Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

06-12.04.2014 Το ταξίδι μας στη Βιέννη

Το Σάββατο το βράδυ κατά τις 10:30 συγκεντρωθήκαμε έξω από το σχολείο και μετά από μισή ώρα αναχωρήσαμε για το μεγάλο αυτό ταξίδι.

Την επόμενη ημέρα φτάσαμε αργά το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα με το καραβάκι στο ποταμό Δούναβη θαυμάζοντας τα αξιοθέατα.

Στη συνέχεια την επόμενη μέρα, πήραμε το πρωινό μας και ξεκινήσαμε την ξενάγησή μας στην Βουδαπέστη αρχίζοντας από τον ζωολογικό κήπο. Ύστερα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε την πλατεία των Ηρώων, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας να καμαρώσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Αργότερα είδαμε το σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και περάσαμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου και κατευθυνθήκαμε προς τον Λόφο των Ψαράδων.

w02

w03

Το απόγευμα αναχωρήσαμε για Βιέννη όπου και εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο. Μετά την 3η και τη 4η μέρα επισκεφτήκαμε το Μουσείο Τέχνης και περιηγηθήκαμε στη Ρινγκ Στράσσε όπου και είδαμε πολλά ιστορικά κέντρα όπως τα Δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης & Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο. Επίσης πήγαμε στα θερινά ανάκτορα του Schonbrun και το παλάτι Hofburg. Έπειτα στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Επιπλέον επισκεφτήκαμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου και ανεβήκαμε σε μια πτέρυγα για να θαυμάσουμε την Βιέννη από ψηλά. Παράλληλα, μπορέσαμε να θαυμάσουμε τη Βιέννη από ψηλά και από τον Πύργο του Δούναβη όπου και δοκιμάσαμε την περίφημη Βιεννέζικη τούρτα Ζάχερ Τόρτερ. Κατά το βραδάκι της 4η μέρας επισκεφτήκαμε ένα λούνα παρκ (Πράτερ) στο  Leopoldstadt στα βορειοανατολικά της Βιέννης όπου και ανεβήκαμε στη ρόδα, για μια ακόμα βόλτα με εκθαμβωτική θέα. Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να πάμε σε λούνα παρκ και να μην ανέβουμε στο τρενάκι του τρόμου και στα συγκρουόμενα, όπου όλα σου δημιουργούσαν ανάμεικτα συναισθήματα όπως, χαρά αλλά και φόβου και εννοείται η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη.

w04

w05

Την επόμενη μέρα πριν αναχωρήσουμε για τη Μπρατισλάβα όπου περιηγηθήκαμε στο ιστορικό της κέντρο, το Παλάτι και το Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου επισκεφτήκαμε την όπερα. Μετά από τη Μπρατισλάβα επόμενος προορισμός ήταν το Βελιγράδι όπου και φτάσαμε κατά το βραδάκι.

w06

 Την 6η μέρα είδαμε το μεγαλύτερο χριστιανικό Ναό των Βαλκανίων, τον Άγιο Σάββα, ο οποίος είναι υπό κατασκευή και θα ολοκληρωθεί το 2016. Το μεσημεράκι αναχωρήσαμε με προορισμό την Ελλάδα μέσω Σκοπίων και Ευζώνων επιστρέφοντας στο Βόλο με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

Δήμητρα Κούρτη, Γ2

Το ταξίδι μας στη Βιέννη έγινε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Ελληνικές αρχαιότητες στις πόλεις της Ευρώπης - Ξεριζωμός μνημείων-διασπορά στην Ευρώπη : ΕΦΕΣΟΣ στη ΒΙΕΝΝΗ2013-2014".

Για να δείτε το υλικό του προγράμμτός μας κλικ εδώ.

Οι Υπεύθυνοι καθηγητές :

κoς Αγγελόπουλος Νικόλαος,

κα. Καρκαλέτσου Μαρία,

κα. Κατσίκη Νικόλ



stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση