Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

26.02.2016 Εκδρομή Β' Τάξης στη Θεσσαλονίκη

thes01Την Παρασκευή 26 Φλεβάρη πραγματοποιήσαμε την εκπαιδευτική μας εκδρομή στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης των Φυσικών Επιστημών, των Νέων Τεχνολογιών και της Φυσικής Αγωγής.

Αρχικά επισκεφθήκαμε τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης. Ο Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα (413), πάνω στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου. Αν και έχουν περάσει τόσοι αιώνες από τον καιρό της κατασκευής του και έχει ταλαιπωρηθεί από τον χρόνο, σεισμούς, πυρκαγιές και αναστηλώσεις, διατηρεί τη γνησιότητα και το πνεύμα της μεγαλοφροσύνης που ξεχωρίζει την αρχιτεκτονική της εποχής, καθώς και την έξοχη και διαχρονική καλλιτεχνική αξία και αισθητική.

Έπειτα μεταβήκαμε στο Ολυμπιακό Μουσείο. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου είναι η διαφύλαξη της αθλητικής μας κληρονομιάς και η ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς του αθλητισμού. Φιλοξενεί πολλές εκθέσεις. Εμείς ξεναγηθήκαμε στην έκθεση παρουσίασης της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων καi στην έκθεση παρουσίασης της ιστορίας των Παραολυμπιακών Αγώνων. Μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα!

Σειρά είχε η επίσκεψή μας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις". Κάποιοι ζήσαμε την εμπειρία του προσομοιωτή και ταξιδέψαμε με ένα ρίκσα στο Σινικό Τείχος, ενόσο οι υπόλοιποι περίμεναν την έναρξη της προβολής μας στο Πλανητάριο. Παρακολουθήσαμε την καινούρια ταινία "Από τη Γη στο Σύμπαν". Ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε η ταινία και γνωρίσαμε περισσότερα για το ταξίδι των ουράνιων ανακαλύψεων, από τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων αστρονόμων μέχρι τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια. Επισκεφθήκαμε το Ηλιακό Σύστημα και τον Ήλιο, ζήσαμε τη γέννηση και το θάνατο αστεριών και ταξιδέψαμε ακόμα μακρύτερα, πέρα από το Γαλαξία, στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση