Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Μια ιστορία εμπνευσμένη από το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

z01

Ήταν μια εβδομάδα πριν τη γιορτή της μητέρας Γης. Όλοι όσοι θα καλούσαν κόσμο σπίτι τους είχαν ξεκινήσει τις ετοιμασίες πυρετωδώς. Έτσι και η οικογένεια μας.

Σήμερα θα πηγαίναμε να μαζέψουμε σύκα. Ξυπνήσαμε από τα χαράματα και μαζί με τον μπαμπά, Θούρυπο, και τον αδελφό, Τηλέμαχο, πήγαμε στο χωράφι με τις συκιές. Για τον  Τηλέμαχο ήταν η πρώτη χρονιά που θα ερχόταν μαζί μας και ήταν ενθουσιασμένος.

- Τι ωραία που θα περάσουμε μπαμπά, είπε ο Τηλέμαχος.

- Ναι γιε μου, φέτος θα καθίσουμε περισσότερο για να μαζέψεις πιο πολλά σύκα και να χαρεί η μάμα.

- Έλεος πια πως κάνεις έτσι μια δουλειά είναι, είπε η Ερμιόνη.

- Εσύ ζηλεύεις γιατί όταν πήγες για πρώτη χρονιά ο μπαμπάς δεν σου είπε κάτι.

- Εε τώρα θα δεις, είπε η Ερμιόνη και πήγε να του ορμήσει ευτυχώς τους σταμάτησε ο Θούρυπος.

- Τι πράγματα είναι αυτά;;; Πως κάνετε έτσι για 2 σύκα; Λοιπόν πάμε να φύγουμε, είπε και ξεκίνησαν.

Στο δρόμο ήταν μαλωμένοι. Όταν έφτασαν εκεί ο μπαμπάς ανέθεσε τις δουλειές.

- Εσύ, μικρέ, θα μαζέψεις τα καλά σύκα που είναι κάτω, και συ θα  μαζέψεις αυτά που φτάνεις από τα δέντρα.

- Εντάξει μπαμπά, είπαν  και ξεκίνησαν.

Σε κάποια στιγμή ο Τηλέμαχος όπως πήγε να πιάσει ένα σύκο έπεσε πάνω σε ένα αγκάθι και τσιμπήθηκε στο πόδι. Τότε η Ερμιόνη και Θούρυπος έτρεξαν κοντά του.

-τι έπαθες Τηλέμαχε, είπε ο Θούρυπος

- με τρύπησε ένα αγκάθι.

-είσαι καλά είπε η Ερμιόνη

- Εεε πονάω.

-πάω να πάρω ένα πανί να σου δέσω την πληγή. Σε 2? ήταν πίσω και του έδεσε την πληγή. Έτσι συνέχισαν τη δουλειά μέχρι που άρχισε να δύει ο ήλιος.

-Παιδιά μαζέψαμε αρκετά σύκα πάμε να φύγουμε.

history of_hunting   όταν γύρισαν ήταν πολύ κουρασμένοι, έφαγαν κάτι και πήγαν για ύπνο. Μετά από 2 μέρες ο Θούρυπος και ο Τηλέμαχος και ένας φίλος του πήγαν για κυνήγι. Μόλις έφτασαν είπε ο Θούρυπος

- Γιε μου θυμάσαι από πέρυσι πως να κυνηγάς. Φέτος θα σου δώσω ένα όπλο και θα πιάσεις κάτι μόνος σου.

-Σσσσσς κάτι ακούω πρέπει να 'ναι αγριογούρουνο. Ετοιμάσου και μόλις περάσει να ρίξεις.

Εκείνη την ώρα πέρασε ένα αγριογούρουνο. Ο μικρός ετοιμάστηκε και....

- μπράβο γιε μου. το έπιασες. Είναι και μεγάλο. Αυτό μας φτάνει θα γυρίσουμε πίσω στο σπίτι.

Όταν έφτασαν.....

-κοιτά τι έπιασε ο γιος μου.

-Μαμά ,μαμά έπιασα ένα αγριογούρουνο.

-Μπράβο γιε μου ,είμαι πολύ περήφανη για εσένα.

Την άλλη μέρα η Θεανώ και η Ερμιόνη πήγαν να μαζέψουν λουλούδια για να στολίσουν το σπίτι. Μόλις έφτασαν εκεί ,είδαν κάτι πολύ εντυπωσιακά λουλούδια.

-Μαμά ,μαμά κοιτά αυτά εκεί.

- Ναι πράγματι είναι πολύ ωραία.

-να τα μαζέψουμε.

Αφού τα μάζεψαν, γύρισαν στο σπίτι και το διακόσμησαν.

-μαμά αυτά να τα βάλουμε στο βάζο.

-και αυτά βάλτα πάνω στο τραπέζι.

Την επομένη μέρα ξεκίνησαν το μαγείρεμα και τις άλλες προετοιμασίες ενώ ο Θούρυπος και ο Τηλέμαχος πήγαν στο κελάρι για να πάρουν κρασί γιατί από το απόγευμα θα άρχιζε η γιορτή.

όταν τέλειωσαν με τις ετοιμασίες η Θεανώ  πήγε για να διαλέξει το κόσμημα που θα φορούσε . Τότε  η Ερμιόνη ζήλεψε και πήγε να πει στη μαμά της:

-μαμά ,γιατί να μην έχω και εγώ ένα κόσμημα για να βάλω;

- που είναι αυτό που σου είχε δώσει η κ. Κλειώ στα γενέθλια σου;

-μου κόπηκε.

-μμμ...μου ήρθε μια ιδέα μαμά θα γυρίσω σε λίγο

-Εντάξει

z02Η Ερμιόνη πήγε στην παραλία και άρχισε να ψάχνει για τα κοχύλια με τα οποία θα διακοσμούσε το κολιέ της. Ξαφνικά είδε μερικά άσπρα μαργαριτάρια και πολλά πολύχρωμα κοχύλια.

-τι ωραία κοχύλια θα τα μαζέψω για το κολιέ μου.

Αφού τα μάζεψε γύρισε σπίτι. Στη αυλή είδε μια μυτερή πέτρα και ένα σχοινάκι του μπαμπά της.

-για να βρίσκονται εδώ μάλλον δεν θα τα χρειάζεται κάποιος όποτε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Πήγε σπίτι...

-γεια σου μαμά , ήρθα.

- που ήσουν;;

- θα δεις το απόγευμα. Πάω λίγο στο δωμάτιο μου.

- εντάξει αγάπη μου.

Για λίγη ώρα κάθισε και ασχολήθηκε με τον κολιέ της. Όταν το τελείωσε βρήκε έναν ωραίο χιτώνα και τον φόρεσε. Τότε βγήκε να υποδεχτεί τους καλεσμένους γιατί πλησίαζε η ώρα.

- πω,πω τι ωραία που είσαι, αναφώνησε ο Τηλέμαχος.

- πραγματικά είσαι πολύ ωραία αγάπη μου, είπε η Θεανώ.

- τι όμορφη κόρη που έχω εγώ, είπε ο Θούρυπος.

- Ευχαριστώ πολύ!

εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι ήταν οι καλεσμένοι τους. ( χαιρετισμοί)

- Τι όμορφη που είσαι Ερμιόνη

- Ευχαριστώ πολύ.

Έπειτα απήλαυσαν το φαγητό, το κρασί και τη μουσική.

Μετά από 2 μέρες που τελείωσε η γιορτή οι καλεσμένοι φύγανε.

Έτσι τελείωσε και μια ακόμα γιορτή της οικογενείας μας.

Ελίνα Στεργιοπούλου και Εβελίνα Παναγιώτου, Α4

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6

Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση