Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

Κυριακή, 13 Δεκέμβρη 2015

Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη

ΠαπαδιαμάντηςΤο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και του συλλόγου Συμπαραστάσεως κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», τίμησε την «Ημέρα του φυλακισμένου» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση ήταν ένα αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον "πτωχό" Άγιο των Νεοελληνικών Γραμμάτων, που έγραψε πλήθος διηγημάτων με πηγή έμπνευσης τις άγιες αυτές ημέρες, στο νησί του στη Σκιάθο. Σκιαγραφήθηκε το πορτραίτο του Σκιαθίτη λογοτέχνη με την παρουσίαση κειμένων, εικόνων και δύο δραματοποιημένων διηγημάτων του.

Στο θεατρικό «Στο Χριστό στο Κάστρο» οι ήρωες του έργου, λίγοι φτωχοί Σκιαθίτες, παρακινούμενοι από μια αυθόρμητη φιλανθρωπία και αυτοθυσία αναλαμβάνουν μια σωστική επιχείρηση για να απεγκλωβίσουν κάποιους συντοπίτες τους από τα χιόνια στο Κάστρο της Σκιάθου, παραμονή Χριστουγέννων το 1886.

Το δραματοποιημένο διήγημα, «Το άνθος του γιαλού» συγκινεί με την ανθρώπινη περιπέτεια και το παραμύθι που αφηγείται. Πρόκειται για μνήμες του συγγραφέα από το νησί του, δοσμένες με περίτεχνο ύφος και γλαφυρότητα.

Η χορωδία του σχολείου έψαλε παραδοσιακά κάλαντα δημιουργώντας Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση