Οκτ 052022
 

Το Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου της Δ.Δ.Ε. Δυτικής  Θεσσαλονίκης και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 των 1ου και 2ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνουν δύο επαναλαμβανόμενες εκπαιδευτικές επισκέψεις, για τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Το περιεχόμενο των επισκέψεων αφορά στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί από το ΝΟΗΣΙΣ και απευθύνονται σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης των εκπαιδευτικών στο ΝΟΗΣΙΣ είναι το εξής:

  • Ξενάγηση στην έκθεση Connected από τον υπεύθυνο εκθέσεων κ. Λ. Γυμνόπουλο (60΄).
  • Παρουσίαση 2 νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Αμφιθέατρο – το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Connected και το Ψάξτο, Βρέστο, Λύστο με νέο περιεχόμενο (50΄).
  • The Skeptic Theory Movie – Αμφιθέατρο. Ταινία μικρού μήκους, συμπαραγωγής ΝΟΗΣΙΣ σχετικά με την επικοινωνία της επιστήμης. Πώς προσεγγίζονται μέσα στην κοινωνία και το σχολικό περιβάλλον οι επιστήμες και ποιος ο ρόλος του εκπαιδευτικού για να κινητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με αυτές; (10’).

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν:

  • την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2022, 12:00-14:00, και
  • την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2022, 12:00-14:00

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, επιλέγοντας μία από τις δύο επισκέψεις, στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://tinyurl.com/ekfeNOHSIS  μέχρι και την Πέμπτη 14-10-2021.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (έως 40 άτομα ανά επίσκεψη από τα σχολεία και των τεσσάρων Ε.Κ.Φ.Ε. του νομού Θεσσαλονίκης) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο δήλωσης συμμετοχής. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν να συμμετέχουν θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό τους email την Παρασκευή 15-10-2021.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών στο σχολείο τους.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ04
Σωκράτης Τουμπεκτσής
Σουλτάνα Λευκοπούλου