Αμφορέας τύπου Β ύψος 39,7 εκ., διάμετρος 27,9 εκ., περίπου 540-520 π.Χ., Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο, 1837,0609.66 / B149
Η α' όψη του αγγείου διακοσμείται με την συνάντηση του Διόνυσου με τον Ικάριο. Στο κέντρο της σύνθεσης ο γενειοφόρος Διόνυσος με στεφάνι κισσού στο κεφάλι στέκεται προς τα δεξιά. Φορά χιτώνα με μοβ βούλες και ιμάτιο με ροζέτες και βούλες. Κρατά κλωνάρι με σταφύλια στο ένα χέρι και στο άλλο κάνθαρο. Μπροστά του στέκεται ο Ικάριος με μοβ χιτώνα και ιμάτιο παρόμοιο με του Διόνυσου. Στο ένα χέρι κρατά δόρυ και το άλλο είναι ανασηκωμένο καλωσορίζοντας τον Διόνυσο. Πίσω από τον Ικάριο ένας άντρας κατευθύνεται προς τα δεξιά κοιτώντας προς τα πίσω. Φορά χιτώνα και ιμάτιο διακοσμημένα με βούλες και ροζέτες. Κρατά δόρυ κι έχει το δεξί χέρι ανασηκωμένο, όπως και ο Ικάριος. Πίσω από τον Διόνυσο ιθυφαλλικός Σάτυρος. (Για τον Ικάριο μπορείς να διαβάσεις στη Βικιπαίδεια)
Στο κέντρο της β' πλευράς εικονίζεται ένθρονος ο Δίας με χιτώνα διακοσμημένο με άσπρες ροζέτες και μοβ βούλες και ιμάτιο με μοβ βούλες. Στο δεξί χέρι κρατά σκήπτρο που καταλήγει σε κεφαλή γρύπα και στο αριστερό σφαίρα. Μπροστά του παρουσιάζεται ο Ερμής να μετακινείται προς τα δεξιά κοιτώντας πίσω του. Φορά κοντό χιτώνα, χλαμύδα, πέτασο και τα φτερωτά του πέδιλα. Έχει ανασηκωμένο το αριστερό του χέρι και στο δεξί κρατά κηρύκειο που ακουμπά στον Δία. Πίσω από τον Ερμή γυμνός άντρας. Πίσω από τον Δία εικονίζεται άντρας με ποδήρη χιτώνα και ιμάτιο.
Πηγή: Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο, Classical Art Research Centre and the Beazley Archive