Χρειαζόμαστε περισσότερη Φυσική Αγωγή

.

Ένα ενδιαφέρον βίντεο των Dr. Thomas Mackenzie καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του San Diego και της Dr. Monica Lounsbery καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Nevada του Las Vegas, όπου καταγράφεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο η ανάγκη στις μέρες μας για περισσότερη Φυσική Αγωγή στο σχολείο.

(Ακολουθεί μέρος του κειμένου που ακούγεται στο βίντεο σε ελεύθερη μετάφραση).

Τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο έξι ώρες την ημέρα, εννέα μήνες το χρόνο για δεκατρία χρόνια και το περισσότερο διάστημα το περνούν καθισμένα στα θρανία.

Οι υπηρεσίες υγείας συστήνουν τουλάχιστον 60΄λεπτά  ημερησίωςμέτριας προς έντονης φυσικής δραστηριότητας. Η καθιστική ζωή  αποτελεί την 4η κύρια αιτία θανάτου και είναι υπεύθυνη για το υπερβολικό βάρος, την παχυσαρκία και διάφορες χρόνιες παθήσεις ανάμεσα στα παιδιά. Από την άλλη πλευρά η Φυσική Δραστηριότητα προάγει την υγεία, έναν υγιή τρόπο ζωής, καλυτερεύει την φυσική κατάσταση, διδάσκει κινήσεις και δεξιότητες συμπεριφοράς, βοηθάει τα παιδιά στην παρακολούθηση των μαθημάτων και στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη.

Η NASPE προτείνει για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον 150΄Φυσικής Αγωγής εβδομαδιαία και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον 225΄Φυσικής Αγωγής εβδομαδιαία. Οι λόγοι που οι μαθητές δεν προσλαμβάνουν αρκετή Φυσική Αγωγή στα σχολεία εντοπίζονται στα ανεπαρκή προγράμματα, στον περιορισμένο υλικό εξοπλισμό και χώρο, στην έλλειψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ακολουθείται συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα ή τα προγράμματα δεν αξιολογούνται επαρκώς και τακτικά. Αυτοί οι παράγοντες εμποδίζουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας και να συνεισφέρει στους ακαδημαϊκούς στόχους των παιδιών.

Ο Dr Mackenzie ξεχωρίζει πέντε σημεία που πρέπει να προσέξουν όσοι ενδιαφέρονται για τους νέους: 1ο να δουν αν τα λεπτά που διατίθενται για Φυσική Αγωγή πλησιάζουν τα εθνικά στάνταρ, 2ο να προσδιορίσουν αν το υπάρχον πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής παρέχει αρκετή φυσική δραστηριότητα, αναπτύσσει την φυσική κατάσταση, διδάσκει δεξιότητες ανάπτυξης  και προτρέπει για εξωδιδακτικές ενασχολήσεις με φυσικές δραστηριότητες, 3ο να προσδιορίσουν αν η Φυσική Αγωγή στηρίζεται σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην κίνηση, 4ο να συνηγορήσουν για ετήσια αξιολόγηση του προγράμματος, 5ο να συνηγορήσουν για φυσική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της Φυσικής Αγωγής, των διαλειμμάτων και της μεταφοράς προς και από το σχολείο.

Αδαμαντία Φατσέα
Αρχείο
Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Επισκεψιμότητα
  • 253384Συνολικές αναγνώσεις:
  • 186381Συνολικοί επισκέπτες:
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps
Login
Γρ. Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου
Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Υπεύθυνος: Αντώνης Παπαγεωργίου
τηλ:22413-64852
FAX:22413-64855

e-mail: gfa@dide.dod.sch.gr

Υπόλογος ΧΕΠ: Νίκος Μαντικός
τηλ:22413-64851

Γραμματεία: Τασία Σταυριά
τηλ:22413-64854

Υπεύθυνος Kids Athletics: Γιώργος Μιχαλάκης