9η συνάντηση

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου υποδέχθηκε την περιβαλλοντολόγο Θεοδότη Τζιμούλη και τη δασολόγο Βασιλική Τσιόγκα, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Αρκτούρου, οι οποίες παρουσίασαν το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οι Αγρι-άνθρωποι, Πολίτες του μέλλοντος". Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και την αειφορική διαχείρισή τους, καθώς και η προβολή της ελληνικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας, σε μια εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται. 

Το πρόγραμμα είχε τη μορφή διαδραστικής παρουσίασης και υλοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής ως τηλεπαιχνίδι. Όλοι οι μαθητές/τριες συμμετείχαν και είχαν ενεργό ρόλο, ενώ η γνώση παρουσιάστηκε με παιγνιώδη και ψυχαγωγικό τρόπο. Πέραν των περιβαλλοντικών ζητημάτων που αναφέρονται στο πρόγραμμα και αφορούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα παιδιά έπαιξαν με ερωτήσεις Οικολογίας, Γεωγραφίας και Πολιτισμού που ήταν κατανεμημένες σε κάθε διοικητική περιφέρεια. Το παιχνίδι συμπληρώθηκε και με εικαστικά βίντεο που οπτικοποίησαν με πρωτότυπο και καλλιτεχνικό τρόπο τις πληροφορίες. 

Ακολούθησε συζήτηση για τη δράση της οργάνωσης, τον εθελοντισμό, τη ζωή της αρκούδας, του λύκου και του ποιμενικού σκύλου. Τέλος, όλοι μαζί παίξαμε το αγαπημένο παιχνίδι της ομάδας μας: τη μαντήλα!

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Αρκτούρου για το χρόνο και τις γνώσεις που μας πρόσφεραν!

Contribute!
Books!
Shop!