Αποφοίτησα από το Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα, μετά τη στρατιωτική μου θητεία, στο διετές τμήμα Προγραμματισμού και Ανάλυσης Συστημάτων του ΕΛΚΕΠΑ που απευθυνόταν μόνο σε πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών.
Πρώτευσα σε δημόσιο διαγωνισμό για Προγραμματιστές Η/Υ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και εργάστηκα στο Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού (ΓΕΤΕΝ) επί περίπου 4 έτη (αναγνωρισμένη προϋπηρεσία) ως system programmer σε Υπολογιστικά Συστήματα Τεχνολογίας Αιχμής (VAX 750, Tektronix). Βέβαια η εργασία μου εκεί αν και άξια επιστημονικής δημοσίευσης ήταν αδύνατο να δημοσιευθεί λόγω του στρατιωτικού απορρήτου (Αυτόματη Επιτήρηση του Αιγαίου με δημιουργία real-time εικόνας των κινήσεων των πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο μέσω Data Base δημιουργημένης και αυτομάτως επικαιροποιούμενης από δεδομένα προερχόμενα από τα radar των νησιών). Στο ΓΕΤΕΝ ήμουν τα έτη 1982 έως 1986 όπου ακολούθησε ο διορισμός στο Υπουργείο Παιδείας ως μαθηματικού.
Η μετάταξή μου στον κλάδο ΠΕ19 έγινε το 1992 όταν δημιουργήθηκε επετηρίδα Πληροφορικής ενώ ήδη δίδασκα αποκλειστικά μαθήματα Πληροφορικής στα Ενιαία Πολυκλαδικά Λύκεια (ΕΠΛ) Αλεξανδρούπολης και Αθηνών από ιδρύσεως του θεσμού των ΕΠΛ. Μάλιστα η απόσπασή μου στο ΕΠΛ Αλεξ/λης έγινε επί τριετία για τις ανάγκες της υπηρεσίας μια και δεν υπήρχε άλλος Πληροφορικός στο νομό Έβρου. Δίδασκα στις Λυκειακές τάξεις και στο Τμήμα ειδικότητας Πληροφορικής 4ο έτος του ΕΠΛ που ήταν απογευματινές ώρες (στο σχολείο πρωί και απόγευμα).
Ο μεταπτυχιακός μου τίτλος εκπονήθηκε με εκπαιδευτική άδεια από το Υπουργείο, στο New Jersey Institute of Technology (State University). Κατά την διάρκεια των σπουδών μου έλαβα διδακτική υποτροφία (Teaching Assistantship). Δίδασκα σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές (freshman and sophomore) μαθήματα Πληροφορικής. To περιεχόμενο του πτυχίου μου εντάσσεται στον επιστημονικό χώρο της ειδικότητας μου (Master in Computer Science) και είναι αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ.
Με την απόσπασή μου στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου δημιούργησα ως project manager:
Την Πρώτη Διαδικτυακή παρουσία του Υπουργείου Παιδείας και Πρώτη μετάδοση αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Διαδικτυακά με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (η διάθεση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων με συνδυασμό Αρχικών Ονομάτων και Κωδικό υποψηφίου που διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα είναι αποκλειστικά προσωπική μου ιδέα-εφαρμογή).
Το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων σε όλα τα Λύκεια της χώρας, περίπου 1400, με τεχνολογία πρωτότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο. Έγινε χρήση του Vertical Blanking Interval της τηλεόρασης για on-line μετάδοση δεδομένων. Η χρήση αυτής της Τεχνολογίας αντιγράφτηκε στη συνέχεια και από τον Ιδιωτικό Τομέα (ΚΙΝΟ).
Με την επιλογή μου ως Παρέδρου ε.θ. Πληροφορικής και Δικτύων του Π.Ι. (σημειωτέον ο μόνος που δεν δέχτηκε καμία ένσταση για την επιλογή), δημιούργησα:
Την ασύρματη ζεύξη μεταξύ των κτηρίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, λειτουργούσε μέχρι τη μεταφορά.
Το πρώτο database driven site στο Π.Ι., λειτουργεί ακόμη.
Τις προδιαγραφές για επιβολή διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αγόραζε το δημόσιο από ιδιώτες δημιουργούς που μέχρι τότε ανέπτυσσαν μόνο πολυμεσικούς τίτλους σε CD, καθιερωμένη πλέον τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Από το 2007 είμαι Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λαμία,
το 2016 δημιούργησα, from scratch, το site του Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Κέντρου Λαμίας, το οποίο και συντηρώ-ενημερώνω έκτοτε, στη διεύθυνση peklamias.sch.gr
Έχω διατελέσει υπεύθυνος συγγραφής για τα επίσημα διδακτικά βιβλία:
Μετάδοση Δεδομένων και δίκτυα Υπολογιστών Ι Β’ τάξης Τεχνικού