στο τραγούδι το Νίκο Χριστοδούλου και την Κωνσταντίνα Ξενοπούλου. Στην εκδήλωση θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου (πρόβα στις 13 Αυγούστου και ώρα 8.00μ.μ.) και θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα. (Eίσοδος ελεύθερη, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης  απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύριο Καραλιόλιο (2462088414 – 6978142551) μέχρι στις 11 Αυγούστου 2019.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Πέμπτη  15 Αυγούστου και ώρα 6.00μ.μ. και η επιστροφή τους το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 7.00μ.μ.

3. Το χορευτικό του Συλλόγου μας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας στις 31/8/2019 και ώρα 8.30μ.μ. (αναχώρηση από Αμυγδαλιές 5.30μ.μ.)

7/7/2019 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 εκδήλωση - μνημόσυνο για τους 8 άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας της 7ης Ιουλίου 1944 όταν οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έκαψαν αφού πρώτα λεηλάτησαν όλα σχεδόν τα σπίτια του χωριού. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος κ. Αδάμος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λιάμπας και αρκετοί κάτοικοι του χωριού, τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Δείτε εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jLwMSSB2rw8&feature=share  

1/7/2019 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 και ώρα 10.30  θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων για τους οχτώ άμαχους νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας του ολοκαυτώματος του χωριού μας στις 7 Ιουλίου 1944.

1/7/2019 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 η παραδοσιακή δημοτική βραδιά της 24ης Γιορτής Κερασιού με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα και στο τραγούδι, τη Βαγγελιώ Χριστιά, το Χρήστο Ντάγκαλα και τη Βούλα Παπατσιμούλη. Η πολύ καλή μουσική, ο πολύ καλός καιρός, τα πολύ νόστιμα σουβλάκια - λουκάνικα - κεράσια και τα παγωμένα ποτά, βοήθησαν ώστε να γίνει μία από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ. Τελικά ο χώρος αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσουν οι εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν για μια ακόμη φορά το βροντερό παρόν της νεολαίας, η εξαιρετική από κάθε πλευρά παρουσία της γρεβενιώτικης ορχήστρας και η θαυμάσια εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας  και των γυναικών του Συλλόγου μας, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι το πρωί.

Γι΄ αυτό τα  μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την επιτυχία της «24ης Γιορτής Κερασιού 2019», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια τους κερασοπαραγωγούς που πρόσφεραν κεράσια   και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο ιερέας της ενορίας μας ο Παπασταύρος, ο βουλευτής Γρεβενών κ. Μπιάλας, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Πασχαγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος κ.  Κιάκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αδάμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάτσιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φωλήνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος, η Δημοτική  Σύμβουλος κ. Ντάγκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κλεισιάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κόραβος, η Δημοτική  Σύμβουλος κ. Στεργιούλα, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Γκαλογιάννης, κ. Καλαμάρας, κ. Κλεισιάρης, κ. Κόγιου, κ. Κορμούλης, κ. Πάτσης, κ. Σταυρόπουλος, η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γκασιώνα Βάσω και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Νασιάδης, καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Γιάτσο Χρώματα Berling, το ADMIRAL (Μένια Κιούρκα), τη μπουγάτσα «Αχιλλέας»  και το Σάκη Παναγιωτόπουλο που ήταν χορηγοί  της εκδήλωσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας για  τη συμμετοχή του (πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους χορευτές και χορεύτριες και των δύο Συλλόγων για την καταπληκτική τους εμφάνιση), τους αντιδημάρχους  του δήμου Γρεβενών κ. Κιάκια και κ. Φαρμάκη για τη βοήθειά τους, τα καταστήματα που πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου (ADMIRAL Μένια Κιούρκα, Μύλοι Γιαννακόπουλου ΑΕ, Aσλανίδης Γιώργος WIND, Κιούρκας Στέλιος SYMBOL SHOES,  Γιάννης Ψάριας VICKO, Παπαδοπούλου Ζωή COFFE ISLAND, Αποστολίδης Θ. - Ντινόπαπας Φ  Α & D cars, Μπρούμπας Βαλάντης ΕΜΠΕΕΡΙΕΣ, Ανθιμίδου Ευρώπη καλλυντικά, ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ SPORT, Γιάτσιος Ιωάννης, Βλέτσος Παναγιώτης, Ασλανίδης Γιώργος και Πλήκας Στέργιος)  και όλα τα  ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά που διαφήμισαν   την εκδήλωσή μας.

Κεράσια πρόσφεραν οι: Σάκης Κουταλής, Κώστας Σίνης, Κίτσα Κιούρκα, Γιάννης Καραμήτρος, Πόπη Τούλια, Μπουρέλα Ρόιδω, Χαρίκλεια Γάτου, Καραλιόλιος Σ. Αχιλλέας, Θωμάς Ν. Ρότσικας, Στεριοπούλου Στεριανή, Γεωργία Ντινόπαπα και Άλεξ Μουσαράι,  τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Βοήθησαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, οι:

1. Στη διαμόρφηση του χώρου:  Βασιλική Μαντζαρίδου, Βαγγέλης Δροβατζήκας, Παναγιώτης Κιούρκας, Λίτσα Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Κουλιακιώτης, Κώστας Χάτσιος, Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Ευτυχία Δεινόπαπα, Κώστας Κιούρκας, Νέστορας Βασίλης  και Κώστας Σίνης.

2. Στον καθαρισμό τραπεζιών – καρεκλών:   Χριστίνα Δήλμα, Χαρίκλεια Γάτου, Λίτσα Παπαθανασίου, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ευτυχία Δεινόπαπα, Νίκος Δεινόπαπας, Παναγιώτης Κιούρκας, Αργύρης Καραλιόλιος και Κώστας Σίνης

3. Τη βραδιά της εκδήλωσης: Δροβατζήκας Βαγγέλης, Παναγιώτης  Κιούρκας,  Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κώστας Σίνης,    Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Κιούρκας, Ευτυχία Δεινόπαπα και  Κατερίνα Ζεμπίλη - Παπαδοπούλου

4. Στην επιστροφή καρεκλών – τραπεζιών: Βασιλική Μαντζαρίδου, Βαγγέλης Δροβατζήκας, Παναγιώτης Κιούρκας, Λίτσα Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Νίκος Παπαϊωάννου, Γιώργος Ν. Καραλιόλιος, Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Ευτυχία Δεινόπαπα, Κώστας Κιούρκας και Κώστας Σίνης.

Δείτε εδώ ένα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=dRqcSRqsJ8Q&feature=youtu.be

και φωτογραφίες εδώ: .....1, ....2,  ....3, ....4 και εδώ οι αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς που κερδίζουν

 12/6/2019 Ευχαριστούμε πάρα πολύ το συγχωριανό μας Χρήστο Λιάκα ( Christos Liakas) που πρόσφερε στον Πολιτιστικό σύλλογο Αμυγδαλιών 500 δολάρια Η. Π. Α. https://www.facebook.com/christos.liakas

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών

28/5/2019 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών διοργανώνει την 24η Γιορτή Κερασιού το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ώρα 9.00μ.μ. με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα. Στο τραγούδι η Βαγγελιώ Χριστιά, ο Χρήστος Ντάγκαλας και η Βούλα Παπατσιμούλη. Στην αρχή της εκδήλωσης  θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών  του Συλλόγου μας και το χορευτικό του Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας Βέροιας (θρακιώτικα), ενώ  φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν. (Είσοδος ελεύθερη, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για όλους όσους το επιθυμούν, φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.)  ΑΦΙΣΑ

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων, απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους χωριανούς και κυρίως στους κερασοπαραγωγούς, πρώτον για τη συμμετοχή όλων (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και επίσης πρόσκληση απευθύνουμε στους κερασοπαραγωγούς να φέρουν αρκετά και καλά κεράσια το Σάββατο 22 Ιουνίου και από ώρα 6.00μ.μ. - 7.00μ.μ. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν μόνο τα κεράσια που θα προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς οι κερασοπαραγωγοί, ενώ θα ανακοινωθούν και τα ονόματά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντική εργασία και προσφορά κερασιών θα γίνονται στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο μέχρι στις 15 Ιουνίου 2019.

Η μεταφορά των καρεκλών – τραπεζιών θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 5.00μ.μ. και η επιστροφή τους την Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 6.00μ.μ. Ο καθαρισμός των τραπεζιών – καρεκλών θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 7.00μ.μ.

Χορηγοί της εκδήλωσης θα είναι: ADMIRAL Μένια Κιούρκα (δωροεπιταγή 100 ευρώ), Μπουγάτσα «Αχιλλέας» και Σάκης Παναγιωτόπουλος Εμπορία Γεωργικών Μηχανημάτων.

9/5/2019 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Κυριακή 5 Μαΐου το απόγευμα με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία η αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» και του «διπλώματος του χορού» από το λαογραφικό - χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε πολύ τις γυναίκες που συμμετείχαν στην αναβίωση του εθίμου  και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες: ...1, ...2, ....3, ...4

(Βίντεο εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=Y6IyKZRbqw0&feature=youtu.be)

3/5/2019 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού με μεγάλη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε αρκετός κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση.

Οι γυναίκες του λαογραφικού - χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε o Γρηγόρης Κουταλής. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

 Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 5 Μαΐου και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού θα γίνει αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» και του «διπλώματος του χορού» από το λαογραφικό - χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάτσιος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκας και από το Λύκειο Ελληνίδων η κ. Καραγιώργου Αγγελική και ο κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ και αρκετός κόσμος. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα http://users.sch.gr//karaliolio/2019.htm και ένα βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Xc6FPZmDw5g&feature=youtu.be   

15/4/2019 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1. Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 το πρωί,  διοργανώνει σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή το παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

2. Την Κυριακή 5 Μαΐου (του Θωμά) και ώρα 6.00μ.μ. στην πλατεία του χωριού  θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς» και «του διπλώματος  του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού. 

Το χορευτικό των γυναικών θα κάνει δύο πρόβες τo Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ. και την Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ.

3. Προκειμένου να προετοιμάσουμε καλύτερα την 24η γιορτή κερασιού 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου με το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα και στο τραγούδι τη Βαγγελιώ Χριστιά, το Χρήστο Ντάγκαλα και τη Βούλα Παπατσιμούλη, παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο   (τηλ. 2462088414) μέχρι στις  18  Μαΐου.

11/3/2019 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο διάστημα οι εκδηλώσεις τ
ου Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα: 
1. Το Σάββατο 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Τυχερός της εκδήλωσης ο Νίκος Δεινόπαπας που μαζί με το φλουρί κέρδισε και μια δωροεπιταγή 50 ευρώ προσφορά του ADMIRAL. 
2. Επίσης το Σάββατο 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 13η Εκλοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου. Από τις εκλογές εκλέχτηκαν:

Τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: 
Αργύριος Καραλιόλιος Πρόεδρος
Κων/νος Σίνης Αντιπρόεδρος
Νικόλαος Δεινόπαπας Γραμματέας
Κων/νος Β. Κιούρκας Ταμίας
Κατερίνα Παπαδοπούλου Μέλος
Παναγιώτης Κιούρκας Μέλος
Κων/νος Χάτσιος Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη: 
Βασίλειος Νέστορας
Ευτυχία Δεινόπαπα
Κων/νος Κουλιακιώτης
Ευάγγελος Δροβατζήκας

Για την Επιτροπή Οικονομικού ελέγχου:
Ευθυμία Λιάμπα
Στεργιανή Στεργιοπούλου
Παναγιώτα Παπαζήση

2. Την Κυριακή 10 Μαρτίου έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού», με τη συμμετοχή πάρα πολλών φίλων του Συλλόγου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν δωρεάν σουβλάκια, κρασί και τσίπουρο. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους φέτος πάρα πολύ φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Στο κόψιμο των κέδρων φέτος συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε πολύ οι: Κων/νος Κιούρκας, Παναγιώτης Κιούρκας, Νίκος Δεινόπαπας, Βασίλης Νέστορας, Αργύρης Καραλιόλιος, Δημήτρης Στεριόπουλος, Κωνσταντίνος Στεριόπουλος, Βασίλης Τσιόλιας.
3. Την Καθαρά Δευτέρα στα «Κούλουμα» μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα, (την έφτιαξε η Χαρίκλεια Γάτου, την ευχαριστούμε πάρα πολύ), οι πολύ νόστιμες λαγάνες, τα νηστίσιμα εδέσματα, αρκετό κρασί και τσίπουρο (το κρασί ήταν προσφορά της Ελένης Η. Παπαζήση την οποία και ευχαριστούμε πολύ). 
Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους (μόνο) ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρέλλας και πάρα πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους και πιο πολύ ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στη διενέργεια των εκδηλώσεων. 
Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους. 
Ένα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ: 
https://www.youtube.com/watch?v=K0kU6GEsGXY&feature=youtu.be

17/2/2019 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι  για επόμενο διάστημα  διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) To Σάββατο 2 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα.

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας το κόψιμο και η μεταφορά των κέδρων θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.)

2) Το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Το «φλουρί» κερδίζει δωροεπιταγή 50 ευρώ (επί της αρχικής τιμής) προσφορά ADMIRAL.

3) Το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 7.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 13η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:

Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα και πρόγραμμα δράσης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και έκθεση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Στη συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακά εντάξει.

Όσοι και όσες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου,  πρέπει να το δηλώσουν γραπτά στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο μέχρι την Πέμπτη  7  Μαρτίου 2019.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο  το Σάββατο 16  Μαρτίου και ώρα 6.00μ.μ.

4) Την Κυριακή 10 Μαρτίου  στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού» στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.  Στην εκδήλωση θα υπάρχει μουσική, χορός,  σουβλάκια, κρασί και τσίπουρο (δωρεάν).

         5) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα  λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου.

2/1/2019 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των «ρουνγκουτσαριών 2019» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρουνγκουτσάρια αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία.

Γι’ αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια πρώτα απ’ όλα όλους όσους συμμετείχαν στα ρουνκουτσάρια με μεγάλη προθυμία, όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα ρουνγκουτσάρια στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά» και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.

Φέτος στα ρουνγκουτσάρια συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε πολύ οι: Νίκος Δεινόπαπας, Αργύρης Καραλιόλιος, Κώστας Β. Κιούρκας, Θωμάς Ροδοσινιώτης, Γιώργος Α. Καραλιόλιος, Σαράντης Κουταλής, Νίκος Β. Ζεμπίλης, Χρήστος Μουσαράι, Βασίλης Κ. Κιούρκας, Γρηγόρης Κουταλής και Κώστας Καραγκιόζης.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες : ...1,   ...2  και εδώ ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=wGN4u5MNMU4&feature=share

Επόμενη εκδήλωση την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 11.00π.μ. στο καφε-ψησταριά του  Παπαλιούρα Στέφανου για την κοπή της «βασιλόπιτας του Συλλόγου». Στην εκδήλωση  θα υπάρχει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τον Κώστα Τσιοτίκα και άλλους ντόπιους μουσικούς και θα χορέψει το χορευτικό τμήμα των γυναικών.

 Επίσης ενημερώνουμε ότι η  13η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση  του Συλλόγου θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου (ώρα 6.00μ.μ.) και αν δεν υπάρξει απαρτία η επαναληπτική θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου (ώρα 6.00μ.μ.).

Αρχική

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006