EuroRecycling

Σεπτεμβρίου 16, 2014 in Ε. Π. στο Νότιο Αιγαίο by Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Σχολική Μονάδα: Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου
Τάξεις: Δ, Στ
Συμμετέχων Εκπαιδευτικός: Πέτρος Προβελλέγιος
Πρόγραμμα: eTwinning
Όνομα Δράσης: EuroRecycling
Σχολικό Έτος: 2013 ? 2014

Το έργο «Eurorecycling» είχε ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης. Ειδικότερα ασχοληθήκαμε με την ανακύκλωση και την κατανόηση της σημαντικότητας της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των σκουπιδιών για το περιβάλλον και κατά συνέπεια τον άνθρωπο. Μέσω της επικοινωνίας με τους μαθητές των άλλων σχολείων τα παιδιά κατανόησαν ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι κοινά για όλες τις χώρες του κόσμου και για τον πλανήτη μας γενικότερα.
Πολλές δραστηριότητες στηρίχθηκαν στις βασικές αρχές της μεθοδολογίας των φυσικών επιστημών (πρόβλεψη, πείραμα, επαλήθευση) και στη χρήση των ΤΠΕ για τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων με τη χρήση πολλών Web 2.0 εργαλείων (voicethread, GoAnimate video, Zooburst, Penzu ?) και ανταλλαγή υλικών (κάρτες από ανακυκλωμένο χαρτί, αντικείμενα φτιαγμένα από άχρηστα υλικά?). Έγιναν, επίσης, τηλεδιασκέψεις μέσω Skype και Hangout. Το έργο ενεργοποίησε το ενδιαφέρον των μαθητών και βοήθησε να εργαστούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη μας.

Δείτε τον τρόπο υλοποίησης του project στο twinspace.