Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ?


School Clip Art 150Στο σχολείο μας και στην αίθουσα Νο 8 λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για τους μαθητές κάθε μέρα στο μεγάλο διάλειμμα : από 11:20 έως 11:35.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011 - 2012, οι μαθητές συμβουλεύτηκαν και δανείστηκαν βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος τις εργασίες του σχολείου αλλά και ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για την ψυχαγωγία τους.

Επίσης η βιβλιοθήκη μας οργάνωσε και υλοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις :

  • «Δανείσου ένα βιβλίο και κέρδισε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των βιβλίων». Πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Περιελάμβανε προώθηση της ιδέας της φιλαναγνωσίας, επισκέψεις τμημάτων στη βιβλιοθήκη και εορτασμός των Χριστουγέννων με γλυκάκια φτιαγμένα από τις υπεύθυνες μαθήτριες της βιβλιοθήκης και κλήρωση δύο βιβλίων μεταξύ των μαθητών που δανείστηκαν βιβλία (τα βιβλία ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας).
  • «Χάρισε και εσύ ένα βιβλίο από την προσωπική σου βιβλιοθήκη στο σχολείο μας». Πραγματοποιήθηκε τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, με ημέρα έναρξης την 2α Απριλίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Περιελάμβανε προώθηση της ιδέας της δωρεάς ενός διαβασμένου βιβλίου στην βιβλιοθήκη μας με σκοπό την ανανέωση του «στόλου μας». Με μεγάλη μας χαρά συγκεντρώσαμε γύρω στα τριάντα βιβλία.
  • Στο πλαίσιο της προώθησης της ιδέας της φιλαναγνωσίας δημιουργήθηκε ερασιτεχνική ομάδα φιλαναγνωσίας αποτελούμενη από μαθητές που δανείζονταν όλη τη χρονιά βιβλία από τη σχολική βιβλιοθήκη. Η ομάδα συγκεντρωνόταν καθημερινά στο μεγάλο διάλειμμα, τα παιδιά διάβαζαν αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία και ακολουθούσε συζήτηση ή παιχνίδια δημιουργικής γραφής.

Υπεύθυνες για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης ήταν :School Clip Art 151

Οι μαθήτριες :

  • Κατούνη Βασιλική, Β2
  • Λούμα Βέρα, Β3

Και η καθηγήτρια κα Βούλγαρη Βάσω

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση