Τα νέα κριτήρια για Ετικέτες Ποιότητας

Ιουνίου 15, 2014 in Προγράμματα by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) αξιολογεί τις αιτήσεις των σχολείων για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Η αίτηση γίνεται μέσω του eTwinning desktop – περιοχή έργα. Μόλις η αίτηση γίνει αποδεκτή ή απορριφθεί, θα σας σταλεί σχετική ειδοποίηση με e-mail και στο desktop σας.

Προκειμένου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης να χορηγήσει την Ετικέτα Ποιότητας σε ένα έργο πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω πέντε προϋποθέσεις.
1. Το έργο πρέπει να έχει κοινούς στόχους και σχέδιο.
2. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.
3. Ο εκπαιδευτικός, που υποβάλλει την αίτηση, πρέπει να έχει συνεισφέρει σημαντικά στο έργο.
4. Πρέπει να εμφανίζεται ένας ορισμένος βαθμός συνεργασίας.
5. Τα αποτελέσματα του έργου πρέπει να είναι εμφανή.

Στην αίτηση υπάρχει η επιλογή «Επιτρέπω στην ΕΥΥ να δει το TwinSpace που σχετίζεται με αυτό το έργο» ώστε να έχει πρόσβαση στο Twinspace σας η ΕΥΥ, σε περίπτωση που δεν το έχετε δημόσιο. Επίσης υπάρχει πεδίο ώστε να συμπεριλάβετε όλους τους συνδέσμους σας σε οποιοδήποτε online αποτέλεσμα του έργου σας, όπως ιστοσελίδα, δημόσιο TwinSpace, ηχητικά ή βίντεο κλιπ, κ.λπ.

Εφόσον πληρούνται οι παραπάνω πέντε προϋποθέσεις, το έργο αξιολογείται βάσει των έξι κριτηρίων. Τα νέα κριτήρια αξιολόγησης έχουν σχέση με τους ακόλουθους τομείς:

1.Παιδαγωγική Καινοτομία
2.Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη
3.Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών
4.Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών
5.Χρήση της τεχνολογίας
6.Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

Οι απονομές των Εθνικών Ετικετών Ποιότητας πραγματοποιούνται καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31/08 κάθε έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.