Archive for the ‘Γ ΛΥΚΕΙΟΥ’ Category
H απόφαση για τις Πανελλαδικές του 2016
Εκδόθηκε η απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας που ορίζει το πως θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2016 ενώ δίνονται όλες οι λεπτομέρειες για την διαγωνιστική διαδικασία.
Εξεταστέα – διδακτέα ύλη Γ΄Λυκείου 2015-16
Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα- διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016, η οποία θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση.Υλη Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 : εδώΕιδικά για τα Μαθηματικά |
|
Μέσω Πανελληνίων η ένταξη στην Πυροσβεστική από το 2016.
Η ζήτηση από τους μαθητές αναμένεται από τους ειδικούς να είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα που πληροί τα δύο βασικότερα κριτήρια επιλογής σχολής από τους διαγωνιζόμενους: προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και απολαβές από την πρώτη ημέρα. Έτσι, αναμένεται η βάση να είναι εξαιρετικά υψηλή, ενώ αυτονόητο θεωρείται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν τις δοκιμασίες στα αθλήματα.
Η φοίτηση στη Σχολή Πυροσβεστών θα διαρκεί πέντε εξάμηνα (2,5 χρόνια) και στη Σχολή Αξιωματικών του Π.Σ. οχτώ εξάμηνα (4 χρόνια). Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι πυροσβέστες θα βγουν από τις ακαδημίες το 2019
Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία για το σχολικό έτος 2015-2016
ΘΕΜΑ:« Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016.»
Σχολές ανά Επιστημονικό πεδίο εδω
Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016 – Το νέο σύστημα εισαγωγής
Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2016
Από το σχολικό έτος 2015-2016 θα εφαρμόζεται και στη Γ? Λυκείου το (νέο) πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Ημερήσιου Λυκείου.
? Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- ? Μαθήματα γενικής παιδείας και
- ? Τρεις ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού με πέντε επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης.
Παρακάτω τα :
Διδασκόμενα Μαθήματα – Μαθήματα ανά ομάδα Προσανατολισμού- Συντελεστές Βαρύτητας
Πηγή :Καλοδήμος Δ |Υπεύθυνος ΣΕΠ | ΚΕΣΥΠ Λαμίας. http://sep4u.gr
O Νόμος για το Νέο Λύκειο :Νόμος 4327/2015
Τι ισχύει για την Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-16
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 4327/2015 για την Εκπαίδευση
Θέματα Γενικής 2014
ΘΕΜΑ Α
A1. Αν η συνάρτηση f είναι παραγωγίσιμη στο ? και c σταθερός πραγματικός αριθμός, να αποδείξετε με τη χρήση του ορισμού της παραγώγου ότι (cf(x))? = c f? (x), Μονάδες 7
A2. Πότε μια συνάρτηση f λέγεται γνησίως φθίνουσα σε ένα διάστημα Δ του πεδίου ορισμού της; Μονάδες 4
A3. Πότε μια ποσοτική μεταβλητή λέγεται διακριτή και πότε συνεχής; Μονάδες 4
A4. Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις που ακολουθούν, γράφοντας στο τετράδιό σας, δίπλα στο γράμμα που αντιστοιχεί σε κάθε πρόταση, τη λέξη Σωστό, αν η πρόταση είναι σωστή, ή Λάθος, αν η πρόταση είναι λανθασμένη.
α) Αν για τη συνάρτηση f ισχύει f?(x0) = 0, για x0?(α,β), και η παράγωγός της f? διατηρεί πρόσημο εκατέρωθεν του x0, τότε η f είναι γνησίως μονότονη στο (α,β) και δεν παρουσιάζει ακρότατο στο διάστημα αυτό.
(μονάδες 2)
β) Για δύο οποιαδήποτε ενδεχόμενα Α, Β ενός δειγματικού χώρου Ω ισχύει:
P(A – B) = P(B) – P(A ? B) (μονάδες 2)
γ) Σε μια κανονική ή περίπου κανονική κατανομή το 95% περίπου των παρατηρήσεων βρίσκονται στο διάστημα ( ? s, + s) , όπου η μέση τιμή και s η τυπική απόκλιση των παρατηρήσεων.
(μονάδες 2)
δ) Αν xi είναι τιμή μιας ποσοτικής μεταβλητής X, τότε η αθροιστική συχνότητα Ni εκφράζει το πλήθος των παρατηρήσεων που είναι μεγαλύτερες της τιμής xi
(μονάδες 2)
ε) Το κυκλικό διάγραμμα είναι ένας κυκλικός δίσκος χωρισμένος σε κυκλικούς τομείς, τα εμβαδά ή, ισοδύναμα, τα τόξα των οποίων είναι ανάλογα προς τις αντίστοιχες συχνότητες vi ή τις σχετικές συχνότητες fi των τιμών xi της μεταβλητής.
(μονάδες 2)
Read the rest of this entry »