Αριθμός Επισκεπτών

Η ώρα είναι...

Links

08.04.2016 1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

LOGO FESTIVAL VIVLIOU 309472Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, συνδιοργάνωσε μαζί με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, το «1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά) στην πόλη του Βόλου στις 8, 9 και 10 Απριλίου του 2016 με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) αλλά και την 23η Απριλίου ως την «Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου».

Στη συνδιοργάνωση συμμετείχαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Με τη συγγραφέα και Ελένη Δικαίου

Η ομάδα μας συμμετείχε στη βιωματική δράση με συντονιστές:

  • τη κα Ελένη Δικαίου, Συγγραφέα,
  • τον κο Νίκο Φιλιππαίο, Φιλόλογο και
  • την κα Λέλια Χορέμη, Ψυχολόγο.

Έχοντας σαν εργαλείο το τελευταιό βιβλίο της κας Δικαίου "Ο άνεμος στα μαλλιά της", τα παιδιά (μα και οι μεγάλοι) δούλεψαν και συζήτησαν τα εξής:

  • Πόσες αποτυχίες χρειάζεται άραγε να αντιμετωπίσει κανείς μέχρι να νιώσει επιτυχημένος;
  • Πόση απόρριψη, απογοήτευση ή αμφισβήτηση;
  • Πώς διαχειρίστηκαν τις στιγμές αποτυχίας τους εκείνοι που κατάφεραν με τα χρόνια να πετύχουν;
  • Πως οι έφηβοι αντιλαμβάνονται την αποτυχία;
  • Είναι απαραίτητο να αποτύχεις για να καταφέρεις να οδηγηθείς στην επιτυχία;
Από την εκδήλωση

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ελένη ΔικαίουΕλένη Δικαίου: γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό "Διάπλασις των παίδων".

Το 1991 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους με το μυθιστόρημα "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" (Ακρίτας, 1991, 3η έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2000), που βραβεύτηκε από την Ένωση Σμυρναίων, έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα γαλλικά. Ακολουθούν τρία ακόμα μυθιστορήματά της για μεγάλα παιδιά: "Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα", βραβείο Κέντρου Τέχνης Παιδιού, "Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;", έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, "Αναζητώντας τους χαμένους ήρωες", τιμητική διάκριση Premio Europeo Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.

Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείου Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της "Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα", μια μυθιστορηματική ανάπλαση της "Οδύσσειας" από τη διπλή σειρά (για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά) με θέματα από την ελληνική μυθολογία. ΄Εχει γράψει επίσης πολλά βιβλία για μικρότερα παιδιά.

Δικαιωματικά είναι υποψήφια για το βραβείο Andersen 2016 συγγραφής βιβλίων για παιδιά.

http://www.elenidikaiou.gr/

stk-fgr6 Copyright: Βάσω Βούλγαρη, καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ20-01 9ου Γυμνασίου Βόλου, Οκτώβρης 2012 stk-fgr6


Σύνδεση διαχειριστή       Εκτεταμένη διαχείριση