Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Συγχαρητήρια

Αγαπητή κυρία Βάσω Βούλγαρη,
flowersθα ήθελα να σας συγχαρώ για την τόσο προσεγμένη ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης σας με τις δραστηριότητες του σχολείου σας. Είμαι εκπαιδευτικός συνταξιούχος και γνωρίζω πόσος χρόνος και κόπος χρειάζεται για να παρουσιάσετε όλα αυτά, αλλά και πόση χαρά δίνετε στους μαθητές με την ανάληψη πρωτοβουλιών που ωριμάζουν τα άτομα.
Συγκινήθηκα γιατί στο τμήμα της ιστοσελίδας σας με τίτλο: "Ταξιδέψτε σε μαγικά καλοκαίρια μέσα από την ελληνική ποίηση", έχετε συμπεριλάβει ένα ποίημα της μητέρας μου Αθηνάς Δρόσου- Μάλλιου, δασκάλας, ποιήτριας, από τα Γιάννινα με τίτλο "Tο καλοκαίρι". Δεν ξέρω αν έχετε το βιβλίο της μητέρας μου με τίτλο: "Αθηνά Δρόσου Μάλλιου Το ανέκδοτο Λογοτεχνικό της έργο (πεζογραφία-ποίηση)", Γιάννινα 1990, απ'όπου πιθανόν να πήρατε το ποίημα. Αν δε το έχετε πείτε μου να σας το στείλω γιατί με την ευαισθησία που τη διέκρινε ως παιδαγωγός στο τρίτο μέρος του βιβλίου συμπεριέλαβε σχολικά ποιήματα εμπνευσμένα από τη ζωή του σχολείου από τα οποία μερικά είχαν μελοποιηθεί.
...
Φέτος το Σεπτέμβριο βγήκα σε σύνταξη και μου λείπει η τάξη, οι μαθητές μου. Έκανα αρχαία λατινικά σε παιδιά από 38 χώρες στο 2ο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ελληνικού και η μέρα μου ήταν γεμάτη. Σαν κόρη εκπαιδευτικών από μικρή μεγάλωσα στα σχολεία και τώρα η αποχή από την εκπαιδευτική διαδικασία άφησε μεγάλο κενό, που το αναπληρώνω γράφοντας. Τώρα ολοκλήρωσα ένα βιβλίο με τίτλο: "H θύελλα του '40", όπου περιγράφω την εξάμηνη παραμονή του πατέρα μου δασκάλου εφέδρου ανθυπολοχαγού στα βουνά της Αλβανίας και κατ' επέκταση τον αγώνα όλων των Ελλήνων μαχητών που τα έβγαλαν πέρα στα δύσκολα. Με πενιχρά μέσα νίκησαν τους Ιταλούς γιατί είχαν ψυχή, πίστη, ελπίδα. Έτσι κι εμείς θα τα καταφέρουμε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
Με χαρά θα ήθελα να σας στείλω τα δυο βιβλία της μητέρας μου Αθηνάς και του πατέρα μου, γιατί στη βιβλιοθήκη σας θα πιάσουν τόπο. Έχετε πολύ δυνατή ιστοσελίδα που δείχνει ξεκάθαρα ότι εργάζεστε πολυεπίπεδα με μεράκι και γνώμονα τη διαπλάτυνση των οριζόντων των μαθητών. Και πάλι συγχαρητήρια να είστε καλά να παρουσιάζετε τόσο χρήσιμα πράγματα.
Με εκτίμηση
Μάλλιου Σωσάνα-Άννα,
Φιλόλογος

 


Αγαπητοί μαθητές,

 

abstract-floral-spring-background

   Σας συγχαίρω θερμά για την όμορφη εικόνα του σχολείου που δείχνετε προς τα έξω, με τις πολλές δραστηριότητες που αναλάβατε. Όλοι μαζί είστε μια δημιουργική κυψέλη, έχετε αναζητήσεις στη γνώση και αναλαμβάνετε δράσεις έξω από τα στενά πλαίσια του μαθητικού ωραρίου. Η επένδυση στη γνώση είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση. Έτσι θα πάρετε τα καλύτερα εφόδια για να παλέψετε και να αγωνιστείτε στην αγορά εργασίας. Άλλωστε πρέπει να ξέρετε ότι στη ζωή τίποτα δε χαρίζεται, όλα χρειάζονται προσπάθεια και αγώνα.

   Με χαρά παρακολουθώ το παράθυρο στον κόσμο που ανοίξατε και βλέπω μέσα στα μάτια σας τη χαρά της δημιουργίας, τη χαρά της ελευθερίας της σκέψης, της ανθρώπινης επικοινωνίας. Παρ' ότι όμως ζούμε μέσα στην εποχή των ραγδαίων τεχνολογικών και οικονομικών μεταβολών, το βιβλίο παραμένει διαχρονική, σταθερή αξία. Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

   Να βάζετε στόχους και να δουλεύετε συστηματικά, για να τους πετύχετε. Είναι μακρύ το ταξίδι για την Ιθάκη, αλλά όταν φτάσετε θα δρέψετε τους καρπούς των μόχθων σας. Αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με. Παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσετε, θα σας κάνει πιο πλούσιους σε εμπειρίες, συναισθήματα και θα σας θωρακίσει στη ζωή.

   Τέλος θα ήθελα νας σας ευχηθώ υγεία και δύναμη, χαρούμενη κι αισιόδοξη διάθεση και με τη βοήθεια των καθηγητών και τη συνεργασία των συμμαθητών σας να συνεχίσετε τις δημιουργικές δραστηριότητές σας.

Με εκτίμηση,

Σωσάνα - Άννα Μάλλιου

 

ΥΓ : 

Αγαπητή κυρία Βούλγαρη επειδή μόλις χθες παρέλαβα τρία ποιήματα της μητέρας μου από τη μουσική ανθολογία της Όλγας Μέντζιου που τα μελοποίησε με την ευκαιρία γυμναστικών επιδείξεων το 1972 και δεν υπάρχουν στο βιβλίο, σας στέλνω και αυτά. 
Με εκτίμηση Σωσάνα-Άννα Μάλλιου

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο : Οι Κυνηγοί

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο : Χαραυγή

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο : Οι νάνοι

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο : Τώρα το καλοκαίρι

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο : Η βροχούλα

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση