Ποδηλατικός γύρος οινοποιείων

Ονομασία: Ποδηλατικός Γύρος Οινοποιείων Νεμέας

 

Διοργανωτής: Τον ποδηλατικο γύρο των Οινοποιέιων της Νεμέας το διωργανώνει το CyclingForWine(CFW) με κύριο εκπρόσωπο του φορέα τον κ.  Θ Νικολετόπουλο. 

 

Συνοπτική Περιγραφή: Η διοργάνωση θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια βόλτα ικανών ποδηλατών ανάμεσα σε αμπελώνες της περιοχής της Νεμέας, και με στάση σε διαφορετικά κάθε φορά οινοποιεία, να τους γνωρίσει μερικά από τα καλύτερα κρασιά της. 

 

Χρόνος διεξαγωγής: η εκδήλωση προσδιορίζεται στα μέσα Οκτωβρίου καθώς τότε οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν εκτός απροόπτου μια ξέγνοιαστη από πλευράς καιρικών συνθηκών απαιτητική ποδηλατική βόλτα.

 

Αναλυτική περιγραφή: Παραθέτουμε το κείμενο του κ Νικετόπουλου το οποίο προσδιορίζει ξεκάθαρα το πώς γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης με αφορμή την αγάπη του για το ποδήλατο και το κρασί:

?6 το πρωί μαζεύω το σκηνάκι , ετοιμάζω το ποδήλατο και ανηφορίζω για το οινοποιείο της Στροφιλιάς στο οροπέδιο της Στυμφαλίας. Έχω την ψευδαίσθηση ότι έτσι προσφέρω κάτι στη γιορτή του κρασιού της Νεμέας. Στην ανηφόρα ο ήλιος καίει : η αλαζονεία εξατμίζεται.

Φτάνοντας, έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα προσωπικό trip και αποφασίζω να περάσω από το εγώ στο εμείς. Από 8 ετών στο ποδήλατο και 20 χρόνια να δοκιμάζω κρασιά  να απολαμβάνω και να κρατάω σημειώσεις, πολλή χαρά, αψηλό κεφάλι και λιγνό κορμί, κάτι χρωστάω.

Να οργανώσω ένα ποδηλατικό αγώνα στη Νεμέα συνδυασμένο με δοκιμές κρασιών σε οινοποιεία, 3 έως 5 , διαφορετικά κάθε χρόνο . Να δοκιμάσουν οι παλαίμαχοι ποδηλάτες, πού έχουν την πολυτέλεια, αφού δεν κάνουν πρωταθλητισμό, και να μυηθούν στον κόσμο του καλού κρασιού, όσοι θελήσουν. Να κάνω δώρο τον κόσμο του κρασιού στον κόσμο του ποδηλάτου και ανάποδα...

Το συζητάω με τους οινοποιούς και τους ποδηλάτες της ΠΕΠΑ ( Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών ) Θυμηδία. Μετά, θερμή αποδοχή. Αλλά φίλε, όχι αγώνα, θα βάλουμε τα κεφάλια κάτω και θα τρέχουμε. Ένα κυκλικό γύρο 50 χλμ., ούτε λίγο ούτε πολύ ,με 3-4 στάσεις για κρασί. Καλό κρασί. Και να μην κάνουμε και ένα στη γειτονιά μας, στην Αττική;

Xαράζουμε και τρέχουμε τις διαδρομές. Βοηθάνε οι φίλοι. O Ερμής, ο Χάρης, ο Βαγγέλης. Βγαίνουν οι αφίσες και τα flyers, μοιράζονται με το ποδήλατο, χέρι-χέρι. Διαδίδεται, στόμα με στόμα, site by site. Έτσι γεννήθηκε το cyclingforwine. Με στόχο να γίνει θεσμός. Οι ποδηλάτες θα επισκέπτονται κάθε χρόνο 3-5 διαφορετικά οινοποιεία της περιοχής σε μια διαδρομή 50-60 χλμ. θα δοκιμάζουν τα κρασιά και θα μυούνται στον κόσμο του καλού κρασιού.

Και για να γίνω αντιληπτός, πίσω από κάθε καλό κρασί υπάρχει ένας ή περισσότεροι άνθρωποι με όραμα, όπως ακριβώς και πίσω από κάθε καλό ποδηλατικό σκελετό. Αυτόν τον κόσμο θέλω να επισκεφθούμε μαζί, καβάλα στα ποδήλατά μας, και κάθε χρόνο να τον γνωρίζουμε καλύτερα.

 

Ο αρχικός στόχος του cfw, λοιπόν, είναι η διοργάνωση των δύο ποδηλατικών γύρων στην Αττική και στην Νεμέα, θέλοντας να προσελκύσει ικανούς ποδηλάτες και μέσα από μια βόλτα ανάμεσα σε αμπελώνες της κάθε περιοχής, και με στάση σε διαφορετικά κάθε φορά οινοποιεία, να τους γνωρίσει μερικά από τα καλύτερα κρασιά της . Στη συνέχεια, σε μελλοντικές βόλτες, να τους κολλήσει, ίσως, το μικρόβιο της δοκιμής διαφορετικών εσοδειών, οπότε όταν θα βρισκόμαστε στις προπονήσεις και τους αγώνες μας, να υπάρχει και άλλο θέμα συζήτησης, εκτός από σκελετούς και ρόδες.

Το ηλεκτρικό τσίρκο του μυαλού μου, βεβαίως, δέχεται ήδη επιθέσεις με τροχιοδεικτικά από μελλοντικές διοργανώσεις ? κανείς δεν είναι τέλειος ? αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι? αυτές. But, baby, when the time comes, you?ll be the first to know.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα μπορώ να τις προσφέρω στην τιμή των άλλων δύο, που είναι δώρο και θέλω απλά να καλύπτουν τα έξοδά τους, για να μπορώ να συνεχίσω να τις κάνω.

Τελευταίο και σημαντικότερο, το cfw θέλω να δίνει χαρά σε όσους συμμετέχουν στις διοργανώσεις του, όπως τη δίνει σε μένα που το ράβω με τα χεράκια μου, ένα χαμόγελο, ένα ποδήλατο και ένα ποτήρι κρασί.

Δικός μου και δικός σας

Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος?

 

Χάρτης διαδρομής:

Ποδηλατικός Γύρος Οινοποιείων Νεμέας 2012

 

 

Ιστορία: Έχουν πραγματοποιηθεί 4 διοργανώσεις τα έτη 2009, 2010, 2011, 2012. Οι εμπειρίες που αποκτούνται συντελούν στη πραγματοποίηση καλύτερων διοργανώσεων κάθε φορά. 

 

Ιστοσελίδα Αγώνα: www.cycling4wine.gr

 

 

Joomla templates by a4joomla