Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013,

Η πολυπόθητη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

thes01Πρωί, πρωί της Τετάρτης οι μαθητές βρισκόμασταν  στο προαύλιο του Γυμνασίου, περιμένοντας με ανυπομονησία να επιβιβαστούμε στα λεωφορεία. Άλλοι παραπονιόμασταν γιατί είχαμε ξυπνήσει πάρα πολύ νωρίς και άλλοι ετοιμάζαμε τα σχέδιά μας για το πως θα περάσουμε την ημέρα μας. Τη στιγμή που όλοι ήμασταν απορροφημένοι στις συζητήσεις μας, ακούστηκε η σφυρίχτρα για σύνταξη και αναχώρηση. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να παραταχτούμε σε σειρές. 

thes02

Παραταχθήκαμε τρέχοντας και παρακαλέσαμε τους καθηγητές να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν  για να φύγουμε επιτέλους. Οι καθηγητές μας συνέχισαν την δουλειά τους, ενώ εμείς συνεχίζαμε να παραπονιόμαστε. Μετά από λίγο μας ανακοίνωσαν πως ήμασταν έτοιμοι για αναχώρηση. Οι μαθητές της Πρώτης και της Δευτέρας ? αφού μόνο αυτοί θα πηγαίναμε - χαρούμενοι τρέξαμε προς τα λεωφορεία. Η Δευτέρα επιβιβάστηκε σ? ένα διώροφο λεωφορείο, σε αντίθεση με την Πρώτη που χωρίστηκε σε δύο 

thes03

κανονικά λεωφορεία.  Κι εκεί που όλοι ήμασταν  έτοιμοι να αναχωρήσουμε μαθαίνουμε πως έπρεπε να γίνει έλεγχος  από την τροχαία! Δεν κράτησε όμως πολύ και επιτέλους αναχωρήσαμε.

Μες στο λεωφορείο όλοι περνούσαν καλά, άλλοι έπαιζαν και άλλοι τραγουδούσαν. Μετά από τρεις ώρες ταξίδι και μια εικοσάλεπτη στάση φτάσαμε στον προορισμό μας. Οι μαθητές της Δευτέρας επισκέφτηκαν το βυζαντινό μουσείο της Θεσσαλονίκης ενώ της Πρώτης το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η ξεναγήσεις διήρκησαν περίπου μία ώρα.

thes04Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos». Φάγαμε στα εστιατόρια του και αγοράσαμε αναμνηστικά: ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, κλπ. Η ώρα που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν περιορισμένη, γι? αυτό οι περισσότεροι λίγο στεναχωρηθήκαμε.

thes07Όμως αποζημιωθήκαμε όταν στις 15:00 η ώρα επισκεφτήκαμε τον χώρο του Πλανητάριου και συγκεκριμένα το Τεχνοπάρκο και τους χώρους  όπου στεγάζονται αντίγραφα των τεχνολογικών επιτευγμάτων των Αρχαίων Ελλήνων. Δίπλα σ? αυτά υπήρχε μια έκθεση με αυτοκίνητα αντίκες, ένα τεχνολογικό επίτευγμα που έχει αλλάξει την ζωή όλων μας. Στο Τεχνοπάρκο κάναμε πολλά πειράματα αλλά...

thes06Δυστυχώς, η ώρα κύλησε πολύ γρήγορα. Έπρεπε να φύγουμε για να επιστρέψουμε πάλι στον Βόλο. Όλοι αρχίσαμε τα παράπονα αλλά η όμορφη μέρα είχε φτάσει στο τέλος της. Επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και ετοιμαστήκαμε να φύγουμε. Η ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια του ταξιδιού ήταν πολύ ευχάριστη. Οι παρατηρήσεις των καθηγητών ήταν λίγες και οι περισσότερες για να είμαστε καθισμένοι  στις θέσεις μας, ώστε να είμαστε ασφαλείς.

thes05Μετά από ένα τρίωρο ταξίδι και μια στάση (όπου τα αγόρια έπαιξαν ποδόσφαιρο!) για να ξεκουραστούμε φτάσαμε επιτέλους στο σχολείο μας και την πανέμορφη πόλη μας, το Βόλο.    

Άρθρο από τη μαθήτρια : Ελένη Ακριβούση, Α1

Φωτορεπόρτερ : Φάνης Πούλιος, Α3

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση