Γίνε ερασιτέχνης αρχαιολόγος

Μέχρι τώρα έχεις διαβάσει πολλές περιγραφές αρχαιολογικών ευρημάτων. Για να φτάσουν όμως στο σημείο οι αρχαιολόγοι να δώσουν μια τέτοια περιγραφή πρέπει πρώτα να αποκαταστήσουν τα θραύσματα των ερευνών τους, να τα εντάξουν στην εποχή τους και να διερευνήσουν τις πιθανές σημασίες των εικόνων τους! Δοκίμασε τις ικανότητές σου στην αποκατάσταση αρχαιολογικών ευρημάτων παίζοντας τα παιχνίδια που προσφέρει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης! Στη συνέχεια γράψε ένα κείμενο με μια σύντομη περιγραφή του αγγείου που κατάφερες να αποκαταστήσεις!
Εικονίδιο ηΔραστηριότητας Δραστηριότητα

Διάλεξε μία από τις παρακάτω αγγειογραφίες και βρες στην Ιλιάδα, με τη βοήθεια και του καθηγητή σου, τους αντίστοιχους στίχους στους οποίους περιγράφεται αυτή η σκηνή. Στη συνέχεια προσπάθησε να περιγράψεις την αγγειογραφία, με βάση τα στοιχεία που σου δίνει η βάση δεδομένων του Περσέα και όσα έχεις μάθει μέχρι τώρα για τις αγγειογραφίες.

Μπορείς να βρείς και άλλες αγγειογραφίες με ιλιαδικό θέμα (χρησιμοποίησε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στη μηχανή αναζήτησης);