4dim-logo-JPG-150x150

To 4o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε πολυμερή σχολική σύμπραξη με  τίτλο «Εμείς οι Ευρωπαίοι» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014. Στη σύμπραξη συμμετέχουν άλλα έξι Δημοτικά Σχολεία από την Τσεχία, Αγγλία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία και Ολλανδία.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη αμοιβαίας ανοχής και κατανόησης διαφορετικών πολιτισμών, ο σεβασμός στις διαφορές και η ανακάλυψη ομοιοτήτων στον καθημερινό τρόπο της ζωής των εταίρων. Τα κύρια θέματα του σχολικού σχεδίου είναι η ταυτότητά μας, η σχολική ζωή, η οικογένεια, η πόλη μας, η χώρα μας, ήθη και έθιμα.
Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε ο ιστότοπος http://www.weeuropeans.eu/ 

4dim-logo-JPG-150x150

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 στις 12:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μέσω skype μεταξύ των μαθητών των Δ΄ τάξεων του 4ου Δημοτικού σχολείου της Εκπαιδευτικής μας Περιφέρειας και του σχολείου του Piispanlahteen koulu της πόλης Kaarina της Φινλανδίας. Οι μαθητές των δύο τάξεων αλληλογραφούν ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές των δύο σχολείωνσυνομίλησαν και θα συστήθηκαν μεταξύ τους. Έκαναν ερωτήσεις για τη χώρα, την πόλη, την καθημερινή ρουτίνα στο σχολείο, τις σχολικές διακοπές και αντάλλαξαν λέξεις και εκφράσεις στα Φινλανδικά και Ελληνικά.