Login / Register
Σάββατο 27 Ιουλ 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
  • lilac style

Πες το και σε άλλους!

Εκτύπωση

Τα πρώτα μου παιχνίδια

( 7 Votes ) 

Τα παιδιά μας ανήκουν σε μια νέα εποχή, την ψηφιακή, με αποτέλεσμα να έρχονται από πολύ νωρίς σε επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατέψουμε δεν είναι να τα κρατήσουμε μακριά από αυτά, αλλά από νωρίς, να παίζουμε μαζί τους και να συμβάλουμε στη διαπαιδαγώγησή τους, αξιοποιώντας σωστά την τεχνολογία. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο μπορούμε να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά μας με δραστηριότητες που δεν είχαμε φανταστεί. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται ορισμένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρονικά παιχνίδια που προτείνονται για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. 

pandaΤο PandaLife αποτελεί ένα ελληνικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν έναν φανταστικό κόσμο σαν... Panda! Το παιχνίδι έχει ευχάριστα γραφικά και προσφέρει ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα παιδιά, φέρνοντάς τους για πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνολογία. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άλλους "παίκτες", να διασκεδάσουν και σε ένα βαθμό, να κοινωνικοποιηθούν, σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον, το οποίο είναι ασφαλές και ελεγχόμενο, αφού για τη συμμετοχή τους, απαιτείται η εγγραφή των γονιών στο παιχνίδι.  

Jumpstart

Πολύ διασκεδαστικά για τα παιδιά είναι τα παιχνίδια περιπέτειας, στις οποίες στόχος, είναι να περάσουν τις πίστες. Βοηθήστε το παιδί σας να εξοικειωθεί με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, οδηγώντας το αρκουδάκι μέσα από το δάσος! Ο Teddy χάθηκε και προσπαθεί να βρει το δρόμο για το σπίτι του... θα του πεις τι να κάνει;  

Για περισσότερη περιπέτεια και ενδιαφέροντα ηλεκτρονικά παιχνίδια με γνωστούς ήρωες από κινούμενα σχέδια, χωρίς όμως να χάνεται η εκπαιδευτική αξία, δοκίμασε το εντυπωσιακό JumpStart και... προσπάθησε να αφήσεις και τα παιδιά σου να παίξουν λίγο, χωρίς να παρασύρεσαι με τις ώρες!

Και για τους πιο παραδοσιακούς, μπορούμε να συνδυάσουμε το Διαδίκτυο με ενδιαφέρουσες "πραγματικές" διαδικτυακό νηπιαγωγείοδραστηριότητες στο σπίτι! Χειροτεχνίες, κολλάζ, ζωγραφική, κατασκευές ακόμη και... γλυπτική, είναι μόνο λίγες από τις ιδέες που βρήκαμε στο διαδικτυακό νηπιαγωγείο 

 

Αφιερώστε χρόνο στα παιδιά σας, συμβάλετε στην εξοικείωσή τους με την τεχνολογία με ασφάλεια και διασκεδάστε μαζί τους! Αξίζει τον κόπο!

 

Σχόλια   

 
+2 # Ελευθερία 23-04-2013 16:22
πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια! δε φανταζόμουν ότι από τόσο μικρά τα παιδιά μπορούν να παίξουν στο ίντερνετ με ασφάλεια!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Ανοικτά Μαθήματα

Ανοικτά Μαθήματα

Πάρε τον έλεγχο της Μάθησης σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Stalona Le@rning

Περιοχή Συζητήσεων

Γίνε και εσύ μέλος της παρέας μας. . . μάθε πως να μαθαίνεις στο StalonaLe@rning

Robo Moodle

RoboMoodle

Ένα ταξίδι στον κόσμο των ρομπότ. . . Δοκίμασε κι εσύ το RoboMoodle