Αγιοργήτικος Δρόμος

Ονομασία: Αγιοργήτικος Δρόμος

 

Διοργανωτής: Η διοργάνωση βασίζεται στην πρωτοβουλία και το εθελοντικό πνέυμα του Μαλλισιώρη Ιωάννη, Γκόφα Παναγιώτη και Μούσχουρα Κωνσταντίνου και την υποστήριξη του δήμου Νεμέας.

 

Συνοπτική Περιγραφή: Ο αγιοργήτικος δρόμος είναι ένας αγώνας δρόμου 12,5 χλμ που διασχίζει τους αμπελώνες της Νεμέας

 

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας πραγματοποιείται συνήθως το τελευτάιο σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

 

Αναλυτική περιγραφή: Τα πρώτα 1,7 Χλμ είναι μέσα στην πόλη της Νεμέας. Στην  αρχή της διαδρομής υπάρχει ελαφρά ανηφορικό τμήμα 150 μ  και συνεχίζουμε σε σχεδόν επίπεδη διαδρομή. Στο 2,6 Χλμ αφήνουμε την άσφαλτο και μπαίνουμε δεξιά σε αγροτικό δρόμο. Στο 4,3 χλμ βγαίνουμε με προσοχή πάλι σε άσφαλτο και στο 4,8 Χλμ στρίβουμε αριστερά όπου και ακολουθούμε τον Ασωπό ποταμό μέχρι και το 7,2 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή. Το χωμάτινο κομμάτι ολοκληρώνεται στο 7,6 Χλμ. Στρίβουμε αριστερά και βλέποντας πλέον την πόλη της Νεμέας συνεχίζουμε σε δημόσια οδό μέχρι και το 11ο Χλμ. Αφήνουμε δεξιά μας το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και είμαστε πλέον πάλι μέσα στην πόλη για το τελευταίο 1,5 Χλμ.

 

Χάρτης διαδρομής:

Ιστορία: Ο Αγιοργίτικος δρόμος έχει μια ιστορία 3 ετών καθώς η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 2010. Οι συμμετοχές στη διοργάνωση του 2012 ξεπερασαν τις 250 κάτι που κάνει τις προσδοκίες για του επόμενους αγώνες μεγαλύτερες αλλά αυξάνει και τις ευθύνες για αρτιότερη διοργάνωση

 

Ιστοσελίδα Αγώνα: http://nemearunners.blogspot.gr/

 

 

Joomla templates by a4joomla