Εισαγωγή

Καλώς ήρθατε στον Ιστότοπο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: "Προστασία θαλάσσιων και χερσαίων ειδών στην Ελλάδα" που υλοποιήσαμε κατά τη σχολική χρονιά 2012 - 2013 στο 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με την 26η πράξη του συλλόγου διδασκόντων/-ουσών στις 19 Οκτωβρίου 2012, έπειτα από σχετική ενημέρωση.

Στο πρόγραμμα αρχικά δήλωσαν συμμετοχή 32 συνολικά μαθητές/-τριες (16 αγόρια και 16 κορίτσια) του σχολείου, αφού ενημερώθηκαν για το γενικό σκοπό και τους στόχους του. Οι συναντήσεις συμφωνήθηκαν να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη μετά τη λήξη των μαθημάτων από τις 14.00 έως τις 16.00. 

Τα παρακάτω αποτελούν τις ενότητες του σχεδίου υποβολής τους προγράμματος όπως αυτό κατατέθηκε πριν την έγκρισή του από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Α. Δαρδιώτη.

Η παιδαγωγική διαδικασία του προγράμματος περιλαμβάνει τα υποθέματα, τους παιδαγωγικούς στόχους, τη μεθοδολογία υλοποίησής του και τις συνεργασίες με τρίτους φορείς. Η Πληροφορική, η Γεωγραφία, η Βιολογία και η Γεωλογία αποτέλεσαν πεδία σύνδεσης με τα προγράμματα σπουδών. 

Οι συναντήσεις της ομάδας ξεκίνησαν στις Οκτωβρίου 2013 και περιγράφονται αναλυτικά σε ξεχωριστές σελίδες. Καλή πλοήγηση!

 

 

Contribute!
Books!
Shop!