Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

20.05.2014 Παρουσίαση του προγράμματος

"Επαγγέλματα παλιά, αναμνήσεις μιας άλλης εποχής"

occ01Κατά τη διάρκεια της φετεινής χρονιάς, μαθητές της Β' Τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνους καθηγητές, την κα Ζησοπούλου Χριστίνα, τον κο Καλατζή Κωνσταντίνο και την κα Βαλασσά Ασπασία, υλοποιήσαμε το πολιτιστικό πρόγραμμα "Επαγγέλματα παλιά, αναμνήσεις μιας άλλης εποχής".

Μέσα από το πρόγραμμα κατανοήσαμε ότι τα διάφορα επαγγέλματα των ανθρώπων δημιουργούνται για να καλύψουν κάποιες ανάγκες που υπάρχουν στις διάφορες εποχές. Με το πέρασμα των χρόνων, καθώς ο τρόπος ζωής, οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων αλλάζουν, πολλά επαγγέλματα εξαφανίζονται ή αντικαθιστούνται από από άλλα που έχουν να κάνουν με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

occ02Μέσα από το πρόγραμμα κάναμε σε ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή (δεκαετία 1950-1960) και γνωρίσαμε επαγγέλματα όπως ο παγοπώλης, νερουλάς, καρεκλάς, παγωτατζής, σαμαράς, πεταλωτής, γυρολόγος, μυλωνάς, λούστρος και πολλά άλλα.

Οι μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα είναι :

Αγγελοσοπούλου Χριστίνα, Ακριβούση Ελένη, Ανετόπουλος Θεμιστοκλής, Γανωτής Ιωάννης, Γεωργαλούσης  Βάϊος, Γεωργούσης Νικόλαος, Γιαννακόπουλος Φίλιππος, Γιάτσος Μηνάς, Δεμελή Φωτεινή-Ιωάννα, Ζαφειρίου Αλέξανδρος, Κούκα Αντωνία-Ντόνα, Λέκα Στυλιανή, Λορθές Γεώργιος, Μπουλογεώργος Παναγιώτης, Νταοπούλου Αναστασία, Ντόγκας Ευάγγελος, Παπαδήμα Αικατερίνη, Παπαδοπούλου Μαρία, Πετρούλιας Ιωάννης, Πούλιος Θεοφάνης, Πολίτης Γεώργιος, Σκαρίμβας-Δημητριάδης Εμμανουήλ, Τσαρτσάλης Δημήτριος

occ03

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση