Θερινό Σχολείο Pestalozzi

Μαρτίου 13, 2014 in Προκηρύξεις by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Pestalozzi,  διοργανώνει Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με την Ακαδημία Bad Wildbad υπό τον τίτλο «Προωθώντας τη συμμετοχή».

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί από 28-6-2014 έως 06-7-2014 και θα ασχοληθεί με τις διάφορες πτυχές του θέματος «Προωθώντας τη συμμετοχή». Θα εξεταστούν διαφορετικά θέματα συμμετοχής στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ζωή κλπ. και ειδικότερα τι μπορεί να κάνουν το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, για να προωθήσουν την ανάπτυξη στάσεων, δεξιοτήτων και γνώσεων που είναι απαραίτητες, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν πλήρως σε μια δημοκρατική κοινωνία. Θα αντιμετωπιστούν διάφορα παιδαγωγικά και μεθοδολογικά ζητήματα όπως συνεργατική μάθηση για τη δημοκρατική εκπαίδευση, καινοτομία και δημιουργικότητα, προώθηση κινήτρων και περιέργειας, εκπαίδευση για την προσωπική ανάπτυξη και οι πολλαπλοί σκοποί της εκπαίδευσης, ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των σχολείων για τις δημοκρατικές κοινωνίες, κλπ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών. Οι κοινές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια των οκτώ ημερών θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνεργαστούν ως μια ομάδα, να μάθουν μαζί και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε:
Υποδιευθυντές και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων:  20  Μαρτίου 2014  (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά ή Γαλλικά και Αγγλικά ή Γερμανικά και Αγγλικά

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.