Ιφιγένεια
             Ιφιγένεια

Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων

………………Αίσωπος………….
………………Αίσωπος………….

Ψηφιακά Διδακτικά σενάρια

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016-ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016-ΘΕΜΑΤΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ
Πρόσφατα σχόλια
  Kατηγορίες
  NewStatPress
  Visits today: _
  Translate:

  PostHeaderIcon Πρώτη η Ελλάδα στον φοιτητικό μαθηματικό διαγωνισμό Seemous 2015

  good

    Πολλές  διακρίσεις σημείωσαν Έλληνες φοιτητές στην Ετήσια Μαθηματική Ολυμπιάδα   των       χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα.

  Το Υπουργείο Παιδείας με δελτία τύπου του έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Όπως γράφει το Υπουργείο πρόκειται για το αποκορύφωμα μίας σειράς διακρίσεων του Ρόδιου φοιτητή του ΕΜΠ και το υπουργείο τον συγχαίρει θερμά και του εύχεται ολόψυχα λαμπρή σταδιοδρομία και ακόμη σπουδαιότερα επιτεύγματα.

  Επίσης το υπουργείο εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πρώτη θέση που κατέκτησε στην Ετήσια Μαθηματική Ολυμπιάδα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

  Ιδιαιτέρως συγχαίρει τους πέντε φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών: τον Κ. Τσίνα, που ήρθε 2ος στην ατομική κατάταξη, τον Φ. Ανδριόπουλο που ήρθε 3ος, τον Χ. Τσαμπασίδη και τον Κ. Ψαρομήλιγκο που   ισοβάθμησαν στις θέσεις 6 και 7, και τον Μ. Σαράντη που κατετάγη στην 10η θέση. Το υπουργείο ευχαριστεί τους φοιτητές και τους εύχεται να εξακολουθήσουν να τιμούν τη χώρα μας με παρόμοιες διακρίσεις.

  Δεν είναι όμως οι μοναδικοί φοιτητές που διακρίθηκαν καθώς μετάλλια είχαμε για φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

  Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ αναφέρεται στην επιτυχία των φοιτητών του γράφοντας ότι την πρώτη θέση κατέκτησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό στην Ετήσια Μαθηματική Ολυμπιάδα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students). Πιο συγκεκριμένα τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών πήραν χρυσά μετάλλια: ο Κ. Τσίνας ήρθε 2ος στην ατομική κατάταξη, ο Φ. Ανδριόπουλος 3ος, οι Χ. Τσαμπασίδης και Κ. Ψαρομήλιγκος ισοβάθμησαν στις θέσεις 6 και 7. Επιπλέον ένα αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Μ. Σαράντης (10η θέση). Έτσι, το Ε.Κ.Π.Α. κατέλαβε την πρώτη θέση στην συνολική κατάταξη των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν, ενώ η χώρα μας κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των χωρών που συμμετείχαν. Εκτός από τους φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α., χρυσό μετάλλιο πήρε και ο φοιτητής του Ε.Μ.Π. Α. Σκιαδόπουλος. Συνοδός της ομάδας ήταν ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μαθηματικών και παλαιός νικητής μαθητικών και φοιτητικών μαθηματικών διαγωνισμών Σ. Μπραζιτίκος.

  Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας ετήσιος μαθηματικός διαγωνισμός που ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07, στον οποίο συμμετέχουν πρωτοετείς και δευτεροετείς προπτυχιακοί φοιτητές. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη βασικών μαθημάτων που διδάσκονται στα δύο πρώτα έτη σπουδών σε Τμήματα Μαθηματικών. Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. και της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Τα τελευταία χρόνια στη διδασκαλία των μαθημάτων συμμετέχουν ενεργά και φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Εθνικής ομάδας. Εκτός από την Εθνική ομάδα, ομάδες στέλνουν και τα Πανεπιστήμια ξεχωριστά. Το Τμήμα Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. είχε διακρίσεις κάθε χρονιά στην έως τώρα δεκαετή σχεδόν πορεία του θεσμού. Φέτος όμως είχαμε μια συγκριτικά καλύτερη επίδοση.

  Οι διακρίσεις αυτές δείχνουν την ποιότητα του έργου που επιτελείται και την υψηλή επιστημονική στάθμη του Τμήματος Μαθηματικών, της Σχολής Θετικών Επιστημών και του Ε.Κ.Π.Α. γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος χώρες με πολύ μεγάλη παράδοση σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί αναμφίβολα μια ένεση αυτοεπιβεβαίωσης και αισιοδοξίας ενάντια στην διαρκή εθνική κρίση και ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται στην κοινή γνώμη για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
  http://www.seemous2015.smm.com.mk/?/SEEMOUS_2015_Results.pdf

  Leave a Reply

  Translate »