Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

 Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2013

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας

Ομάδα «Μικρές ιστορίες από το Μουσείο της πόλης μας» Την Κυριακή 15-12-2013 οι μαθητές της Α' Τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μικρές ιστορίες από το Μουσείο της πόλης μας» επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο του Αναύρου.

Με μεγάλη προσοχή παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες της ξεναγού, κυρίας Μελίνας Κωστίδη, την οποία είχε προσκαλέσει η φιλόλογος του σχολείου μας, κυρία Κ. Παπανικολάου. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου και να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά κατάλοιπα, τα εργαλεία, τα αγγεία και τα ειδώλια της νεολιθικής εποχής, τις επιτύμβιες στήλες της Δημητριάδος, τη συλλογή χρυσών κοσμημάτων και άλλα εντυπωσιακά εκθέματα.

Μαζί τους ήταν οι καθηγήτριες κυρία Βασιλική Παπανικολάου, η κυρία Αγγελική Χατζηκυριαζή, η κυρία Μαρία Χαμούλια και η κυρία Δέσποινα Γιάλβαλη. Άντλησαν πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αποτύπωσαν την επίσκεψη στις φωτογραφίες τους, ενώ ορισμένα από τα εκθέματα έγιναν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας της δικής τους «μικρής ιστορίας».


9thmuseum

m03 m02
mouseio

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση