Οδηγός Αίτησης για Ενδοϋπηρεσιακή Κατάρτιση

Απριλίου 24, 2013 in Προγράμματα, Προκηρύξεις by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Διαβάστε έναν σύντομο οδηγό για υποβολή αίτησης για συμμετοχή σε σεμινάριο Ενδοϋπηρεσιακής Κατάρτισης Comenius.

1. Αναζήτηση προγράμματος
http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase/search.cfm
Στην παραπάνω σελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε με βάση, την χώρα, την γλώσσα, την θεματική ενότητα, τις ημερομηνίες κτλ ή συνδυασμό αυτών

2. Επιλογή Προγράμματος – Αίτηση στον διοργανωτή
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα κατάρτισης είναι η καλή γνώση της γλώσσας εργασίας. Πριν την υποβολή της αίτησης προς το Ι.Κ.Υ., οι υποψήφιοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό (συνήθως με mail) που διοργανώνει τη δραστηριότητα κατάρτισης ή το ίδρυμα υποδοχής για να εξασφαλίσουν την προεγγραφή. Η προεγγραφή επιβεβαιώνεται με έγγραφο (συνήθως σκαναρισμένο) στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος καθώς και τα στοιχεία των διοργανωτών (σφαγίδα ιδρύματος κτλ).

Όταν εγκριθεί η συμμετοχή σας από την Εθνική Μονάδα πρέπει να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στον συντονιστή της δραστηριότητας που θα παρακολουθήσετε. Εάν οι κάποιοι υποψήφιοι αποφασίσουν να μην παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα για την οποία έχουν εγκριθεί θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τα έξοδα ακύρωσης στον συντονιστή σε περίπτωση που αυτά ζητηθούν.

3. Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων
η 30η Απριλίου 2013 για δραστηριότητες που ξεκινούν στην περίοδο 1/9/2013 ? 31/12/2013
η 16η Σεπτεμβρίου 2013 για δραστηριότητες που ξεκινούν και ολοκληρώνονται στην περίοδο 1/1/2014 ? 30/4/2014

4. Συμπλήρωση αίτησης
Αφού εγκριθεί η αίτηση από τον οργανισμό που διοργανώνει το σεμινάριο, πρέπει να υποβληθεί αίτηση στο Ι.Κ.Υ. Συμπληρώνεται όσα στοιχεία ζητούνται (όνομα, πρόγραμμα κτλ) στα αντίστοιχα πεδία.

5. Υποβολή αίτησης στο Ι.Κ.Υ.
Η αίτηση υποβάλλεται σε δύο στάδια.

α. Ηλεκτρονικά
http://www.iky.gr/xrisima-egrafa-comenius/item/209-aitisi-endoypiresiakis-katartisis-ist-ekpaideytikwn

Κατεβάζετε το αρχείο για την Ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση Comenius (είναι pdf, οπότε χρειάζεται acrobat)
Συμπληρώνετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πατάς στο τέλος την υποβολή. Η φόρμα αυτομάτως στέλνει τα δεδομένα στο Ι.Κ.Υ. (οπότε χρειάζεται σύνδεση στο δίκτυο) και βγάζει σχετικό μήνυμα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

β. Έντυπη υποβολή
Αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση, την εκτυπώνετε και την υπογράφετε. Στην συνέχεια χρειάζεται να υπογραφεί και να σφραγιστεί και από τον προϊστάμενο του οργανισμού στον οποίο εργάζεστε (δηλαδή, διευθυντή σχολείου). Έπειτα η αίτηση πρέπει να αποσταλεί στο Ι.Κ.Υ. μαζί με:
i. Βεβαίωση προσωρινής εγγραφής από το διοργανωτή της δραστηριότητας κατάρτισης
ii. Αναλυτική περιγραφή της δραστηριότητας κατάρτισης όπως αυτή υπάρχει στη βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή παρέχεται από το φορέα κατάρτισης σε περίπτωση δραστηριότητας εκτός βάσης δεδομένων.
iii. Βιογραφικό σημείωμα
iv. Απλό αντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου το οποίο να αποδεικνύει τη γνώση της γλώσσας εργασίας της δραστηριότητας κατάρτισης
v. Βεβαίωση από το Διευθυντή του σχολικού ιδρύματος όπου ρητά αναφέρεται η παρούσα θέση εργασίας του αιτούντος και ο αριθμός των διδακτικών ωρών τις οποίες ο αιτών παρέχει στο σχολικό ίδρυμα.

Για περαιτέρω ερωτήσεις και διευκρινήσεις μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη σελίδα του Ι.Κ.Υ. ή να επικοινωνήσετε με τον Προωθητή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.