YΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ERASMUS+

Ξεκινά ως μια μοναχική διαδικασία. Η μελέτη και επεξεργασία του μεγάλου όγκου των δεδομένων που έχεις μπροστά σου όταν ενδιαφέρεσαι για υποβολή μιας αίτησης Erasmus+. Οι πολλές ενότητες, υποενότητες και τα Παραρτήματα που απλώνονται στις 300+ σελίδες του Οδηγού Προγραμμάτων Erasmus+. Διαβάζεις για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής πολιτικής, τις κινητικότητες, τις Συμμαχίες και τις Συμπράξεις, τον αντίκτυπο και τη διάδοση αποτελεσμάτων. Πρωτίστως όμως χρειάζεται να καταφέρεις να κατανοήσεις τις ανάγκες του οργανισμού που εσύ εκπροσωπείς, να τις περιγράψεις με όση περισσότερη ακρίβεια μπορείς και να αναγνωρίσεις τον τρόπο με τον οποίο το Σχέδιο θα συμβάλει στην βελτίωση της πραγματικότητας, την πραγματοποίηση των στόχων και την Ευρωπαϊκή ανάπτυξη του Οργανισμού σου.

Ωστόσο μια αίτηση με όλα τα παραπάνω δεν θα είναι απαραίτητα και εγκεκριμένη αν δεν αντανακλά την επικοινωνία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, την αλληλεπίδραση και συμφωνία των μελών, την επαρκή ενημέρωση και προετοιμασία όλων. Η υποβολή μιας αίτησης Erasmus+ γίνεται συλλογική υπόθεση και παύει να είναι μοναχική διαδικασία όταν εμπλέκει ενεργά όλους τους συμμετέχοντες και αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες της ομάδας*.

 

*Φυσικά οι παραπάνω απόψεις αφορούν κυρίως τα Σχέδια και τις Συμπράξεις, όχι τόσο τις ατομικές υποτροφίες και κινητικότητες. Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε κατηγορία αναλυτικά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού / ΙΚΥ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *