Login / Register
Σάββατο 27 Ιουλ 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
  • lilac style

Πες το και σε άλλους!

Εκτύπωση

Για Εκπαιδευτικούς & Γονείς

( 4 Votes ) 

Τα παιδιά στην προσχολική ηλικία, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Είναι πολύ σημαντικό οι δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούνται να έχουν ως κίνητρο τη μάθηση και την εγρήγορση της σκέψης τους. Πολλές φορές καταφεύγουμε σε λύσεις όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης και μάλιστα... απεριόριστες ώρες, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτό που παίζει εκείνη την ώρα! Δεν είναι λίγες οι μελέτες που δημοσιεύονται συχνά, οι οποίες αναφέρουν την πρόκληση μαθησιακών προβλημάτων σε παιδιά που βλέπουν τηλεόραση σε αντίθεση με τα παιδιά που προτιμούν να ζωγραφίζουν (Ο Σφουγγαράκης προκαλεί μαθησιακά προβλήματα). 

Αν είσαι εκπαιδευτικός σε κάποιον βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο και θες να βρεις έξυπνο, ενδιαφέρον και ... καινοτόμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. Αλλά και αν είσαι γονιός, μπορείς με το δικό σου τρόπο να αφιερώσεις ορισμένες ώρες της ημέρας στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου, μακριά από την τηλεόραση και τα "αυτοκινητάκια" ή τις "κούκλες". Μην ξεχνάς, πως η τεχνολογία είναι κομμάτι της ζωής τους και αυτό που θα πρέπει να τους μάθουμε από πολύ νωρίς, είναι πως θα την αξιοποιούν σωστά και όχι πως θα την αποφεύγουν!

*(σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας για τη χρήση των προτεινόμενων λογισμικών και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων)

 NetKids - Ελληνικός Ιστότοπος

Στο NetKids, υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, ενώ μπορείς να πραγματοποιήσεις προβολές στην τάξη με συνεντεύξεις από ανθρώπους που ασχολούνται με τα παιδιά (π.χ. Κάρμεν Ρουγγέρη), να βρεις υλικό και να φτιάξεις υλικό με τα παιδιά με ειδικά αφιερώματα (π.χ. 7 θαύματα του κόσμου) και να διακοσμήσετε την τάξη με κάρτες με συγκεκριμένη θεματολογία (ημέρα της μητέρας, 4 εποχές κ.λπ.). 

Net Kids 

 Kindy Kids - Ελληνικός Ιστότοπος

Στο Kindy Kids, εκτός από ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, υπάρχουν συλλογές με ποιήματα, γιορτές του έτους, παροιμίες, μύθους του Αισώπου και άλλα ενδιαφέροντα. Επιπλέον, υπάρχουν ενημερωτικά άρθρα, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε γονείς και τους ενημερώνουν σχετικά με τη συμπεριφορά, τη διατροφή, τις συνήθειες των παιδιών τους στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία. 

kindy kids 

 Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την προσχολική ηλικία

Προγράμματα ζωγραφικής, πολύχρωμες κάρτες με ζωάκια, παιχνίδια μνήμης, παζλ, κατασκευές, είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς με τα συγκεκριμένα λογισμικά. Απλά κατέβασε το πρόγραμμα της επιλογής σου, εγκατέστησέ το και είσαι έτοιμος! Σκέψου πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, άσε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή αξιοποίησε εσύ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να εμπλουτίσεις τις ιδέες σου! 

childsplay 

 Jump Start - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

kindergartenΣτο Jump Start, θα βρεις ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την πραγματοποίηση απλών μαθηματικών πράξεων, την αναγνώριση των αριθμών, την εκμάθηση της ώρας, την αναγνώριση ζώων, το διαχωρισμό σχημάτων, την εύρεση ομοιοτήτων και διαφορών και άλλων βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτούν τα παιδιά κατά την προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία. 

 Χειροτεχνίες και Κατασκευές

Για εντυπωσιακές συλλογές από χειροτεχνίες και κατασκευές, τις οποίες μπορεί να εκτυπώσει κανείς ώστε να τις χρωματίσουν τα παιδιά και να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, δες τους παρακάτω ιστοτόπους, διαμοιράσου τους με τους συναδέλφους σου, πρότεινε κι εσύ τις δικές σου ιδέες και βοήθησε τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.   

education           pinterest 

Και για τους πιο παραδοσιακούς, μην ξεχνάμε τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε εμείς, τα οποία μπορούμε όλοι να παίξουμε μέσα στην τάξη ή σε πάρτι με παιδιά μικρής ηλικίας! "Παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας" των Μεχτχιλντ Τραιν- Ινγκριντ Τζοπε-Σεγκλε  


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Αναζήτηση

Αναζήτηση για παιδιά

Kid Rex

Για όσους θέλουν περισσότερα

GCompris

GCompris

Παιχνίδια για παιδιά 2-10 ετών σε ένα εκπαιδευτικό λογισμικό ανοικτού κώδικα

Παιδικά

mickey

Ελληνικός ιστότοπος με ζωγραφιές, ιστορίες και δραστηριότητες για παιδιά

TVOkids

tvokids

Εκπαιδευτική τηλεόραση και δραστηριότητες για παιδιά από 2-11 ετών - στα αγγλικά

Yahoo Kids

yahoo kids

Το yahoo δεν είναι μόνο για τα e-mail μας!

UpToTen

up to ten

Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά 0-10 ετών

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

educational games

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για γονείς - στα αγγλικά

Edu4Kids (Scoopit)

scoop.it

Μια πλούσια συλλογή με ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε διάφορες μορφές

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

Ενημερωτικοί ιστότοποι για τους εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας:

 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών

 Επιμόρφωση Νηπιαγωγών 


Ανοικτά Μαθήματα

Ανοικτά Μαθήματα

Πάρε τον έλεγχο της Μάθησης σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Stalona Le@rning

Περιοχή Συζητήσεων

Γίνε και εσύ μέλος της παρέας μας. . . μάθε πως να μαθαίνεις στο StalonaLe@rning

Robo Moodle

RoboMoodle

Ένα ταξίδι στον κόσμο των ρομπότ. . . Δοκίμασε κι εσύ το RoboMoodle